Moha! Én a Philadelphia, vagy a Pennyben kapható ugyanilyen dobozos sajtot szoktam sütéshez, főzéshez használni. A lényeg, hogy ne híg sajt legyen. A vizet lehagytam, bocsi, 2,5 dl kell!
Bogi nagyon ötletes a fakanál alátámasztásod! Amíg nem volt sütőformám, nekem is az volt a bajom, hogy lapos lesz a feltekert tészta. A kiflit ne bánd! Ez csak egy játék volt, attól az íze nem változik! Nekem sincs időm ilyeneket csinálni csak most, hogy nem dolgoztam.
Moha igaza van a fiadnak, tényleg hasonlít a Tatura a kifli formája! Hiába, a gyerekek fantáziája......
Nálam mostanában sztrájkolnak a cserepesek! Csak a cserepek helyét mutogatják, de nem teszik föl! Azért a kenyér így is finom. Most is a 70 dkg lisztből 1 kg 36 dkg-os kenyér sült ki. a DNZS is jó lett. Most a 25 dkg graham liszttől olyan sötét lett a tészta, hogy én is meglepődtem. Most is beletettem az 5 dkg élesztőt, nekem így vált be. A csak fehér liszthez a 2,5 dkg-ot teszem.
Köszi a segítő válaszokat.Megnéztem a nyanya-tésztát, hát leginkább ahhoz hasonló, amit mi készítünk. Mindig új tészta készül, de jó sokáig hagyjuk kelni. Ez úgy 4-6 órát jelent. A múltkor például 14 óra lett belőle, igencsak erjedt szaga volt és kesernyés ize a nyers tésztának, szinte önteni kellett a formába, de szépen feljött és lazára sült. Sütés után már nem volt erjedt szaga és finom volt az íze is. A kétlapátos 800W-os gépeket nézegettük, őszintén szólva meglehetősen árérzékenyek vagyunk, még nem tudom milyen lesz. Figyelgetlek itt benneteket még tanulásképpen.
Andi a kenyér nem az én találmányom, Chili und Ciabatta oldalán van az eredeti.
Iriszi akkor te is beléptél a Lipiliszt kedvelők klubjába! Én régóta használom a lisztjüket, teljesen mások a sütik,kenyerek ,ha azzal sütök. Beszélgettem már a tulajdonosnővel, elmondta,hogy sokkal magasabb a lisztjük sikértartalma,mint a többi liszté.Valószínűleg ezért sikerül minden gyönyörűre belőle.
Itt a mai termés, először Cristina tejes kiflije, Masala módon formázva. Ez a fiamtól a tatu kifli nevet kapta,szerinte hasonlít erre az állatkára.
Ez pedig a család kollektív röhögését kiváltó,eredeti nevén Pane sfogliato, egy valenciai kenyér. Namost amit mondtak rá,azt nem írhatom le,elég pajzán ,viszont a lányom véleménye szerint ezt valami nőre kiéhezett pék sütötte először.
Szzzép jó éjszakát kivánok mindenkinek remélem,hogy nem marad ki senki .ha igen akkor bocsika érte.Brigita,Limara,Iriszi,HB Kati,Cristina77,nelly,Edobedo,Andi, Erika,Henri,majorkaj,zsuzsoka,Joli.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit