Kenyér-Moha féle Rozsos-joghurtos Riegel kenyér / Moha
2008.09.04. 13:29
Moha féle Rozsos-joghurtos Riegel kenyér / Moha
30 dkg öregtészta
10 dkg BL 80 liszt
10 dkg teljesőrlésű búzaliszt
280 ml víz
1 tk.barnacukor
2 dkg élesztő
Ezeket kikeverem és letakarva állni hagyom kb.45 percig. Utána hozzáadom a következőket:
150 gr joghurt, csipet aszkorbin, 2 tk. só, 3 dkg vaj, 10 dkg fehér rozsliszt, 20 dkg teljesőrlésű rozsliszt, 10 dkg teljesőrlésű búzaliszt, 2 ek. burgonyapehely, 1 kk.sikér, 3 ek. lenmagpehely, 1 tk. őrölt kömény.
Dagasztás, kelesztés duplára kb.40 perc, félidőben alaposan átgyúrom. Kettéveszem a tésztát, egyenként ellapogatom,két szélét behajtva feltekerem, és a dobozformákba teszem. Kelesztés kb.40 perc, bevágás, még 10 perc pihentetés. Megspriccelem a tetejét, megszórom a magkeverékkel,megint egy kicsit ráspriccelek és mehet sülni.
180-200 fokon kb.30-35 perc alatt készen van.
A magkeverék: len,- szezám,- napraforgómag és zabpehely egyenlő arányban. Ezekből a dagasztás végén lehet a tésztába is keverni egy keveset.
|