Előzetes beszélgetéseink alapján indítottam ezt a fórumot. Kívánom, hogy mindenki, aki elszánja magát egy kisebb vagy nagyobb fogyókúrára, a végén sikerélményről tudjon majd itt beszámolni. Remélem ehhez tudunk itt egymásnak segítséget és bíztatást nyújtani.
Látom a társalgóban írtad, hogy szemeztél a pogival, gratulálok, hogy nem ettél belőle!
Az aszalt gyümölcsök rettenetesen cukrosak, azt nem ennék a helyedben, mert abban a kalóriamennyiségben két tele levesetál más ételt ehetsz meg. A müzli határeset, mert ebben is van aszalt gyümölcs és olajos magok, de, ha nagyon szeretnél, akkor Endzsivel egyetértek, hogy cukor nélküli váétozatot nézzél, bioboltban lehet kapni. A müzliben legalább némi rostanyag is van, szemben az aszalt gyümölccsel. Én nem ettem müzlit, csak nagyon ritkán, pedig pont abban az időszakban rengeteget evett a férjem és én is szeretem.
Nagyon jó Endzsi tömör összefoglalója a Norbi ódszerről, nálam ez úgy nézett ki, hogy zsíszegény fehérje egész nap, rost minden étkezéshez (zöldség vagy tk.lisztes termék, stb.) szénhidrát a lefekvés előtti 4-6 órában már nem.
Sajtból lehet kapni, azt hiszem Camping, háromszöget, ami light, meg lapkában is láttam valami hasonlót. Az összes többi tabu, mert mind zsíros!! (Legalábbis a hétköznapi sajtok közül, amiket ismerek.) A konzerv halászlének a dobozát meg kell nézni, ha nics benne semmi különös, akkor az is jó. Én nem tudom, hogy pl. azt mivel sűrítik, tényleg halból van-e. Ha krumpli, keményítő, vagy más ilyesmi van benne, akkor nem jó.
Gyümölcsöt egyáltalán nem ettem, de ebben elég kirívó vagyok, mert nekem nem is hiányzik. Én szinte sosem eszem gyümölcsöt. Savanyú gyümölcsöket - pl. most fagyasztottat - tehetsz joghurtba, kefirbe, kis édesítőszerrel és egy ki korpával, ez mári egy étekzésnel jó. Nyáron pedig azt a minimális mennyiséget a frissből megeheted, de csak a nem édes gyümölcsökből.
Itt egy kenyérrecept, ezt Móninak csináltam és neki bevált a Norbis diétájához.
Én magamnak nem sütöttem külön, hanem kompromisszumosan fele-harmada teljes kiőrlésű liszttel sütöttem a családnak a kenyeret, ezt ők is megették morgás nélkül. (Nálunk a férjem is fogyózott és a középső fiamnak is kell, ő van a tavaly nyári képen mellettem, nem apró sajnos ő sem.)
Margitka, egyébként gratulálok az elhatározásodhoz, a kitartásodhoz és az eredményhez! Roppantul rokonszenves a szemléletmódod is (hogy ráérősen, így elkerülhető a "jojó-effektus", nem éhezve fogyjunk, és persze tényleg akarjunk fogyni), és szerintem nagyon sokat erőt meríthetnek a képekből. Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy könnyebb nem megenni, mint aztán a felesleget leadni (pedig irtózatosan édesszájú vagyok), pláne, hogy egyetlen üdvözítő fogyókúrás módszernek sem hiszek (szakmámba vág), és úgy gondolom, napi tíz perc torna a tévé előtt, vagy a biciklizés vagy más mozgás sem árt.
Szia Endzsi! Annyit megjegyeznék, hogy a rost is szénhidrát - Norbi bizonyára úgy értette, hogy egyszerű szénhidrátokat és keményítőt csak reggel, de rostot akár egész nap lehet. Egyébként nekem egy tippem van a fogyókúrához, bár nekem nincs rá szükségem, se senkinek a családból: dobjátok ki az összes dobozos margarint meg sajtkrémet meg kenőizét, és az üres kenyérre tegyétek a sonkát (a szalámit felejtsétek el, nagy része szalonna, meg a vizes párizsiféleségeket). Így szárazabb, de ezt zöldségekkel (télen savanyúsággal) lehet ellentételezni. Nézzétek csak meg, mennyit margarint és vajat kentek el egy hónapban, meg fogtok lepődni - és az mind tiszta zsír!
én mint írtam a Norbi-féle módszert követem. nem tudom mennyit tudsz róla, de érdemes elolvasni amit a könyvében ír, ha máshol nem talán könyvtárban megvan vagy esetleg olyan könyvesboltba menj be ahol le lehet ülni olvasgatni (ha van időd) pl. Libri.
nála nagyon durván összegezve: de. ch (szénhidrát) du és este fehérje és rost. ez tényleg nagyon nagyon le van egyszerűsítve, de nem akarok nagyon belemerülni, mert akkor nagyon sokat lehetne írni róla.
müzliből sztem keress olyat ami teljeskiőrlésű gabonából van és nem cukrozott vagy fruktózzal van ízesítve.
vacsira ehetsz az itt leírt kenyérpótlóból, tejföllel (sovány), -nagyon fini nálunk nagyon bejön-, de ha pl gulyást főzöl és nem teszel bele krumplit meg csipetkét akkor akár vacsira is megeheted. tehát sok sok zöldség hús (sovány) hagyma pici oliván megpirítva és az ízesítők.
most ennyi és tudom egy kenyér recivel még jövök de most mennem kell du még írok!! sziasztok
Szia Margitka + mindenki!!!
Köszönöm a bíztatásotokat ! Remélem kibírom, bár reggel szerintem egy ökröt+tudtam volna enni.
Tegnap este, 1 ek olajonpirítottam, hagymát, gombát,meg beledobtam a húslevesből megmaradt répát.Utána leöntöttem ezzel az update majonézzel. Fini volt.
Reggel ma csak paradicsom levet ittam,megettem 1-1 szem aszalt szilvát,barackot,+egy fél Norbis müzli szeletet,ez volt a délelött.Délbe a családnak gyümi leves+túrós tészta./Szemem csukva mert imádom./ Nekem,Margitka írta a halászlevet. Tavalyi nyaralásunkról itt maradt egy halom konzerv halászlé hát azt bontottam ki egyet. Mit mondjak nem vagyok nagy hal barát, de teleraktam csípős paprikával és legyűrtem,túléltem !
Margitka az ugye nem baj ha konzerv volt !
Nem tudom a vacsim mi lesz ! Lehet hogy valami párolt hal. Az van a fagyasztóba, vagy megint a gomba,azt legalább szeretem.
Margitka ! Gyümölcsöt abszulút nem is eszel ?Hol találom a kenyér recit amit eszel ?
A kenyér recit azt várom Endzsi tőled is.
További szép napot! Majd jelentkezem ! Üdv ! Nogea
nos akkor most elmondom hogy én miket eszek: csak teljeskiőrlésűből sütök kalácsot sütit, kenyeret...... vagy zabkorpából. egy tuti kipróbált piskóta recept,ami zabkorpából készül:
tojásonként kell hozzá: 2 dkg édesítő (lehetőleg por formátumú), 2,5 dkg zabkorpa, 1 kávéskanál sütőpor (a sütőpor 5 db tojáshoz),
a sárgáját az édesítő 2/3 részével nagyon habosra keverni, a fehérjét előbb félig felverni, majd a maradék édesítővel kemény habbá verni. ha a fehérje kész a sárgájához hozzá keverni és végül bele a zabkorpa amit előzőleg a sütőporral már elkevertünk. csak nagy mozdulatokkal forgatni inkább mint keverni!!
formát olivával kikenni, vagy sütőpapírral kibélelni és a masszát úgy kell belekenni a formába, hogy a szélein magasabb legyen mint a közepén.
180 fokos sütőben ami egy picit nyitva van (az ajtó felső sarkához tegyél egy bambusznyárs rudat vagy fogpiszkálót) sütni kb 30-35 percig. ellenőrizni vagy tűpróbával, vagy ha enyhe nyomás után a tészta visszaugrik akkor jó
ha kész azonnal ki a sütőből, formából, rácsra tenni és minél hamarabb kihűteni. én a spejzba teszem be az a leghidegebb.
ne ijedjetek meg nekem soha nem esett össze! azért kell gyorsan hűteni, hogy ne tudjon belül gőzösödni a piskóta.
ezt egy cukrásztól tanultam és nekem nagyon bevált. leírva hosszú, megcsinálni nagyon egyszerű!!!
na most ennyi aztán majd megírom az általam kikisérletezett tk kenyér receptjét ami magas szellős és nagyon finom!!
Megpróbálok írni ma is valamennyit, de vacakol a gépem, lehet, hogy nem jutok sokra.
A hideg ételeket, salátákat és innivalókat ígértem. Az italokkal kezdem, mert ez ma már érintőlegesen szóba került. Nem lehet: semmilyen üdítőt, még gyümölcslét sem, semmit ami édes, valamint az alkholtartalmú italok is hízlalnak. Jó, sok folyadékot fogyasztani, ez lehet (sőt ajánlott) ásványvíz, bármilyen tea, üresen, csak citrommal vagy édesítőszerrel, pradicsomlé, zsírszegény tej, és kávé. A kávé nekem nagyon sokat segített. Hosszú, német kávét főzök, biztos ismeritek, olyan bögréset. Ezt fele koffeinmentes kávéból és jó hígra készítem. Egy 3 dl körüli bögrébe félig öntök zsírszegény tejet, a többi kávé. Na ebből, szinte korlátlanul lehet inni, nagyon jól elveszi az éhségérzetet. Egy ilyen bögre kávét elkortyolgatok 1 - 1,5 óra hosszat, aztán hozom a következőt. Legalább 6-ot megiszom egy nap. A koffeintartalma igen alacsony és az is lassan szívódik fel a sok tejtől, így semmiképpen nem árt. Én a teát és a kávét is cukor nélkül iszom. Lehet kapni diabetikus üdítőket. Egyet, kettőt megkóstoltam, de nekem nem igazán ízlett. A kólát nem szeretem, sosem ittam, de most, ha nagyon üditőzhetnékem van, akkor egy pohár light kólát szoktam meginni egy kis ásványvízzel felhigítva. (Így nem olyan édes.) Ennek szinte nincs kalóriatartalma, és meg van az az előnye is, hogy egy időre elmegy a kedvem az üditőzéstől :-)
A kenyérre való elég problémás, mert minden felvágottnak az alapja a zsírszalonna. Egyedül a színhúsból (??) készült csirkemell sonkát ettem. Viszont lehet csinálni nagyon jó, kenyérre való krémeket házilag, amik megfelelnek. Körözött: 1/4 kg félzsíros, vagy zsírszegény áttört tehéntúróhoz hozzákevertem 3-5 szintén áttört, főtt keménytojást, kefirt, mustárt sót, kis köményt, piros aranyat, pirospaprikát és egy kis finomra vágott hagymát. Az egészet olyan állagúra csináltam, mint a vajas körözöttet. Nagyon finom, kalóriaszegény és centis vastagságban lehet a vékony szelet kenyérre kenni. Vastagabban, mint maga a kenyérszelet. Főtt csirkemellből, szintén tojással, akár a levesben főtt zöldséggel kis fűszerrel, mustárral szintén kenyérre való krémet lehet csinálni. A padlizsánkrám jutott most eszembe, bár nem tudom pontosan ez hogy készül, én nem szoktam csinálni. Valami olaj rémlik bele, de biztos ennek is lehet diétás változatát kitalálni.
Ezeket, csak ötletadónak írtam, rengeteg mindent ki lehet találni és biztos kapunk is ilyen recepteket a gyakorló fogyókúrázóktól. Én ebben nem voltam túl igényes, sok napig megettem egy félét, úgyis csak naponta egyszer ettem ilyet.
Csináltam olyat, hogy a nyers csirkemellet hatalmas lepedőre kiklopfoltam, megtöltöttem párolt gombával és egy kis sovány sajttal (túróval is lehet), feltekertem, belecsavartam egy alufóliába és gyöngyöző vízben megabáltam. Kihűtve szeletelhető, mint egy felvágott, csak egy kicsit szétpotyog, de azért finom.
Minden hideg ételhez természetesen lehet enni keménytojást, zöldségfélét és savanyúságot is.
Salátákat és salátaönteteket nem írok, csak egészen kicsit, általánosságban beszélek róla. Ma nagy divat, mindenki ismeri a hozzávalókat és rengeteg dolgot lehet kapni, ami salátának alkalmas. Én nem nagyon szeretem ezeket a "kecskekajákat" (a férjem hívja így :-)), de elég sokszor ettem. Alapban fejessaláta, parika, paradicsom, uborka, lilahagyma apró kockákra vágva. Legtöbbször csak jól megsózva ettem, de ilyen-olyan salátaönteteket is lehet csinálni. A főzős tartár nagyon jó hozzá, vagy kefir+mustár+ici-pici ketchup+só, vagy kefir fokhagymával és sóval vagy a kefir bármilyen fűszerrel (kapor, bazsalikom, petrezselyem, friss borsikafű, stb.) A kész salátaporok is jók. A lényeg, hogy ezek is kalóriaszegény hozzávalókból készüljenek. Jópofa és finom is a savanyú káposzta kicsit kimosva, és egy édesítőszeres salátalébe egy kevés finomra vágott hagymával összekeverve. Svéd gombasalátát is lehet csinálni, persze édesítőszerrel.
Nos ennyi jutott most eszembe és lassan mennem kell, mert még egy kis dolgom is van és elég késő is lett.
Holnap megpróbálok valami mintanapokat összehozni és aztán megírom a becsapós dolgot is :-)) Ez a legjobb az egészben.
Megkérlek benneteket, hogy írjatok. Recepteket, tapasztalatokat, kérdéseket és mindent, ami érdekes és fontos lehet. Én lassan befejezem a monológomat, majd, csak ha eszembe jut valami, akkor fogom kiegészíteni. Ilyen hosszasan már nem szeretnék írni. Ez a fórum nem rólam szól, nem szeretnék rátelepedni. Tényleg azt szeretném, hogy teljesen nyitottan, minden féle módszerek találkozhassanak és mindenből a legjobb kerüljön az előtérbe. A cél az, hogy minél egyszerűbben és könnyebben lefogyhasson mindenki, akinek szüksége van rá. Lehet, hogy tavasszal én is beszállok néhány kiló erejéig :-) Majd még meglátom.
Szép napot holnapra mindenkinek, várom jelentkezéseteket, üdv, Margit
Beírom a főzős tartár receptjét, megszereztem telefonon.
Az evőkanál mértékegység régi, igen nagy kanállal értendő. Ez egy régi családi recept, akkor még nem ezek a mai kanálméretek voltak divatban.
2 dl sűrű tejföl (de azért a zsírszegény) 1 ek mustár 1 ek citromlé 1 tojás sárgája fehérbors só édesítőszer 1 kk olivaolaj
Az egészet egy láboskába tesszük (lehetőleg kis nyelesbe) és habverővel forrpontig hevítjük, folyamatos kevergetés mellett. Nem szabad felforralni!! Addig kell melegíteni, amíg már majdnem bugyogna. Ha felforr, akkor a tojás összeugrik benne.
Ez egy kis adag lesz, érdemes többet csinálni belőle egyszerre, mert a hűtőben ez is eláll néhány napig. Forrón híg, de valamelyest besűrűsödik a hűtőben. Kicsit hígabb marad, mint a rendes tartár, viszont eléggé kalóriaszegény, a fogyókúrás diétában is fogyasztható.
Szia Nogea ! Én Polisweet folyékony édesítőszert használok. Ezzel sütöm a kalácsokat, ezzel készítem a salátákat, esetleg gyümölcslevesbe is ezt teszem. Üdv.Julika
Süssina folyékony édesítőt használok, ezzel sütöm a kalácsokat is. Ma már eszem a kalácsaimból rendesen, ma is azt reggeliztem. Igaz azóta még nem ettem semmit :-)), de ez nem követendő példa. Nem volt időm.
A becsapóst mindenképpen leírom majd, de azt a sok "rossz" után egy kis vígasznak szánom :-)) Este fogok mindenképpen írni, de most egy kicsit mennem kell, mert sütnöm is kell valamit és még dolgom is van, amit el kell intéznem.
Persze, az nagyon jó. A tartárt nem tudom megszerezni, mert a Citromailen egy levélben van elmentve, a Kersztanyámtól kaptam. A pontos arányokra nem emlékszem, még próbálkozom, ha nem sikerül, akkor este felhívom telefonon.
Jaj még kérdeznék. Édesítőt mit használsz? Gondolom a kalácsaidat azért megkóstolod néha ?
Érdekelne az a becsapós dolog is az amikor mindent eszel, az hogy van ?
A gomba jó, valami hozzákockázott zöldséggel, esetleg tojással vagy hússal. Öntetnek csinálhatsz egy kis zsírszegény kefirt vagy joghurtot pici citromlével, mustárral, kis hagymával, esetleg petrezselyemmel. Szép nagy adagot csináljál, minimális kalóriával. Mindjárt beírom a főzős tarár receptjét is.
haragudni miért haragudnék? minden ötletet és lehetőséget szívesen fogadok!
a kókuszreszeléket és a kakaót ami sovány (Katica soványkakaópor) a Norbi 1-es kódúnak írja azért használom. igaz nem minden este eszünk ilyet de amikor ránk tör az éhség egy kis édesség után, és sóvárogva vakarózva nyitogatjuk a hűtőt akkor összedobok egy ilyet.a család minden tagja imádja és egy jó darabig akkor megint csend van:)))
nem követem vakon ezt az embert, de amit kitalált az működik, ez rajtam is nagyon szépen látható. küldök majd képet "after-before" hogy nagyon trendi legyek:)))
most megyek mert a munkahelyemről netezek és lejárt a munkaidőm. holnap majd írok még.
Dehogy bántottál meg, nem is tudom mit írtam, ami ennyire félreértehő volt. Sőt én nagyon örülök a különböző módszereknek és tapasztalatoknak, valamint az ehhez fűződő recepteknek. Azért jó ez így, mert tényleg mindenki válogathat, aki most fog bele, hogy mit, hogy szeretne csinálni és enni.
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél és várom a továbbiakban is, hogy írjál. Örülök, ha megosztod a tapasztlataidat és bevált receptjeidet.
Nyilván lesz olyan az én leírásomban is, ami más szerint nem ideális, remélem azt is megírja majd. Nem szentírás az amit és írok vagy csináltam, hanem csak egy fajta tapasztalat, ami nekem sikeresen bevált.
Na remélem sikerült megmagyaráznom, hogy gondolom, és nem bántottalak meg. (Néha az írott szó megcsalja az embert, nem látszik a másik arca és hangsúlya :-))
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit