Kalács- Fahéjas csiga Petrától / Limara
2009.02.25. 14:53
Fahéjas csiga Petrától / Limara
Tészta:
475 g liszt (nekem 500 g BL 80)
1 tk. só
50 g cukor
50 g lágy vaj
1 tojás kiegészítve annyi vízzel, hogy 250 g legyen
1,5 tk. porélesztő (nekem 2 dkg friss)
Töltelék:
2 ek. olvasztott vaj
75 g barnacukor
1 ek. őrőlt fahéj
Máz:
10 dkg porcukor
víz (1-2 ek.)
vaníliakivonat
Gépben tésztát dagasztani, majd duplájára keleszteni. Kb. 38x 25 cm-es téglalapra nyújtani, megkenni az olvasztott vajjal, megszórni a cukor és fahéj keverékével. Feltekerni, kb. 3 cm széles csigákra vágni (12-15 db lesz belőle). Tepsin 20-30 percig keleszteni, majd 180 fokos sütőben 15-20 percig sütni.
A mázhoz a porcukrot elkeverni kevés vízzel és vaníliával, nyúlós, sűrű massza legyen, majd a forró, kisült csigák tetejére csorgatni.
Eredeti recept ITT.
|