Süti-Körte krémes / Ildikó
2008.10.10. 16:41
Körte krémes Nlc-Hox / Ildikó
Tésztához:
2 ü. körte kompót (én frissen vásárolt vilmos körtét használtam), 8 tojás , 18 dkg porcukor, 3 ek. víz, 20 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1 ek. kakaó
Krémhez:
1/2 l tej, 2 cs. főzéssel készíthető vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 18 dkg porcukor
Mázhoz:
1tábla Katica tortabevonó (nagyobb tepsinél inkább 2), 4-5 ek. olaj
Én így készítettem: az eredeti receptben szereplő körte kompót helyett friss vilmos körtét szeleteltem fel (6 db-ot), majd kevés mézes-vaníliás vízben puhára főztem kb 15-20 perc alatt (picit keményebb volt a körte...) Félrerakom.
Közben a 2 csomag pudingot a fél l tejjel elkészítem (cukor nélkül!), majd félrerakom hűlni. Amikor kihűlt, a margarinnal, és a porcukorral habosra keverem.
Miután a körte megfőtt, a puding is hűl, a a tészta hozzávalóiból egy sima vizes piskótát készítek, a tojássárgákat a cukorral, vízzel, fehéredésig keverem, hozzáadom a sütőporos lisztet, majd mindezt a felvert tojásfehérjébe forgatom.
Most jön a csavar. Szóval egy kb. 20x 30 cm-es tepsit kivajazok, kilisztezek (én a sütőpapírt nem tudom használni!!!) és a körtéket szépen szorosan egymás mellé rendezem, majd a tészta felét ráöntöm, a másik felébe pedig belekeverem a kakaóport, és ezt pedig a fehér masszára öntöm. így mehet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, 30 percre.
Miután kiszedtük, kiborítjuk, hogy körtével felfelé legyen, megvárjuk mí kihűl, majd rákenjük a pudingos krémet, majd a tetejére az olajjal gőz felett összeolvasztott csokoládét. (Bevallom, nekem a receptben szereplő 1 tábla bevonó nagyon kevés lettvolna így néhány nyusziról maradt csokitojás és macskanyelv is áldozatul esett...Eztuán be a hűtőbe, és már csak idő kérdése.
|