Kenyér-Zsemlekenyér / Tassiner kenyér / Limara
2008.08.27. 18:04
Zsemlekenyér / Tassiner kenyér / Limara
Petra receptje alapján
2 db kenyér lesz belőle
400 g víz
24 g élesztő
15 g szárított kovász (nekem 1 ek. friss kovász)
6 g árpamaláta (most kimaradt)
12 g só
csipet aszkorbinsav
1-2 ek. burg.pehely (elhagyható)
30 g olaj
660 g Bl 80 liszt
Gépbe ment minden, 20 perc alatt szép rugalmas tésztát dagasztott. A tészta hőmérséklete a dagasztás végén ne legyen 22 foknál több. Kelesztőtálban duplájára keleszteni, majd 12 egyforma darabba vágni. Kb. 100 g egy buci. A darabokat gömbölyíteni, majd hosszúkásra formázni. 6-6 darabot egymás után sorba tenni, de nem kell szorosan, csak épp összeérjenek.
Én sütőzacsiba tettem őket. 30-40 percig kelesztettem, duplájára, majd bevágtam, végig hosszában az összekelt bucikat. Újabb 10 percig pihentek, majd a közben 230 fokra előmelegített sütőbe tettem őket. 15 percig sült, majd visszavettem 200 fokra újabb 15 percre. Mikor kész lespricceltem vízzel.
|