Étel-Padlizsán krém túróval / HBKati
2008.10.10. 16:47
Padlizsán krém túróval / HBKati
/ Dr.Fövenyi József és Papp Rita Cukorbetegség és diéta című könyvéből/
Hozávalók 2 személyre:
150gr padlizsán,
2 db közepes paradicsom(kb.10 dkg)
2 ek.félzsíros tehéntúró,
1 ek olaj,
negyed fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só,bors
Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát,beletesszük a meghámozott,fa vagy műanyag késsel kockára vágott padlizsánt.Megborsozzuk,sózzuk és belekeverjük a zúzott fokhagymát.Fedő alatt,időnként megkeverve,puhára pároljuk,majd zsírjára lesütjük.A lehéjazott,felszeletelt paradicsomot beletéve néhány percig pirítjuk,a tűzről levéve langyosra hűtjük,és belekeverjük a túrót.
|