Sós-Sós perec Hedonism receptje átdolgozva Moha által
2008.08.10. 13:13
Sós perec Hedonism receptje átdolgozva Moha által
60 dkg BL 80 kenyérliszt Sós kence: 2 csipet só
1 púpos tk.só 2 ek.liszt
1,5 tk. cukor kevés víz
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1,5 dl olaj
Dagasztás, kelesztés duplára, átgyúrás, 24 db-ra osztom. Egyenként jó hosszú kígyókat sodrok és perecet formázok belőle. Ezeket hagyom kelni a gyúródeszkán még kb.45 percig.
Felforralok 2 liter vizet 4 ek. szódabikarbónával és egy tk.sóval. Minden perecet beleteszek és oldalanként 3-ig számolok,addig zubog a vízben. Átemelem őket a sütőpapíros tepsire. 200 fokon sütöm 10 percig. Kiveszem és meglocsolom a sós kencével, majd készre sütöm, ez még kb. 10 perc.
A sós kence sűrű palacsintatészta állagú legyen.
|