Süti-Meggyes kígyórétes Péter Jánosné / Moha
2008.08.10. 13:20
Meggyes kígyórétes Péter Jánosné / Moha
Tészta: 60 dkg finomliszt Töltelék: 1 kg magozott meggy
10 dkg porcukor (ha édes a töltelék ez lehet kevesebb) 6-8 kanál cukor
20 dkg hideg vaj édes morzsa
1 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás
A tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt. A vajat késes robotban elmorzsolom a porcukros liszttel.Közepébe megy a két tojás és a tej, összegyúrom. 3 részre osztom, egyenként téglalapra nyújtom. ( kb.25 X 30 cm) képzeletben három részre osztom és a két szélső részt bevagdosom. Középre jön egy csíkban a töltelék , ha leveses,akkor alá egy kis édes morzsa nem árt. Megszórtam a meggyet egy kis fahéjas, vaníliás porcukorral, majd a tésztacsíkokat keresztezve ráhajtogattam. A három rúd mehet egy nagy gáztepsire sütőpapírra. Tetejét lekentem egy felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 25-30 perc alatt megsütöttem.
Töltelék lehet bármi más is, alma, túró, stb.
|