2 nagyobb csirkecombfelsőt kicsontozunk, lebőrözünk és a húst falatnyi csíkokra vágjuk. (lehet cs.mell filé is)
Ráütünk 1 tojásfehérjét, egy csapott ek. étk. keményítőt, 2 ek. szójaszószt, pici szezámolajat, 1 ek. osztrigaszószt esetleg halszószt (el is maradhat). Jól elkeverjük a hússal, majd állni hagyjuk , kb. 1 órán át.
Addig egy maréknyi diót forrásban lévő vízzel leöntjük, 15 percig állni hagyjuk, majd hideg vízbe tesszük. Ezután lehúzzuk a hártyáját (erős idegzet kell hozzá), így a dió elveszíti minden keserű ízét.
1 zöld, 1 sárga és 1 piros kaliforniai paprikát kockára vágunk. Én helyette 1 zacskó kínai zöldségkeveréket vettem.
Ezután felmelegítem a wokkot, majd bő olajban kisütöm a szárazra törölt diót. Rövid idő kell neki, szép világos aranybarna legyen. Kiszedem, félreteszem, az olajat kiöntöm a wokból. Következik a hús, amit kis adagokban erős lángon, kevergetve puhára sütök. Ezt is félreteszem. Jöhet a parika, amit szintén forró wokban kevergetve megpirítok, ízesítem friss apróra vágott gyömbérrel, szójaszósszal, pici cukorral, öntök alá kevés bort vagy sherryt. Ha kész, beleteszem a diót és a húst is, rövid ideig együtt sütöm, végén kevés újhagyma karikát is teszek hozzá. Rizzsel vagy sült kínai tésztával tálalom.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit