Süti-Kinder paradiso szelet házilag: / Maszatkonyha Blog /Jégkása
2008.08.10. 15:34
Kinder paradiso szelet házilag: / Maszatkonyha Blog /Jégkása
Először a krémet készítem el,mehet be a hűtőbe dermedni,míg a tészta készül.
Tészta:
4 tojás
100 gr liszt
100 gr étkezési keményítő
150 gr cukor
reszelt citromhéj v. 1 fiola citrom aroma
1 csipet só
100 gr vaj
1/2 csomag sütőpor
A tojások sárgájával habosre keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját, lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "hígítani" hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni bele)
Megjegyzés tőlem: nekem nem kellett bele tej,mert egy-két kanál habot belekeverek előre,azzal intenzívebben keverem,utána már mehet óvatosan a többi.
Kivajazott, liszttel megszórt/vagy sütőpapír/ tepsibe teszem /méret: 23x35 kb./ és 170 °C-os sütőben 30-35 percig sütöm
a krémhez:
250 ml tej
200 ml tejszín
60 gr cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
30 gr liszt
reszelt citromhéj
néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum
2 lapzselatin /vagy 1 csomag zselatinnal készítem, az utasítása szerint/
200 ml tejet felforralok, összekeverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez adom. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzök belőle. Folpackkal letakarom és hagyom kihűlni. Hozzákeverek minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom, és a krémbe keverem. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverem.
A kihűlt tésztánkat kettévágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk.
|