GYURI! : En nemvagyok vmi nagy kenyersutotudos, de ahogy tudom: formazod/osszegyuras-sutoedenybe tetek-kelesztes ujra. Akelsztes felidejeben bevagas es tovabb kelesztes majd -spricceles vizzel/?/ es jenaiban vagy sutotalon valo sutes.HA Jenaiban sutot akkor tetovel! Ha AZNELKUL akkor csak ugy"" .
Jonnek kesobb a tudos brigadbol es jobban kikoltik neked a mondanivalot a sutoben valo sutesrol. Drukkolok Neked!!! OLLE!!!
Csókolom Pék nénik és bácsik ! Hála Nektek a budakalászi Metróban kaptam gyúródeszkát és sodrófát is ! Mostmár elhárult minden akadály ... Azaz mégsem , mert sajnos a KENWOOD elég hiányos h.utasítást adott a kenyérsütőhöz úgyhogy most kellene a segítségetek ! A gázsütőben szeretnék kisütni egy kenyeret (a tetejét bevágva :-) ) úgy hogy a tésztáját megcsinálom a gépben. Az utasításban van egy ilyen időtáblázat : KENYÉRTÉSZTA : Dagasztás 5' Pihentetés 5' 2.Dagasztás 20' Kelesztés 60' Ez összesen 1 óra 30 perc és semmi több nincs hozzáírva.
A kérdésem hozzátok az lenne, ha ezt a tésztát kiveszem az üstből mit tegyek vele ? Hány fokos sütőbe tegyem és kb. hány percre ? Gyúrjam-e át mielőtt pl. cipó alakúra formázom ? stb ...
Tudjátok minden kezdet nehéz ezért bocs a tudatlanságomért ! Remélem előbb-utóbb fog ez menni !
Ma délelőtt sütöttem egy brutál-kalácsot! Tejszínes kalács akart lenni, tepsiben sütve. Íme a fázisképek, viszonyításként a tepsim mérete 27x37 cm. Négyes fonással megfonva .
Megkelt ....
Megsült. Szétnyílt.
Legközelebb az egyik ovális jénaimban próbálom sütni. Majdcsak eltalálom végre a sütőedény méretét!
Csak egy rövid kis eszmefuttatásra beugrottam. Szóval valamilyen aprópóból vettem " fehér rozslánglisztet". Most ugye ukrán rozskenyeret sütök állandóan, mert fogyózunk, és megtaláltam. Utána néztem a neten, hogy mi is ez a liszt, és azt olvastam, hogy a rozslisztnek a legfinomítottabb változata. Hát most kipróbáltam a kenyeremhez. MAjd kiderül, hogy milyen lesz??!
Most meozom a keksztortat.reggeli helyett! hihi Finom: mint mindig. hihihi KI ker?-mar lovom is at a Mezga agyuval.Ablakot elNE felejtsetek kinyitni!
Latom mar megy a nagy sutes fozes. En tejfolos pipiporkoltet keszitek nokedlivel es gombaval. Holnapra is ez lesz. Kedd-szerda :Pestipaprikaskrumpli+ubisali az elkepzelt menu.En Gyulai kolbasszal szeretem, de itt meg Gyulam sincsen csak Attilam 21 eve./ferjem/ Helyette Spanyol Chorizo kolbaszt lesz. Ez enyhen csipos es paprikas. Ez helyettesiti a Gyulat"" hihi
Itt nagyon pocsek ido van mar legalabb 4 napja. Szurke-esik de nincs hideg+nagy szel. Gatyoig azol!! Esernyot felejtsd el! Tolcsergombat csinal belole a szel. hihi
Már nem tudom, hogyan kezdődött de ma este teljesen "belegabalyodtam" a receptjeidbe. Jó értelemben írom ezt. Jó pár receptet elolvastam és nagyon tetszenek. Pl. a joghurtos kenyér és zsemle, a borstangli, a zsúrkenyér, rozsos kenyér és a tönkölykenyér. No meg a zabpelyhes keksz. Most már a megvalósitás következik. Szépen sorban kipróbálom őket. Ha sikeres lesz az akcióm majd megmutatom őket.
A kisfiad is nagyon aranyos. Remélem hamarosan nekem ill. nekünk is lesz egy ilyen kicsi emberkénk.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit