Torta-Kávétorta / Moha
2008.08.10. 16:04
Kávétorta / Moha
Tészta: 5 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg pirított darált dió, 4 ek. olvasztott vaj.
A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverem ( 10-15 perc), majd az olvasztott vajat is belecsurgatom. Fakanállal óvatosan hozzákeverem a lisztes diót is. Sütőpapírral alul bélelt tortaformában ( 26 cm átmérőjű) egyenként három lapot sütök belőle. Egy lap 180 fokon kb. 15 percet sül.
Krém: 15 dkg kristálycukor, 5 dl tejszín, 3-4 tk. nescafé, 25 dkg mascarpone, 1 kk. őrölt fahéj, esetleg még 2-3 ek. porcukor.
A kristálycukrot kis lángon világosra karamellizálom, majd hozzáöntöm a tejszínt, felforralom és belekeverem a nescafét is. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe teszem. A mascarponét 2 ek. porcukorral és a fahéjjal kikeverem. A tejszínt habbá verem, majd apránként a mascarponéhoz adom. Ezzel a krémmel töltöm és kívülről is bevonom a tortát. Úgy jó,ha pár órát még hűlhet a hűtőben.
|