Szia Gyuri! Én is ehhez hasonló progin szoktam dagasztani a kenyerem. 5 perc melegítés után 20 perc dagasztás következik, majd vagy kiveszem a tésztát egy kelesztő tálba, vagy benne hagyom az üstbe, csak kikapcsolom, mert kb a duplájára kell keleszteni a tésztát. Ez kb. 40 perc. Utána átgyúrjuk egy kicsit, formázzuk kis buci formára, és belekerül a jénaiba egy sütőpapírra. Itt is kb 40 percet kel, aztán pengével 3 vágást ejtünk rajta, és még 15 percig kelesztjük. Aztán lespricceljük langyos vízzel, és megy a hideg sütőbe. Itt kb még 50 percet sül kb 200 fokon. Nekem légkeveréses a sütőm. Aztán én kb 10 percet még fedő nélkül sütöm, és így lesz ropogós. Aztán kiveszem, vízzel egy kicsit megspriccelem, és hallgatom ahogy cserepesedik.....
Hozok én is egy kis harapni valót ,egy nők lapjából vágtam ki ha jól emlékszem Gombás táska történetét,de én mivel nagy hús párti vagyok ezért inkább húsos -gombás táskát csináltam belöle,finom gyors laza harapnivaló ajánlom mindenki szíves figyelmébe! Na meg Ágnes napra akartam ajándékba képviselöt csinálni a szomszédomnak,de az egyik tepsi össze esett,a másik szénné éget a harmadik szo-szo ugyahogy jó lett,mondanom se kell nem lessz belöle ajándék, betöltötem a délutáni vendégeknek,de a szomszédom ígért tejszint az se hozott így elégé minikre sikeredtek ,ja és kakaót tettem a pudinghoz azért olyan fekete.HÁÁÁT nem sikerülhet mindig minden.
és a maradék darált húsos gombával töltött gombafejek
na esem egy vegetáriánus ebéd volt,igaz szénhidrát mentes,mert a süti és a táska nem nekem készült!
GYURI! : En nemvagyok vmi nagy kenyersutotudos, de ahogy tudom: formazod/osszegyuras-sutoedenybe tetek-kelesztes ujra. Akelsztes felidejeben bevagas es tovabb kelesztes majd -spricceles vizzel/?/ es jenaiban vagy sutotalon valo sutes.HA Jenaiban sutot akkor tetovel! Ha AZNELKUL akkor csak ugy"" .
Jonnek kesobb a tudos brigadbol es jobban kikoltik neked a mondanivalot a sutoben valo sutesrol. Drukkolok Neked!!! OLLE!!!
Csókolom Pék nénik és bácsik ! Hála Nektek a budakalászi Metróban kaptam gyúródeszkát és sodrófát is ! Mostmár elhárult minden akadály ... Azaz mégsem , mert sajnos a KENWOOD elég hiányos h.utasítást adott a kenyérsütőhöz úgyhogy most kellene a segítségetek ! A gázsütőben szeretnék kisütni egy kenyeret (a tetejét bevágva :-) ) úgy hogy a tésztáját megcsinálom a gépben. Az utasításban van egy ilyen időtáblázat : KENYÉRTÉSZTA : Dagasztás 5' Pihentetés 5' 2.Dagasztás 20' Kelesztés 60' Ez összesen 1 óra 30 perc és semmi több nincs hozzáírva.
A kérdésem hozzátok az lenne, ha ezt a tésztát kiveszem az üstből mit tegyek vele ? Hány fokos sütőbe tegyem és kb. hány percre ? Gyúrjam-e át mielőtt pl. cipó alakúra formázom ? stb ...
Tudjátok minden kezdet nehéz ezért bocs a tudatlanságomért ! Remélem előbb-utóbb fog ez menni !
Ma délelőtt sütöttem egy brutál-kalácsot! Tejszínes kalács akart lenni, tepsiben sütve. Íme a fázisképek, viszonyításként a tepsim mérete 27x37 cm. Négyes fonással megfonva .
Megkelt ....
Megsült. Szétnyílt.
Legközelebb az egyik ovális jénaimban próbálom sütni. Majdcsak eltalálom végre a sütőedény méretét!
Csak egy rövid kis eszmefuttatásra beugrottam. Szóval valamilyen aprópóból vettem " fehér rozslánglisztet". Most ugye ukrán rozskenyeret sütök állandóan, mert fogyózunk, és megtaláltam. Utána néztem a neten, hogy mi is ez a liszt, és azt olvastam, hogy a rozslisztnek a legfinomítottabb változata. Hát most kipróbáltam a kenyeremhez. MAjd kiderül, hogy milyen lesz??!
Most meozom a keksztortat.reggeli helyett! hihi Finom: mint mindig. hihihi KI ker?-mar lovom is at a Mezga agyuval.Ablakot elNE felejtsetek kinyitni!
Latom mar megy a nagy sutes fozes. En tejfolos pipiporkoltet keszitek nokedlivel es gombaval. Holnapra is ez lesz. Kedd-szerda :Pestipaprikaskrumpli+ubisali az elkepzelt menu.En Gyulai kolbasszal szeretem, de itt meg Gyulam sincsen csak Attilam 21 eve./ferjem/ Helyette Spanyol Chorizo kolbaszt lesz. Ez enyhen csipos es paprikas. Ez helyettesiti a Gyulat"" hihi
Itt nagyon pocsek ido van mar legalabb 4 napja. Szurke-esik de nincs hideg+nagy szel. Gatyoig azol!! Esernyot felejtsd el! Tolcsergombat csinal belole a szel. hihi
Már nem tudom, hogyan kezdődött de ma este teljesen "belegabalyodtam" a receptjeidbe. Jó értelemben írom ezt. Jó pár receptet elolvastam és nagyon tetszenek. Pl. a joghurtos kenyér és zsemle, a borstangli, a zsúrkenyér, rozsos kenyér és a tönkölykenyér. No meg a zabpelyhes keksz. Most már a megvalósitás következik. Szépen sorban kipróbálom őket. Ha sikeres lesz az akcióm majd megmutatom őket.
A kisfiad is nagyon aranyos. Remélem hamarosan nekem ill. nekünk is lesz egy ilyen kicsi emberkénk.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit