Étel-Csirkés fajitas / Zoltán Erika / Limara
2008.08.10. 15:46
Csirkés fajitas / Zoltán Erika / Limara
Hozzávalók:
1 kg – lehet kicsit több is - vékony csíkokra vágott csirkemell
1 nagy vöröshagyma felszeletelve
3 darab californiai paprika (egy piros, egy zöld és egy sárga)
1 csomag tortilla
1 dl olívaolaj
1 dl száraz fehér bor
1 csomag fajitas fűszer keverék
3-4 gerezd fokhagyma
1 üveg csípős vagy enyhe salsa
tejföl
reszelt cseddar sajt körülbelül 20-30 dkg
1 konzerv babpüré
Elkészítési mód:
Elkészítjük a páclét. Egy tálba öntjük az 1 dl olívaolajat, beleszórjuk a fajitas fűszerkeveréket és belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát. A fehér bort is hozzá öntjük. Jól elkeverjük és hozzá tesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Lefedjük és a hűtőbe tesszük. Ezt a sütés előtti napon készítsük el, hogy a hús jól átvegye a pác ízét.
Másnap egy Wok sütőben felhevítünk egy pici olívaolajat. Rádobjuk a bepácolt húst, nem baj, ha egy kis páclé is megy hozzá. Amennyiben ügyesen találtuk el a páclé és a hús arányát, akkor alig marad páclénk. Közepesnél egy kicsit nagyobb fokozaton, de semmiképp se a teljes hőfokon kezdjük el pirítani a húst. Amikor már majdnem kész - kóstolással dönthetjük el, hogy mikor jó – rádobjuk a csíkokra vágott paprikákat és a felszeletelt hagymát. Még egy-két percig együtt pirítjuk a hússal, de vigyázzunk, hogy ne puhuljanak meg, hanem maradjanak ropogósak a zöldségek. Lehúzzuk a tűzről és egy lime levét belecsavarjuk. Még egyszer összeforgatjuk és mehet az asztal közepére. Azonnal fogyasztandó. A fajitas betekerésének módja itt látható!
|