Nekem ugyan konkrét kérdésem van, de személy szerint Hozzád címezném, mert Neked van Panasonic kenyérsütőd, ezért írom ide, a fórumokon sajnos nem kaptam választ.
Nagyon szemezek egy SD-255-tel, csak szeretnék tisztábban látni. Nem értem pl. a programfutásokat. Ha vesszük pl. a Francia kenyér programot, mit jelent, az, hogy a pihentetés "40p - 1ó55p", vagy a kelesztés "2ó55p - 4ó10p"? Ezen idősávon belül beállíthatom, hogy mennyi legyen? Vagy hőmérséklettől függ az idő, avagy valahogy érzékeli a gép, hogyan sikerül melegednie/kelnie a tésztának és ahhoz igazít? Már 5 és fél éve sütök kenyeret géppel és fura nekem, hogy ilyen "pongyola" a programfutás leírása.
És több év használat után is elégedett vagy az SD-253-mal?
Emellett lenne egy kérésem is. Ha esetleg megvan Neked Buzablans panás receptgyűjteménye, el tudnád küldeni nekem? Ő már jó ideje nem aktív, és egyelőre az egyetlen fellelhető e-mail címéről sem reagál.
Előre is köszönve segítséged
Tamás
2008.09.16. 09:37
Szia Valéria!
Nem tudom, mi lehet a baj, miért nem enged belépni. Ha gondolod küld el a mail címemre hogy milyen néven regisztráltál, megpróbálok utána járni. Ahhoz, hogy a recepteket megnézd nem kell bejelentkezni, bárki megnyithatja a fórum topikjait itt lent baloldalon. Ha azt sem tudod megnyitni, akkor valami gond lehet a géped beállításával. Üdv Limara
2008.09.16. 03:39
Kedves Margitka! Sajnos nem tudok belepni a nevemmel, hogy miert , nem tudom. Mar vegigskalaztuk az explorert de nem tudjuk mi az oka. No nem lenyeg de a sutik receptjeit jo lenne olvasni.
Udvozolek: Valeria
2008.09.12. 21:53
Köszi...utánanézegettem, és megvettem a Hausmeistert.
2008.09.12. 21:26
Szia!!!! Van ötleted egy jó kötésű csokimázra????? Előre is kössz..
2008.09.12. 14:04
Szia!
Nekem Hausmaister-em van, én nagyon szeretem. Bár jó ideje csak dagasztásra használom, mert gyönyörűen dagaszt, de nagyon finom, ropogós héjú kenyereket is süt. Van rajta csak dagasztás-kelesztés program és csak sütés is, ami a kalácsokhoz nagyon ideális vagy a sütőben sütött tészták dagasztásához. A másik gépet nem ismerem, de ha az ált. fórumon kérdezel talán többen válaszolnak, ide ritkán néz be valaki. Hausmaisterről még itt találsz véleményeket: Hausmeister HM 1000 (programtáblával) üdv, Limara
2008.09.12. 09:37
Sziasztok!
Milyen tapasztalatok vannak a következő sütők valamelyikéről:
Hausmeister HM1000 és Nimbusz XBM1068.
Köszi!
2008.09.08. 15:19
Nagyon szívesen! Üdv, Limara
2008.09.06. 23:05
Kedves Limara
Nagyon koszonom, hogy betetted nekem a kalacs receptet. Bar en nem dietazom,de meg a csaladom sem, igy maradunk a cukor mellett. Alltalaban fonott kakaos kalacsot szoktunk itthon sutni amiben folyos a kakao, mindharom agaban. Ezt azert kriprobalom, mert reggelente, amikor meg ithhon vagyunk, bizony egy szelet kalacs, meg egy pohar kakao jo utra valo:) Megegyszer koszonom a gyors valaszt.
Udv: Valeria
2008.09.05. 14:58
Szia Valéria! Itt a kalács receptje: Csíkos kalácskoszorú Ha van időd, szívesen várunk fórumokon is. Üdv: Limara
2008.09.04. 04:15
Kedves Margit! Eloszor is jo a lapod. Magamrol csak annyit hogy a vilag masik oldalan elek, Australiaban. Nagyon jo lenne annak a kalacsnak latni a receptjet amivel a lapod kezdodik, nagyon jol nez ki es biztosan finom is.Magam reszerol , a konyham magyar is meg austral is, de nem vetjuk meg az azsiai sem az indiai eteleket sem.Nagy regiok vannak, mindenfele nemzetiseggel, ezaltal mindenki hozta sajat kulturajat is.Tovabbi sikert kivanok, szeretettel udvozollek. Valeria
2008.08.21. 18:50
Kedves Margit!
Új kenyérsütő gépem van és miután amerikai gy. nem volt hozzá magyar leirás. Az angolt nagyjából értettem csak.Használati utasitást keresve jutottam el hozzád és nyagyon megtettszett az oldal.Imádok sütni,a kenyér és kelttészták a hobbim is.Ezzel a géppel eddig kudarcom volt,nem dagasztott rendesen.Ahogy a tanácsaidban láttam,nem alulra tettem a vizet, megemeltem a só mennyiségét,nem várta m meg a gép kihülését stb.
Köszönöm a tanácsokat, még böngészek köztük.
Üdvözlettel:Szerenke
2008.05.29. 20:24
Bocsanat! Azt hittem betiszi a nevem.
ILDIKO
2008.05.29. 20:23
Szia NOSTREDAMA!
Gyere fel az ALTALANOS c. reszre. Ott van a "forum"resz es ott felteheted a kerdeseidet es a lanyok ha fentvannak szivesen segitenek Neked. Sok sikert! Szia!
2008.05.28. 22:14
Nostredama akkor a lapátok sütés közben a gépben maradnak? Vagy nem értek valamit....
2008.05.25. 19:45
Atyámfiai, Nők!
Már a második Kenyérsütőgépet (40000-ért is) dobhatnám el a tengely melletti eresztés miatt! (A tengelyt elvileg -- gyakorlatilag: néhány sütésig -- tömítő teflongyűrűk mondják be az unalmast, magyarul: nem bírják a hőt.Jó, mi? Hadd fogyjon a termék!)
Na, a lényeg: én minden sütés előtt egy mogyorónyi sógyurmával tömítem a tengelyt és környékét, ráhúzom a lapátot, belenyomom, a felesleget ujjal letörlöm. ( XXI. század! ) 5 perc pluszmunka, de megéri!
Jó sütögetést mindenkinek!
Nostredama
2008.05.10. 20:26
Hello!Most találtam az oldalra és nagyon tetszik!Nagyon tetszenek a receptek ki fogom öket probálni!Csak még ismerkedni kell a kenyér sütövel.Kenyeret már csináltuk benne és nagyon jol sikerült,finom is lett.Kuglof recept kellene!!!Elöre is köszi.
2008.04.30. 09:14
Kedves Margit!
A nővérem ajánlotta ezt az odalt és nem csalódtam! Kalácsot szerettem volna csinálni kenyérsütőgépben, de eddig nem találtam olyan receptet, ami jól sikerült volna benne. Köszönet a sok finomságért. A párom oda van értük. Azóta többet segít a konyhában! Sőt, lassan már ő fogja csinálni őket. Imádjuk a kalácsokat, de lassan a többit is mind ki fogjuk próbálni.
Tisztelettel: Réka & Gábor
2008.04.08. 19:48
Kedves Margit!
Bármit próbálok ki a receptjeid közül, minden nagy siker! Soha életemben nem sütöttem kenyeret azelőtt, sőt, a kelt tésztáktól messze távol tartottam magam, most meg szinte minden másnap készül valami finomság Az útmutatásaid szerint készítem a kovászos tésztákat, nagymamám is imádja őket... Páromnak a múltkoriban könnyek szöktek a szemébe, amikor először sütöttem kiflit a recepted szerint - mert olyan íze volt, mint gyerekkorában... ez a legnagyobb elismerés! Köszönöm, hogy a sikerélményből nekem is jut általad
Kata
2008.03.22. 23:27
Kedves Margitka !!!
Nagyon szépen köszönöm NEKED a rengeteg nagyon nagyon finom receptet!! (mi egyenlőre kalácsban nyomulunk de abban nagyon!) És persze türelmet hogy volt időd mindet lefotózni, lejegyzetelni, begépelni és átadni nekünk!
Tudtam hogy egyszer sikerülni fog nekem is, igazi fonott kalácsot, túrós táskát, kakaós csigát..és társait az asztalra szervíroznom!
DE ez a sok finomság nem jött volna létre ha TE nem vagy!!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit