Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Az én barack receptem tésztája ugyanez, annyi a különbség,hogy csak 1 csomag sütőpor kell bele. A töltelékhez nekem nem ír diót, ellenben kell bele a kikapart tészta, kevés cukor, 10 dkg vaj, 1 dl rum és baracklekvár.
A jó leveles töpörtyűs pogácsa titka,a megfelelő mennyiségű,és kellően "zsíros darált töpörtyű,a helyes sorrendben végzett hajtogatás,és a megfelelő ideig való pihentetés.Nem biztos,hogy a liszt,vagy az élesztő a hibás! A kiszaggatás után,még a tepsin is kell pihentetni,és forró sütőben kell kezdeni a sütést,majd csökkenteni a hőt! A tésztába kerül tejföl,és zsiradék,de egy kanál ecet,vagy fehér bor sem hiányozhat belőle!
Marica! Ha nagyobb bagetet akarsz, akkor a 2/3-ad részét vegyed, ha kisebb is elég, akkor a fele tésztát.
Jégkása! Nekem is szokott repedni a tésztája, kés hegyével szoktam kikapargatni, talán úgy a legegyszerűbb. Ha jól emlékszem, 180 fokon szoktam sütni, de megkeresem a receptet és megnézem.
Idemásoltam egy kérdést, amit véletlenül nem jó helyre tett fel egy "új"? fórumtásrsunk.tozsergeza
Kenyerke, vegre itt vagyok en is. "Kerestelek de nem talaltalak!" ahogy mondani szoktak. meg a Skype on is ott voltam es vagyok,.
A kerdesem hozzad -es masokhoz is- ..a probalkozasom a LEVELES TEPERTOS POGACSA keszitese. Eddig vagy lapos lett (talan az eleszto oreg?)vagy nem lett leveles. Sajna, az otthoni - es idezett- lisztfajtakkal en nem tudok dolgozni, mert az USAban mas fajtak vannak, a legtobb mindenfele minosites nelkul, es nam lattam rajtuk semmi olyant hogy Dupla 00 meg minden!
A bagettekkel kapcsolatban van 1 kérdésem. Ha Limara jólbevált kenyérkéjének receptjét vesze (már pedig az lesz) akkor hogyan is csökkentsem le a hozzávalókat 2 bagettre? Nem tudok számolni Ha meg egyszerűen csak felezem az adagot, mekkor bagettek lesznek? Agyliga zokni vagyok, volt kis incidens aztán ilyenkor nem működik a logikám.
Én is ugy gondoltam hogy nagyon macerás. Igaz én két nap készítettem el .Tegnap megsütöttem , este még kikapartam. Ma megtöltöttem és megszineztem és bevontam.
Alig nyitott ez a topic,és máris mennyi gyönyörűség.Tiszta irigy vagyok,mert nem kért a család desszertet,na,meg mégis takaritottam.De ,hogy nehogy off legyek,gartulálok mindenkinek,gyönyörűségeket alkottatok!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit