Étel-Kínai citromos csírke / Limara
2008.08.10. 13:04
Kínai citromos csírke / Limara
2 db bőrös kicsontozott csirkemellet fűszeres lisztben (só, bors, 5 fűszer keveréke) megforgatom, majd vaj és olívaolaj keverékén pár perc alatt pirosra pirítom mindkét oldalát. Tepsibe teszem és 180 fokos sütőben 50-60 percig sütöm (nem kell letakarni).
A mártáshoz felszeletelek gyufaszál vastagságra egy darabka gyömbért, egy szép citromot cikkekre vágok. kevés olajon a gyömbért és a citromdarabokat 1 percig pirítom, majd hozzáadok 1/3 csésze mézet, 2 ek. barnacukrot. Belecsavarok fél citrom levét és alacsony hőmérsékleten hagyom 1-2 percig rotyogni. Ekkor teszek hozzá 2 ek. sherryt, 2 ek. szójaszószt, 1/3 csésze húslevest. Végül 2 tk. kukoricaliszttel besűrítem. Szerintem egy kevés chilit is kíván a mártás.
A megsült húst átlósan felszeletelem, meglocsolom a mártással, megszórom friss korianderrel, és rizzsel, sült kínai kellel tálalom.
![kínai citromos csírke](http://s3.images.www.tvn.hu/2008/07/26/12/40/www.tvn.hu_02dfbaa50d57029ab291397fcd58a360.jpg)
|