Torta-Joghurt torta / Bezsa
2008.08.10. 15:38
Joghurt torta / Bezsa
3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel.
Az én változatom: tavalyról van turmixolt málnám ami kb. 2 dl-es dobozban van lefagyasztva Ilyenből 2 db-ot használok fel.
Összekeverem 2 doboz joghurttalés a cukorral. A 8 db lap zselatint kb. fél dl vízben és 1 doboz joghurtban beáztatom, majd összemelegítem. Nem forralom csak addig melegítem, amíg a zselatin fel nem olvad benne.
Amikor langyosra hűl, hozzákeverem a málnás joghurthoz.
A forma aljába egész epreket rakok és ráöntöm a joghurt kérmet. Az eprek nem maradnak alul, hanem elkeverednek a krémben
Minimum3-4 órára hütőbe rakom, ha van idő rá, akkor jobb ha tovább áll.
Mikor kiborítom félbevágott eperrel és citromfűvel díszítem.
Bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni.
Gyümölcs joghurtot is vehetsz alapul.
|