Étel-Szír egytálétel / Dojika
2008.08.10. 15:55
Szír egytálétel / Dojika
Mivel egy ismeretterjesztő filmből lestem el, nincsenek mennyiségek, én is csak hasarütés alapján csinálom mindig.
Csirkehúst (mell) sós vízben puhára főzünk, addig a sütőben a karikára vágott padlizsánt elő lehet sütni. Fel darabolok cukkinit, sárgarépát (ez nem volt benne eredetileg), és egy jó nagy adagnyi rizst megmosok.
Mikor kész a hús és a padlizsn is megsült kissé, mindent felkockázok és egy nagy lábasba rétegesen leteszem. A rizst is így megmosva közé szórom. Ráöntök annyit a hús főzőlevéből, hogy ellepje a rizst.
Fűszerek: kardamon, koriander, bazsalikom, fehérbors.
Nagyon egyszerű és nagyon finom. A tálaláskor lehet rátenni pirított diót és fenyőmagot.
|