Étel-Körtés spenótkrémleves/ Vágó István Vacsoracsata
2008.08.10. 15:43
Körtés spenótkrémleves/ Vágó István Vacsoracsata / Limara
Kb. 15 cm hosszú póréhagyma vagy 1 cs. újhagyma
30 dkg spenót
1 közepes méretű burgonya
1 l zöldségleves (jó kockából is)
2 db körte
2 dl tejszín
só, bors, citromlé
2 ek. vajon megpárolom a hagymát, majd rádobom a szeletekre vágott burgonyát, spenótot és körtét. Felengedem a zöldséglevessel, sóval, borssal fűszerezem. Kb. 15 percig főzöm, ekkor hozzáöntöm a tejszínt, hagyom hogy forrjon eggyet. Botmixerrel pürésítem, utána ízesítem, ha kell pici cukrot és citromlevet is teszek bele. Pirított, durvára aprított dióval tálalom.
|