Kicsikém köszöni szépen, nagyon tetszettek neki a képek. Kisfiú, Petinek hívják. A középső lány, 8,5 éves, Dorina, és legidősebb fiam 13 lesz áprilisban, Dávid.
Olyan csodálatos dolgok készültek megint, kalács, süti, pogi, nyami-nyami. Mindenkinek gratulálok, így név nélkül.
Látom, van szülinapos! Isten éltessen Jégkása! Az én kicsikém is ma ünnepli a születése napját, ő ma 4 éves. Kapott egy szép tortát, ruhákat - merthogy akkorát nőtt, hogy a bokáját verdesik a nadrágok - és játékot is.
Már kel a kenyérkém, kíváncsi vagyok, ma hogy sikerül. A tegnapi annyira tökéletes volt, hogy még férjem is rácsodálkozott, forgatta, és kérdezte, mit csináltam vele, hogy igazi kenyér formája van? Ja, és nagyon finom is volt, nem bírtam ellenállni neki, és megkezdtem a csücskét - az a gyengém.
Sziasztok! Még jó,hogy tele a hasam,mert máris elcsábulnék egy kis pogácsára,meggyespitére,húsostáskára,és Vogii kalácsára is!
Vogii Én is sokszor járok így a kalácsommal,hogy szétreped! Szerintem túlzottan megnyújtjuk,és akkor kireped. Azért repedezve is biztosan finom...
Piroska Az alufólia csak sütéskor kerül rá a zsemlékre,előtte a kelesztésnél csak konyharuhát használok.A sütés idő kicsit megemelkedik,de kb 5 perc-cel.A hőfok nem
Moldikám! Azért a kinderbuenóból bekaptam egy kicsit,mert azt már nem bírtam ki....
Latom ma is sutogettetek,gyonyoru pogacsak,taskak......Moni!Tenyleg fincsi lehet a bueno,ahogy elnezem!!!
Mutatom a mai kenyeremet,eddig ez lett a legmagasab,legtokeletesebb,ugy latszik maradok ennel a strategianal.Kenyerliszt helyett most retes+finomlisztet+tk buzalisztet,es nyanyat tettem bele.A belzete is tokeltes,pedig nagy reszt tk liszt van benne.nagyon laza,puha lett,ropogos hejjal.
A fozosbe hoztam az ebedunket is,meg eddig soha iyen finomra nem keszult meg a hus,ez eletem elso tokeltesen sult husja
Szia Trewq !Jó lesz a dagasztás program, amit találtál a gépen, utána én azt tanácsolom, ahogy leáll a gép, kapcsold ki, de hagyd benne a tésztát, várd meg, míg duplájára kel. Ekkor borítsd ki, gyengéden gyúrd át, formázd (itt jobb oldalon a Videók címszó alatt találsz hozzá segítséget). Hagyd megint, míg duplájára kel, ezután vágd be (pengével a legeygszerűbb), várj vele egy 10-15 percet, majd 220 fokos sütőben kezd el sütni, kb. 30 perc után vedd vissza a sütőt 170-180 fokra. Nem tudom, van-e otthon sütőzacskód, esetleg megfelelő méretű jénaid, abban egyszerű sütni, és biztosítja a megfelelő gőzt. Ha nincs, akkor kis fém bögrében tegyél a sütő aljába vizet. Először nézz szét a receptek között, keress sütőben sült keynérhez receptet, először ezt ajánlom:
Azt elfelejtettem írni, hogy természetesen a kelesztések és a sütés is fedett tetővel történik akár üstben akár tálban keleszted, majd fedett jénaiban sütjük. Legalábbis én így csinálom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit