Süti-Román krémes / Maszatkonyha / Moha
2008.09.02. 14:17
Román krémes Maszatkonyha / Moha
Tészta: 50 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 2 ek.méz, 1 ek.szódabikarbóna, 4 tojás
Ezekből tésztát gyúrunk és 2 órát pihentetjük hűvös helyen. 5 részre osztjuk, papírvékonyra nyújtjuk ( 30 X 22 cm) és 5 lapot sütünk belőle. Kb.175 fokon, 1 lap 10 percet sült. Kihűlés után töltjük a krémmel.
Krém: 30 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 1 liter tejföl, vanília, ( nekem még reszelt citromhéj és pici fahéj is ment bele)
Ezeket összekevertem és megtöltöttem vele a lapokat. (én hagytam állni a hűtőben míg sültek a lapok,így kicsit sűrűsödött)
Egy tálcán folpackkal fedve ment a hűtőbe egy éjszakára. Másnapra megpuhul és jól szeletelhető lesz.
Saját tapasztalatok: legközelebb én csak 4 (nagyobb) lapot fogok nyújtani,mert így túl magas lett a süti. A cukor kicsit csökkenthető a tésztában,csak 20 dkg-t tettem bele. Esetleg a diót érdemes szárazon megpirítani,utána darálni,mert intenzívebb íze lesz.
|