Torta-Belga sörtorta / Bezsa
2008.08.10. 15:56
Belga sörtorta (Natacha Guego) /Florentine recije a SUTI-Decoracios oldrol/
hozzávalók a tésztához:
25 dkg finomliszt
3 evőkanál cukor
15 dkg hideg vaj
2-3 evőkanál hideg víz
a töltelékhez:
28+2 dkg barna cukor
2 nagy tojás
1 dl belga barna sör (Leffe Brune)
1,5 dl tejszín
A hideg hozzávalókat robotgéppel összedolgozom és legalább fél órára a hűtőbe teszem.
A tésztát fél centisre nyújtom és előre kivajazott, lisztezett kerek, peremes tortaformába simítom. Elősütöm (vaksütés, mert púposodik).
A töltelékhez a tojásokat a barnacukorral addig keverem, amíg a cukor elolvad. Hozzáadom a sört és tovább keverem, majd végül a tejszínnel is összedolgozom. Az elősütött tésztára szórok kb. 2 dkg barnacukrot, majd a masszát a tésztára öntöm és 165 fokos sütőben 30 percig sütöm.
|