Süti-Tyúkláb /Anyukám receptje szerint / Brigitta
2008.10.10. 16:39
Tyúkláb /Anyukám receptje szerint / Brigitta
4 egész tojás
1 pohár tejföl
1 ek.porcukor
csipet só
1 dkg élesztő
kb 50 dkg liszt
A tojásokat kézi habverővel jól öszekeverjük,és hozzáteszük a tejfölt.A liszttel összemorzsoljuk az élesztőt,belekeverjük a sót,cukrot,és apránként hozzáadjuk a tojásos masszához.puha,könnyű tésztát gyúrunk,és amennyi lisztet kíván,annyit adunk hozzá.Azért is írtam kb.értéket,mert függhet a tojások nagyságától is.Amikor jól összedolgoztuk,30 percre lefedjük a tálat,és pihenni hagyjuk.Utána hosszúkásra formázzuk,és 6 fele vágjuk.Egyenként hosszú ,kb ujjnyi hurkákat sodrunk belőlük.Ezeket 8cm-es darabokra vágjuk,és először jobb,majd megfordítva bal oldalon is a feléig függőlegesen bevágjuk őket.Ezután átfordítjuk,és kinyitjuk ..Amikor kész,még 15-20 percig pihentetjük a deszkán,azután a fánkoz hasonlóan közepesen meleg olajban kisütjük..Még melegen megszórjuk vanílíásporcukorral.
http://video.xfree.hu/?n=bb71|2606c0c9c5135da4c57b6ab46108ddec
Frissen a legfinomabb.Ebben a receptben nincs sok szerepe az élesztőnek a kelésnél,csupán a sütéskor emeli meg szépen a tésztát,ezért nem kell hosszan keleszteni.
|