Torta-Epres spiráltorta Stahl Judit / Moha
2008.08.10. 13:23
Epres spiráltorta Stahl Judit / Moha
piskótához: 4 tojás 1/2 kk. sütőpor
10 dkg cukor 10 dkg liszt
1 1/2 ek. olaj Tepsi: 35 X 35 cm-es,sütőpapír bele
összeállításhoz: 3 ek. narancslikőr (én nem tettem)
15 dkg eperlekvár (nem mértem)
20 dkg friss eper (ezt sem mértem)
krémhez: 20 dkg porcukor (nekem csak 10, de még ez is sok volt)
25 dkg mascarpone
1 citrom reszelt héja, leve ízlés szerint
nekem még 2 dl habbá vert tejszín
Sütőt előmelegíteni 190 fokra,tepsibe sütőpapírt tenni. Az egész tojásokat a cukorral robottal jól felverni, bele az olaj és a sütőporos liszt fakanállal. Elsimítani a tepsin,kb. 1 cm vastagságban, és 10-15 perc alatt megsütni. Kihűlés után megkentem a lekvárral és 7 db 5 cm széles csíkra vágtam fel. Egy késsel alányúlva elválasztottam a sütőpapírtól őket. (lekvározás előtt kellene meglocsolni a likőrrel)
Egy csíkot feltekertem,mint egy csigát, ez kerül a tál közepére oldalára fektetve. A következő csíkkal körbetekerem a csigát, majd a többi csíkkal tovább tekergészem körbe,mindig az előző végéhez illesztve a következőt.
A krémhez kikeverem a mascarponét ízlés szerinti cukorral, citromhéjjal és levével, majd belekeverem a habbá vert tejszínt is. Ezzel bevonom a tortát, majd a tetejére teszem a feldarabolt epret. Mehet a hűtőbe 1-2 órára,hogy összeérjen.
|