Étel-Kéksajtos tésztaszósz / Masala
2008.11.08. 19:15
A kéksajtos tésztaszósz egy egyszerű tejszínes, sajtos szósz. A penészes sajt adja a jellegzetes ízét.
Vajat olvasztottam és apróra vágott hagymát és fokhagymát fonnyasztottam rajta. Egy tubus vagy doboz krémsajtot tettem rá és feöntöttem tejszínnel. Igazi zsíros tejszínnel-30 %-os volt. Ezután tettem bele a márványsajtot. Gorgonzolával lenne a legfinomabb, de az sajnos nagyon drága. A jó penészes márványsajt is elég karakteres ízt ad a szósznak. Fűszerezni nem igazán kell, mert a vaj, tejszín és a sajt adja az ízét. Egy kis borsot azért elbír. sóval vigyázni, mert a sajt sós lehet. A tejszín sűríti is a mártást. A hozzávalók ízlés szerinti mennyiséggel adagolhatók, semmi nem rontja el.
|