Étel-Nagygombóc avagy Tikiknédli/ sváb étel / Limara
2008.08.10. 15:48
Nagygombóc avagy Tikiknédli/ sváb étel / Limara
1 fej hagymát apróra vágok, majd kevés olajon puhára párolom. Ráteszek 1 kg átmosott, kinyomkodott savanyúkáposztát, majd zsemleszínűre pirítom. Kisebb darabokra vágott oldalast teszek hozzá, olyan 80 dkg körül. Felengedem annyi vízzel, ami ellepi, pici sóval, borssal, babérlevéllel ízesítem. Fedő alatt 1 órán át főzöm.
Addig elkészítem a knédli tésztáját. 3 dl langyos vizet, 2 tk sót, 1 ek olajat, 50 dkg lisztet, 1 tk. cukrot és 2 dkg élesztőt bedagasztok, majd duplájára kelesztem. Ezután 5 darabba vágom, és gombócokat formázok belőlük.
Az oldalasok mellé 1 óra után füstölt lángolt kolbászt teszek, tetejére rakom egymástól távolabb a gombócokat, vizes ruhával letakarom, majd szorosan lefedem egy fedővel is. 30-40 percig nem bántom.
Addigra kész az étel, tejföllel tálalom.
24 cm átmérőjű és 14 cm mély fazékban főztem
|