Egyéb-CARAMELL-szosz I / Ildikó
2008.08.10. 13:18
CARAMELL-szosz I
300gr cukrot olvasszal fel karamellnek /NE tul barnara, mert keseru lesz!/, ontsel hozza kb 1dl vizet es kevergesd addig amig a caramell teljesen feloldodik benne.Ezutan adjal hozza 200ml tejszint + 1/2 ek /1ek/ lisztet . /ezt esetleg elotte jo ha kikevered a tejszin 1 reszevel nehogy csomos legyen/Keszitheted kemenyitovel is, de EZT is elotte keverd ki a tejszin 1 reszevel!Hagyjad EZT a fajtat allni egy kicsit es ugy add hozza a hideg maradek tejszinhez amit ezutan a karamell sziruphoz ontesz. Fozes kozben kevergesd, nehogy becsomosodjon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CARAMELL-szosz II.
Tegyel egy kislabosba 4ek cukrot es 2 ek vizet., es ezt fozd addig kis langon addig amig karamellizalodni kezd., de NEM szabad keverni! ENNEL a fajta szosznal a karamellanak vilagosnak kell maradnia! "szokenek"HA a karamell EZT az allapotat elerte kapcsold ki a langot es hagyjad kicsit kihulni.Fagyikra, sutikre stb kituno.
|