Étel-Tárkonyos raguleves / Limara
2008.11.08. 19:17
Tárkonyos raguleves / Limara
1 fej apróra vágott hagymát puhára párolok, rádobom a falatnyi csíkokra vágott pulykamellett (kb. 25-30 dkg). Kicsit átpirítom, sóval, borssal ízesítem, majd felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Fedő alatt félpuhára párolom. Ekkor teszem rá a kockára vágott sárgarépát, karalábét, gyökeret, kis darabka zellert, zöldborsót. Rövid ideig párolom még, majd felengedem annyi vízzel, ami bőven ellepi. Megszórom tárkonnyal, dobok bele húsleveskockát és puhára főzöm. Végén teszek bele egy doboz kukoricát is, de ez elmaradhat. Vajgalukát szaggatok bele (1 ek. olv. vajat, 1 tojást, pici sót annyi liszttel keverek el, hogy galuska sűrűségű legyen), végül felöntöm tejszínnel. Vagy citromkarikákat, vagy tárkonyecetet teszek bele, még pár percig főzöm, míg a galuskák megpuhulnak.
|