Limara receptjei : Egyéb-Rakott kalács csokival és baracklekvárral / Stahl / Limara |
Egyéb-Rakott kalács csokival és baracklekvárral / Stahl / Limara
2008.08.10. 16:03
Rakott kalács csokival és baracklekvárral / Stahl / Limara
30 dkg szikkadt kalács
3 dl tejszín
4 dl tej
2 tojás
2 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 citrom
10 dkg tejcsoki
3 ek. lekvár
1 ek. rum (elhagyható)
3 dkg vaj
kevés vaj a tepsi kikenéséhez
175 fokra előmelegítjük a sütőt. Vékonyan kivajazunk egy 30x20 cm-es sütőformát.
A kalácsot dobókocka méretűre daraboljuk és a tepsibe szórjuk. A tejet, tejszínt összemelegítjük. Habverővel eldolgozzuk a cukrot, tojásokat és a tojássárgákat, majd apránként, folytonos keveréssel beledolgozzuk a tejszínt. Belereszeljük a citrom héját is.Ráöntjük a kalácsra és 10-15 percig hagyjuk, hogy magukba igyák. Ezalatt apróra vágjuk a csokit és ha szükséges a rummal felhígítjuk a lekvárt.
A kalácskockák közé, nem túl mélyen, rejtjük a csokifalatokat, majd kiskanalanként a lekvárt is. Végül a tetején elmorzsoljuk a vajat. 45 perc alatt megsütjük. 30 perc után fóliával takarjuk le, ha nagyon pirulna a teteje.
|