Kalács-Csokoládés-narancsos rózsakalács / Limara
2008.09.17. 18:52
Csokoládés-narancsos rózsakalács / Limara
Tészta
180 ml zsíros tej (gépbe elég 150 ml)
60 ml friss narancslé
60 g olv. vaj
50 g cukor
2 nagyobb tojás
1 tk. r. narancshéj
1 tk. só
1 cs. szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss
550 g liszt
Szóráshoz
2x 5 dkg margarin
2x 5 dkg cukor
2x 75 g csokilencse
Öntözni
120 ml tejszín
2 tk. narancslikőr
Máz
125 g porcukor
frissen facsart narancslé
Gépben tésztát dagasztani, lágyabb, majd jól nyújtható tésztának kell lennie. Én beletettem a 180 ml tejet, amitől nokedli állagú lett, úgy hogy 150 ml elég eleinte szerintem, majd a tészta állagától függően adagolni, ha szükséges még.
A kész tésztát duplájára keleszteni, majd 2 db-ba vágni. Egyenként kinyújtani őket 45x30 cm-es téglalappá, és megkenni 5-5 dkg szobahőmérsékletű vajjal, megszórni 5-5 dkg kristálycukorral, végül 75 g csokilencsével. Feltekerni, majd a tekercseket egyenként 12 darabba vágni.
Kikenni, lisztezni 2 db 26 cm átmérőjű tortaformát, a tekercseket beleállítani. Letakarva duplájára keleszteni, kb. fél óra alatt. Majd a tejszín és a likőr keverékével meglocsolni. 190 fokos sütőben sütni kb. 30-40 percig, ha pirulni kezd a teteje fóliával letakarni.
A porcukrot kikeverni annyi narancslével, hogy kenhető legyen, majd a meleg kalács tetejére csorgatni.
Nekem egy 30 cm átmérőjű formám van, beletettem az összes tekercset. Így kicsit tömörebb lett, legközelebb 4-5 tekercset kihagyok, azt csigának sütöm meg. vagy marad a 2 forma.
![csokis-narancsos rózsakal](http://s1.images.www.tvn.hu/2008/09/17/13/33/www.tvn.hu_da52a7d00d4a2c5838df069e7a097b59.jpg)
![Csokis-narancsos rózsakal](http://s1.images.www.tvn.hu/2008/09/17/13/32/www.tvn.hu_5099574bc34aca7367e128eeb2595070.jpg)
|