Kalács-Bolus holland fahéjas kalács /Fűszer és Lélek / Moha
2008.08.10. 13:08
Bolus holland fahéjas kalács Fűszer és Lélek / Moha
50 dkg liszt hempergetéshez: 10 dkg barnacukor
3 dl tej (nekem még 4 ek.kellett bele) 2 ek. őrölt fahéj
1 kk.sikér (én nem tettem)
1/2 kk.só
1 kk.cukor
1/3 kocka élesztő
1 citrom reszelt héja
én tettem még bele 4 dkg puha vajat is
Dagasztás, kelesztés duplára. Nyolc részre osztani, egyenként hosszú hurkákat sodorni, ezeket a fahéjas cukorba forgatni. A két végükre csomót kötni, sütőpapíros tepsire tenni. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt sülnek meg.
Én a hurkákat kicsit lespricceltem,mert így jobban tapadt rájuk a cukor. Formázás után pedig még kelesztettem őket 20 percig.
|