Szeretnék segítséget kérni.Régi Hauser BM 802-es kenyérsütő gépem van.Anyukámé volt, ritkán használta.Nem régen kezdtem el én használni, mondván ne álljon teljesen jó állapotban csak úgy. Ma sütöttem vele először 4. programon édes tésztát, kalácsot. Meglepődve tapasztaltam, hogy a szín nem állítható ennél a programnál, csak az1-3 programoknál. Akinek ilyen típusú gépe van, attól szeretném kérdezni, hogy ez gép hiba-e.Tehát 4-10 programok közt nem tudok színt módosítani.A leírása azt írja, hogy 4. programon ne válasszunk sötét színt.Tehát ebből nekem az jön le, hogy akkor géphiba lehet. Kérdezném aki ezt a típust használja van-e szín állítási lehetősége mindenhol.Köszönöm a segítségeteket.
Szeretnék segítséget kérni.Régi Hauser BM 802-es kenyérsütő gépem van.Anyukámé volt, ritkán használta.Nem régen kezdtem el én használni, mondván ne álljon teljesen jó állapotban csak úgy. Ma sütöttem vele először 4. programon édes tésztát, kalácsot. Meglepődve tapasztaltam, hogy a szín nem állítható ennél a programnál, csak az1-3 programoknál. Akinek ilyen típusú gépe van, attól szeretném kérdezni, hogy ez gép hiba-e.Tehát 4-10 programok közt nem tudok színt módosítani.A leírása azt írja, hogy 4. programon ne válasszunk sötét színt.Tehát ebből nekem az jön le, hogy akkor géphiba lehet. Kérdezném aki ezt a típust használja van-e szín állítási lehetősége mindenhol.Köszönöm a segítségeteket.
2020.03.21. 16:28
Réka
😀Réka
2020.03.21. 16:28
Réka
Jó az oldal!
Gratulálok a Jó recepthez!
Üdvözlettel, Tisztelettel :Réka
Nagyon sajnálom, de fél napom ment rá, hogy valahol irni tudjak Margitka oldalára. Persze ez az én hibám tudom, köszönöm, ha lehetőséget kapok köztetek lenni, ez most csak egy próba, hogy egyáltalán elmegy-e a hozzászólásom. A társalgóba, a fórumba sem tudok irni. Minden tanácsot, ötletet nagyon megköszönök, csak már köztetek lehessek. Üdv. Zsóka
2016.05.19 00:03
rabim
„
Kedves Steven ! Ezt találtam itt bal oldalt a Kenyérsütőgépek --Rövid ismertetőjében :
Ildi55: Kedves Margit! Örülök, hogy megtaláltalak. Én Kakas Ildikó vagyok és 1975-1979-ig osztálytársak voltunk a Dr,Pólya Jenő Egészségügyi szakközép iskolában. Azért kerestelek, mert szeretnénk egy osztálytalálkozót szervezni. Kérlek hogy jelentkezz. Szia
2016.04.09. 22:00
Zoltán
Jó estét.Szeretnék segitséget kérni:ALASKA kenyérsütönk van pár napja jól sikerültek a prabasütések csak nagy gondunk hogy nagyon keményre sül a kenyér héja mit nem csinálunk jól?Kösznöm a segitséget.
én abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit tudok akkor csinálni, ha a keverőlapát erősen elhasználodott? Több, mint 1 éve vettem egy NetHaus NH 4520 tipusú gépet, azóta csak "házi" kenyeret eszünk, szóval rendesen használjuk, mindenki legnagyobb örömére. A formának is van már egy kis kopása, de sajnos a lapátok rendesen megkoptak. Mit tudok ilyenkor csinálni? Lehet utánrendelni? Hol? Sajnos én a neten nem találtam meg.
Szeretettel köszöntünk Benneteket E. Margit kenyérsütő oldalán! Margit nem tud személyesen minden levélre válaszolni, de megkért bennünket, hogy segítsük egymást. Köszönjük, hogy megosztottátok velünk a tapasztalatokat. Személy szerint én is most tanulom a gépi sütést, és nekem is az itt leírt ötletek és személyes tanácsok segítettek és segítenek. Margit igen alaposan leírta a tapasztalatait, és a fórum közös születésnapjain meg is kóstolhattuk egymás kenyérkéit, zsemléit stb.
Érezzétek jól Magatokat köztünk, és tegyetek fel fotókat is!
Koszonom hogy befogadtatok. Eloszor is ALDOTT UNNEPEKET kivanok kedves Mindnyajatoknak!
Evek ota hasznalom Limarcsitol az oregtesztas megoldast es onnan tudom hogy egy Margit talalmanya volt. Csak en egy masik Margit talamanyanak tulajdonitottam eddig, es ma kaptam meg Emailben hogy o szinten Margit de o Fixl/Klopfer, de kedvesen megadta a jOMARGIT cimet!
Itt vagyok es kerdeznek, szabad?- a tudomanyos oldalarol erdeklodnek! Hadd megjegyezzem nem vagyok pek, csak nyugdijjas mernok es tanitom az unokaimat es magam vele! Nallam Kanadaban porelesztovel dolgozok es kituno, liszt 13,5% gluten!
Eloszor is GRATULA, a "piacon" a legszebb kenyerek sulnek az oregtesztas metodusoddal!!!
Este bekovaszolas. Reggelre megkel, majd teljesen "tulkel" es visszaesik. Sztem itt ehes a kovasz, megette az egesz lisztet! Ilyenkor ha megformaznam, akkor mar nincs ereje megkelni -ismert jelenseg! Elhaltak az elesztogombak? Ha ilyenkor reggel hozzateszek lisztet, akkor hogy tud megkelni, ujjabb eleszto nelkul? Mert van aki ilyenkor mar ne is ad hozza ujjabb elesztot?! Kemiai/fizikailag milyen folyamatok vannak ott, hogy tenyleg csodalatos lesz a kenyer?!
De ha teged nem foglalkoztaott ez a tema, akkor bocsanat kerdesemert!
Nagyon köszönöm, hogy létrehoztad ezt az oldalt és kifejezetten kezdőket segítő tanácsokat is összeszedtél. 5 évvel ezelőtt külföldre költöztünk, ekkor vettünk egy kenyérsütőgépet, és az alap fehérkenyér receptedből kiindulva sütöttünk különböző teljeskiőrlésű, rozslisztes verziókat, nagy sikerrel. Most édesanyámék jöttek látogatóba, és elmondták, hogy fény derült édesanyám sokféle ételallergiájára (búza, durum, árpa, burgonya, rizs, kukorica, borsó, tejfehérje, tojásfehérje, napraforgó, stb.) Mindannyian tanácstalanul álltunk, hogy akkor most mit is ehet. A bolti péksütemények eleve kizártak, így maradt a házikenyér, és elkezdtem receptet vadászni az oldaladon ismét. Találtam is két rozslisztes, kovászos receptet, amit szándékomban áll kipróbálni, de aktuálisan nem volt 3 napom kovászt indítani, pláne hogy még sohasem csináltam ilyet. Végül most is az alap 1kg-os fehérkenyér receptedhez nyúltam: a búzaliszt helyett 2/3 rész finom tönkölybúzalisztet és 1/3 rész teljeskiőrlésű rozslisztet használtam, a kefír/joghurt helyett azonos mennyiségű kókusztejet, étolaj helyett repceolajat raktam bele (a teljeskiőrlésű liszt miatt a teljes folyadékmennnyiség 4 dl helyett 4,2 dl volt: 2dl kókusztej, 2,2dl víz). Életem legjobban sikerült kenyere lett! Kérge van, lágy a belseje, de van tartása, nem morzsálódik, nem szárad ki olyan hamar, és a harmadik napon az utolsó csücsök is olyan állagú volt, mint az első. Azt gondolom, ennek lehet valami köze ahhoz, hogy a kókusztej 17%os zsírtartalmú, mint egy tejszín, és eddig nem mertem zsiradék tekintetében eltérni az alaprecepttől. A tönkölybúzaliszttel sem volt még tapasztalatom, de teljesen úgy viselkedik, mint a sima búzaliszt. Tartottam tőle, hogy kókuszíze-illata lesz a kenyérnek, de abszolut nem érezni benne. Még egyszer nagyon köszönöm! Nyugodt szívvel ajánlom kipróbálásra másoknak is ezt a kókusztejes verziót.
2015.03.18. 10:52
amethia
Kedves Margit!
Kb. 2 éve van kenyérsütőm, és már nagyon sok hasznos tanácsot és jó receptet találtam nálad, amit ezúton is köszönök.
Ami a legjobban bevált nálunk, az a zsömle recepted, de már kalácsot is készítettem az oldalról.
Ha időd engedi, és te is szeretsz a sütés-főzés mellett kertészkedni, akkor látogass el hozzám a Lila Tulipán Portál -ra.
Szia Margit! Szeretném megkérdezni,mi lehet a baj hogy rücskös,és féloldalas lesz a kenyerem,kalácsom? Orion 2.keverős gépem van.És a másik kérdésem az lenne,az eggyik lapát beszorúlt,és a forró viz sem lazitja fel,mit tudnék tenni vele? Lehet hogy ez lehet a baj,hogy féloldalas lesz? Előre is köszönöm! Üdv: Erzsi.
Severin 3983-hoz keresek használati utasítást magyarul! SOS! Most vettem meg, de semmit nem adtak hozzá... :-( pedig jónak tűnik! Azt leszámítva, hogy megvétel után vettem észre, hogy a tartály alatt, a csavarok körül rozsdás... :-/ pedig ajándéknak szántam! :-(
Kérlek, segítsetek! Amúgy, mint kenyérsütő, jókat olvastam róla!
Én most kaptam egy BoMann CB594 tipusú kenyérsütőt használtan de sajnos nincsmeg hozzá a kis füzetkéje. Ha esetleg valakinek meglenne és nem lenne nagy fáradtság akkor be scennelné nekem és elküldeni az aquila87@freemail.hu címre? Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Sajnos a neten nem találtam semmit.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit