Étel-Borban pácolt csirke (paprika tv után szabadon)/moldvanm
2008.08.23. 14:28
Borban pácolt csirke (paprika tv után szabadon)/moldvanm
Az eredeti recept bárányt használ, de a készítő azt mondta, hogy ők gyakran csinálják csirkéből is ezért mertem én is próbálkozni. Valamilyen dél-amerikai étek.
A csirkét földarabolom. A cserépedény aljára lerakok egy sor csirkét, ráhalmozok egy nagy fej hagymát felkarikázva, 3 foghagymát szeletelve, 2 babérlevelet, sózom, borsozom. Újabb sor csirke, majd hagyma, fokhagyma babér, só bors. Nekem két sor hús lett. Felöntöm borral, hogy szinte ellepje.
4 órára hűtőbe teszem, aztán legalább 3 órát sütöm 190 fokon. Ebből én az utolsó órára levettem a tetejét, hogy piruljon. Még egy fontos dolog. A pácléből sütés előtt öntsetek le úgy hogy kb feléig érjen csak a húsnak, ugyanis a csirke sok levet ereszt és nem tudja elfőni. A végeredmény fantasztikusan omlós, különleges aromájú husi, ami jó hagymás szaftban tocsog, úgyhogy mi krokettel fogyasztottuk.
|