Süti-Diós Pillangó/ Limara
2008.08.11. 14:19
Diós Pillangó/ Limara
Kiindulás a hajtovány tésztája volt:
2,7 dl tej
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
1 tojás sárgája
60 dkg liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
Gépben kissé lágyabb kelttésztát dagasztattam, majd duplájára kelesztettem. Ezután vékony téglalapra nyújtottam, megkentem nem túl vastagon, sárgabaracklekvárral, megszórtam 20 dkg daráltdió, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és egy marék mazsola keverékével. Feltekertem mint a bejglit, trapézokra vágtam, középen lenyomtam egy vékonyabb fakanál nyelével. tepsin megint kelesztettem fél órát, ezután lekentem a tojásfehérjével, megszórtam díszítőcukorral és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem.
![megkelt](http://s4.images.www.tvn.hu/2008/08/10/09/51/www.tvn.hu_3ba8355f2c71aa320fcb8994e42d791a.jpg)
![diós pillangó](http://s4.images.www.tvn.hu/2008/08/10/09/50/www.tvn.hu_5f1cc6d5ed1f5d6fb32a91fece042567.jpg)
|