E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly Előzmény | 2008.01.20. 14:03 - #34977

Azt elfelejtettem írni, hogy természetesen a kelesztések és a sütés is fedett tetővel történik akár üstben akár tálban keleszted, majd fedett jénaiban sütjük. Legalábbis én így csinálom.


nelly Előzmény | 2008.01.20. 14:01 - #34976

Szia Gyuri! Én is ehhez hasonló progin szoktam dagasztani a kenyerem. 5 perc melegítés után 20 perc dagasztás következik, majd vagy kiveszem a tésztát egy kelesztő tálba, vagy benne hagyom az üstbe, csak kikapcsolom, mert kb a duplájára kell keleszteni a tésztát. Ez kb. 40 perc. Utána átgyúrjuk egy kicsit, formázzuk kis buci formára, és belekerül a jénaiba egy sütőpapírra. Itt is kb 40 percet kel, aztán pengével 3 vágást ejtünk rajta, és még 15 percig kelesztjük. Aztán lespricceljük langyos vízzel, és megy a hideg sütőbe. Itt kb még 50 percet sül kb 200 fokon. Nekem légkeveréses a sütőm. Aztán én kb 10 percet még fedő nélkül sütöm, és így lesz ropogós. Aztán kiveszem, vízzel egy kicsit megspriccelem, és hallgatom ahogy cserepesedik.....


boglarka70 Előzmény | 2008.01.20. 13:51 - #34975

Hozok én is egy kis harapni valót ,egy nők lapjából vágtam ki ha jól emlékszem Gombás táska történetét,de én mivel nagy hús párti vagyok ezért inkább húsos -gombás táskát csináltam belöle,finom gyors laza harapnivaló ajánlom mindenki szíves figyelmébe! Na meg Ágnes napra akartam ajándékba képviselöt csinálni a szomszédomnak,de az egyik tepsi össze esett,a másik szénné éget a harmadik szo-szo ugyahogy jó lett,mondanom se kell nem lessz belöle ajándék, betöltötem a délutáni vendégeknek,de a szomszédom ígért tejszint az se hozott így elégé minikre sikeredtek ,ja és kakaót tettem a pudinghoz azért olyan fekete.HÁÁÁT nem sikerülhet mindig minden.

 

husos táska nyersen

 

kisült táskák

csokis mini fánkok  

és a maradék darált húsos gombával töltött gombafejek

 

töltött gombák na esem egy vegetáriánus ebéd volt,igaz szénhidrát mentes,mert a süti és a táska nem nekem készült!X

 


ILDIKO Előzmény | 2008.01.20. 13:49 - #34974

BEZSAM vagy tovabbi hozzaertok: Megtudna szervezelni"az oldalt vki hogy ne legyen ilyen szeles? KOSZI!!!!


ILDIKO Előzmény | 2008.01.20. 13:47 - #34973

Sziasztok!

GYURI! : En nemvagyok vmi nagy kenyersutotudos, de ahogy tudom: formazod/osszegyuras-sutoedenybe tetek-kelesztes ujra. Akelsztes felidejeben bevagas es tovabb kelesztes majd -spricceles vizzel/?/ es jenaiban vagy sutotalon valo sutes.HA Jenaiban sutot akkor tetovel! Ha AZNELKUL akkor csak ugy"" .

Jonnek kesobb a tudos brigadbol es jobban kikoltik neked a mondanivalot a sutoben valo sutesrol. Drukkolok Neked!!! OLLE!!!


trewq1 Előzmény | 2008.01.20. 13:29 - #34972

Csókolom Pék nénik és bácsik ! Hála Nektek a budakalászi Metróban kaptam gyúródeszkát és sodrófát is ! Mostmár elhárult minden akadály ... Azaz mégsem , mert sajnos a KENWOOD elég hiányos h.utasítást adott a kenyérsütőhöz  úgyhogy most kellene a segítségetek !  A gázsütőben szeretnék kisütni egy kenyeret  (a tetejét bevágva :-)  ) úgy hogy a tésztáját megcsinálom a gépben.  Az utasításban van egy ilyen időtáblázat : KENYÉRTÉSZTA :  Dagasztás 5'    Pihentetés 5'  2.Dagasztás 20'  Kelesztés 60'     Ez összesen 1 óra 30 perc és semmi több nincs hozzáírva.

A kérdésem hozzátok az lenne, ha ezt a tésztát kiveszem az üstből mit tegyek vele ?  Hány fokos sütőbe tegyem és kb. hány percre ?  Gyúrjam-e át mielőtt pl. cipó alakúra formázom ? stb ...

Tudjátok minden kezdet nehéz ezért bocs a tudatlanságomért !  Remélem előbb-utóbb fog ez menni !

Mindenkinek szép napot !        Trewq 

 

 


vogii Előzmény | 2008.01.20. 13:17 - #34971

Sziasztok!

Ma délelőtt sütöttem egy brutál-kalácsot!  Tejszínes kalács akart lenni, tepsiben sütve. Íme a fázisképek, viszonyításként a tepsim mérete 27x37 cm. Négyes fonással megfonva .

 Megkelt ....

 Megsült.  Szétnyílt. 

Legközelebb az egyik ovális jénaimban próbálom sütni. Majdcsak eltalálom végre a sütőedény méretét!


jegkasa Előzmény | 2008.01.20. 12:51 - #34970

 

Hoztam még egy kis hűtös pogác sát nagyon finom lett.


jegkasa Előzmény | 2008.01.20. 12:42 - #34969

Sziasztok!
 
Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat!
 

Nagyon szépeket sütöttetek.

Köszöntöm az uj pékeket már annyi uj tag van, hogy nem is tudom névszerint. kit kell megemlíteni.

Szorgoskodjatok, sütögessetek, és hozzatok képeket. Nem lehet megunni a szebbnél szebb sütögetéseket.

 

 
 

nelly Előzmény | 2008.01.20. 12:38 - #34968

Csak egy rövid kis eszmefuttatásra beugrottam. Szóval valamilyen aprópóból vettem " fehér rozslánglisztet". Most ugye ukrán rozskenyeret sütök állandóan, mert fogyózunk, és megtaláltam. Utána néztem a neten, hogy mi is ez a liszt, és azt olvastam, hogy a rozslisztnek a legfinomítottabb változata. Hát most kipróbáltam a kenyeremhez. MAjd kiderül, hogy milyen lesz??!


moldvanm Előzmény | 2008.01.20. 12:18 - #34967

Kinder bueno megvágva:

Kinder bueno


ILDIKO Előzmény | 2008.01.20. 10:59 - #34966

Sziasztok!

Most meozom a keksztortat.reggeli helyett! hihi Finom: mint mindig. hihihi KI ker?-mar lovom is at a Mezga agyuval.Ablakot elNE felejtsetek kinyitni!

Latom mar megy a nagy sutes fozes. En tejfolos pipiporkoltet keszitek nokedlivel es gombaval. Holnapra is ez lesz. Kedd-szerda :Pestipaprikaskrumpli+ubisali az elkepzelt menu.En Gyulai kolbasszal szeretem, de itt meg Gyulam sincsen csak Attilam 21 eve./ferjem/ Helyette Spanyol Chorizo kolbaszt lesz. Ez enyhen csipos es paprikas. Ez helyettesiti a Gyulat"" hihi

Itt nagyon pocsek ido van mar legalabb 4 napja. Szurke-esik de nincs hideg+nagy szel. Gatyoig azol!! Esernyot felejtsd el! Tolcsergombat csinal belole a szel. hihi

Mindenkinek szep es szerencses napot.


andrej Előzmény | 2008.01.20. 10:11 - #34965

Jégkása!Isten éltessen még nagyon-nagyon soká!


boglarka70 Előzmény | 2008.01.20. 09:29 - #34964

látom megint sok-sok finomság született,jégkása nagyon szép tortával lepted meg magad boldog szülinapot kívánok és jó bulizást.


konczbea76 Előzmény | 2008.01.20. 07:02 - #34963

Limara, Brigi, Zsóki, Móni, Bezsa, Edo!

Gyönyörűeket sütöttetek!!!

 


konczbea76 Előzmény | 2008.01.20. 06:55 - #34962

Jégkása!

Boldog szülinapot így ismeretlenül is!

 


LKJudit Előzmény | 2008.01.19. 21:11 - #34961

Szia Jégkása!

Már nem tudom, hogyan kezdődött de ma este teljesen "belegabalyodtam" a receptjeidbe. Jó értelemben írom ezt. Jó pár receptet elolvastam és nagyon tetszenek. Pl. a joghurtos kenyér és zsemle, a borstangli, a zsúrkenyér, rozsos kenyér és a tönkölykenyér. No meg a zabpelyhes keksz.  Most már a megvalósitás következik. Szépen sorban kipróbálom őket. Ha sikeres lesz az akcióm majd megmutatom őket.

A kisfiad is nagyon aranyos. Remélem hamarosan nekem ill. nekünk is lesz egy ilyen kicsi emberkénk.

Szeretnék nagyon boldog szülinapot kívánni Neked!

Üdv. Judit

 

 


Piroska Előzmény | 2008.01.19. 20:43 - #34960

Sziasztok Kedves Pékecskék újra!

Most sikerült átolvasnom mindent, amiről lemaradtam a héten.

Nagyon szépen köszönöm a névnapi üdvözleteket mind a 21 pékecskének, aki itt írt nekem. Ugye nem baj, ha most nem sorolom fel a nevüket?

Jégkása! Születésnapod alkalmából kívánok Neked minden jót: egészséget, boldogságot, szerencsét.

Bau! Amikor zsömlét alufólia alatt sütsz, a kelesztés is fóliával van? A sütésnél kell miatta hőfokot vagy időt változtatni?

Brigitta! A dióstekercs töltelékét hogyan készítetted? Azt már olvastam, hogy a tésztája a kalács cipócskáké.

Fackelman 9 cm-es kis lapos tortaformák: Szerintetek mit lehet benne sütni? Valami olyat szeretnék, amit gyümölccsel meg lehet tölteni utána.

További szép estét mindenkinek.
Piroska


Edo-bedo Előzmény | 2008.01.19. 20:36 - #34959

Amarillisz,Magdi,receptek a barmitben

Jo pihenest kivanok en is mindnekinek!


moldvanm Előzmény | 2008.01.19. 20:18 - #34958

Jégkása!

Isten éltessen sokáig!


[Későbbi] [35117-35098] [35097-35078] [35077-35058] [35057-35038] [35037-35018] [35017-34998] [34997-34978] [34977-34958] [34957-34938] [34937-34918] [34917-34898] [34897-34878] [34877-34858] [34857-34838] [34837-34818] [34817-34798] [34797-34778] [34777-34758] [34757-34738] [34737-34718] [34717-34698] [34697-34678] [34677-34658] [34657-34638] [34637-34618] [34617-34598] [34597-34578] [34577-34558] [34557-34538] [34537-34518] [34517-34498] [34497-34478] [34477-34458] [34457-34438] [34437-34418] [34417-34398] [34397-34378] [34377-34358] [34357-34338] [34337-34318] [34317-34298] [34297-34278] [34277-34258] [34257-34238] [34237-34218] [34217-34198] [34197-34178] [34177-34158] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség