Étel-Nachos" / Zoltán Erika mexikói előétele / Limara
2008.08.10. 15:44
Nachos" / Zoltán Erika mexikói előétele / Limara
Hozzávalók:
sós tortilla chips – a tepsi méretétől függően egy vagy két csomag
40-50 dkg reszelt cheddar sajt
egy kis üveg jalapeno paprika
Tálaláshoz:
guacamole – avokádó krém
tejföl
babpüré
Elkészítési mód:
A sütőt előmelegítjük 200 fokon.
A tortilla chips-et vékonyan elszórjuk a tepsi alján. Ízlés szerint megszórjuk ritkán - vagy ha szereti a társaság a csípőset, akkor sűrűn - szeletelt jalapeno paprikával. A teljes tepsit jó alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőbe tesszük és kb.10-15 perc alatt készre sütjük. Ezután tányérokra szedjük és az előre elkészített babpürével (készen kapható konzerv formában és finom) tejföllel és házilag készített guacamole-val tálaljuk.
Házilag készített guacamole:
2 darab jó puha avocádót meghámozunk, kimagozzuk és felkockázva a turmix gépbe tesszük. Hozzáadunk 3-4 evőkanál tejfölt, két kiskanál őrölt koriandert, egy kiskanál borsot, sót, 5-6 gerezd kinyomott fokhagymát, fél lime kifacsart levét és jól össze turmixszoljuk. A kész mártást egy picit „felturbósíthatjuk”, ha belekeverünk egy kis fej apróra vágott vörös hagymát és egy pici friss, apróra vágott koriandert .
Babpüré:
A kész babpürét egy tálba szedjük. Ízesítsük egy kis borssal és két-három, vékony karikákra vágott újhagymával. Jól összekeverjük.
|