Péksüti-CSASZARZSEMLE / Ildikó
2008.08.10. 15:57
CSASZARZSEMLE / Ildikó
Hozzavalok: 11gr szaraz eleszto / sima eleszto ?gr/, 500gr feherliszt,8gr so, 300ml JEGHIDEG-viz, egy kis lottyintesnyi etolaj.
Elkeszites:18 percet gyurni, 35 perc kelesztes, kicsit atgyurni, gombolyure formazni/1 nagy/ majd meg igy 15perc kelesztes, Ezutan 12db egyenlo sulyu es meretu labdara osztod. Ujabb 10 perc kelesztes utan, megkened a tetejuket olajjal , majd amolyan kereszteket vagsz a tetejukre pengevel, mint a foton AZ lathato. Ujabb 45-50 perc kelesztes. 15-18 percig kell sutni egy 230C elomelegitett sutoben.
EZT a recit ADNILLEKES oldalarol forditottam ahonnan a WINSTON-csomot is hoztam. Sok sikert. PS: Nem tudom hogy miert kell a jeghideg viz bele, hisz a kelesztesi folyamatok langyi hofokon indulnak be./??/ KI tud erre valaszt lanykak? Erdekelne engem.
|