Süti-Diós csokihabos pite /Rama oldaláról/Majorkaj
2008.08.23. 14:29
Diós csokihabos pite /Rama oldaláról/Majorkaj
Hozzávalók:
A tésztához:
14 dkg Rama margarin
fél csomag sütőpor
3 db tojássárgája
egy csipet só
10 dkg porcukor
18 dkg finomliszt
A sütemény megkenéséhez:
barackdzsem vagy szilvalekvár
A csokihabhoz:
18 dkg reszelt étcsokoládé
18 dkg darált dió
10 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sót, a porcukrot, a sütőport és a tojások sárgáját hozzáadva összegyúrjuk. (vigyázzunk arra, hog ne dolgozzuk túl, mert akkor szívós lesz a tészta). Ezután fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát két fólia között a tepsinek megfelelő méretűre kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe és megkenjük dzsemmel. A tojásfehérjét a porcukorral felhabosítjuk keményre, majd a darált diót és a reszelt étcsokoládét lazán beledolgozzuk. A kész habot a tészta tetejére kenjük és előmelegített sütőben 170 fokon 50 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.
Eddig szólt a recept, de én kétszer is megsütöttem és az alábbiak szerint: A tésztát csak edényben raktam be a hűtőbe és nem fólia között nyújtottam ki hanem a kezemmel simítottam bele a tepsibe, mert nagyon lágy a tészta ezt nem lehet kinyújtani. A tepsit nem kell kivajazni, lisztezni, nem ragad bele a tészta. Gyümölcscukorral készítettem a tésztájába 7 dkg-t, a diós csokihabba 6 dkg-t tettem.
|