Süti-Ribizlis kocka Libi / Moha
2008.08.10. 13:11
Ribizlis kocka Libi / Moha
piskótához:
6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt, 1 kk. sütőpor, csipet só, (nekem még fél dl olaj)
ribizlis krémhez:
4 dl tej, 6 dkg búzadara, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 50 dkg pucolt ribizli, ( nekem még reszelt citromhéj, és vaníliakivonat)
cukormázhoz:
10 dkg porcukor, 3-4 ek.citromlé
Én azzal a módszerrel készítettem,hogy az egész tojásokat kevertem fehérre a cukorral, ebbe jött a többi hozzávaló. Sütőpapíros gáztepsiben ( 32 X34 cm) sütöttem kb.180 fokon 15 percig.
A krémhez a tejben megfőztem a búzadarát,hagytam hűlni. A vajat habosra kevertem a cukorral,citromhéjjal,vaníliakivonattal,majd kanalanként hozzákevertem a tejbegrízt is. Óvatosan beleforgattam a ribizli nagy részét is,kevés maradt a díszítésre is.
A piskótát félbevágtam és az egyik félre kentem a krémet. A másik fél tetejére kentem a citromlével sűrűre kevert porcukrot, ez ment a krémre, majd megszórtam a maradék ribizlivel. Hűtőbe tettem legalább 3-4 órára.
|