Hoztam én is cipócskát és zsömiket. Változtattam picit a tejes kifli recimen, 40 gramm cukor ment bele és 3 ek. burgonyapehely is. Mit ondjak,nem rontott az állagán.
Moha! Én a Philadelphia, vagy a Pennyben kapható ugyanilyen dobozos sajtot szoktam sütéshez, főzéshez használni. A lényeg, hogy ne híg sajt legyen. A vizet lehagytam, bocsi, 2,5 dl kell!
Bogi nagyon ötletes a fakanál alátámasztásod! Amíg nem volt sütőformám, nekem is az volt a bajom, hogy lapos lesz a feltekert tészta. A kiflit ne bánd! Ez csak egy játék volt, attól az íze nem változik! Nekem sincs időm ilyeneket csinálni csak most, hogy nem dolgoztam.
Moha igaza van a fiadnak, tényleg hasonlít a Tatura a kifli formája! Hiába, a gyerekek fantáziája......
Nálam mostanában sztrájkolnak a cserepesek! Csak a cserepek helyét mutogatják, de nem teszik föl! Azért a kenyér így is finom. Most is a 70 dkg lisztből 1 kg 36 dkg-os kenyér sült ki. a DNZS is jó lett. Most a 25 dkg graham liszttől olyan sötét lett a tészta, hogy én is meglepődtem. Most is beletettem az 5 dkg élesztőt, nekem így vált be. A csak fehér liszthez a 2,5 dkg-ot teszem.
Köszi a segítő válaszokat.Megnéztem a nyanya-tésztát, hát leginkább ahhoz hasonló, amit mi készítünk. Mindig új tészta készül, de jó sokáig hagyjuk kelni. Ez úgy 4-6 órát jelent. A múltkor például 14 óra lett belőle, igencsak erjedt szaga volt és kesernyés ize a nyers tésztának, szinte önteni kellett a formába, de szépen feljött és lazára sült. Sütés után már nem volt erjedt szaga és finom volt az íze is. A kétlapátos 800W-os gépeket nézegettük, őszintén szólva meglehetősen árérzékenyek vagyunk, még nem tudom milyen lesz. Figyelgetlek itt benneteket még tanulásképpen.
Andi a kenyér nem az én találmányom, Chili und Ciabatta oldalán van az eredeti.
Iriszi akkor te is beléptél a Lipiliszt kedvelők klubjába! Én régóta használom a lisztjüket, teljesen mások a sütik,kenyerek ,ha azzal sütök. Beszélgettem már a tulajdonosnővel, elmondta,hogy sokkal magasabb a lisztjük sikértartalma,mint a többi liszté.Valószínűleg ezért sikerül minden gyönyörűre belőle.
Itt a mai termés, először Cristina tejes kiflije, Masala módon formázva. Ez a fiamtól a tatu kifli nevet kapta,szerinte hasonlít erre az állatkára.
Ez pedig a család kollektív röhögését kiváltó,eredeti nevén Pane sfogliato, egy valenciai kenyér. Namost amit mondtak rá,azt nem írhatom le,elég pajzán ,viszont a lányom véleménye szerint ezt valami nőre kiéhezett pék sütötte először.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit