Mindenkinek név nélkül gratulálok az ínycsiklandozó finomságokhoz. Ajánlom mindenkinek, hogy csak teli gyomorral üljön a képernyő elé, másképp nem megy szerintem.
Visszaolvasva látom, hogy megint több betegecskénk lett. Mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek és a kis pékpalántáknak is.
Tegnapi sütéseim:
Gabo kipflije. Gyorsan kellett csinálnom, ezért sikerült így, mert kicsit nagyon túlkelt a tészta a rakottkrumpli miatt, mert nem végeztem vele mire a tésztával kellett volna foglalkoznom.
Ropi. Ennek az elkészítése csak erős idegzetűeknek ajánlott. A húsdarálóból kibújtak a ropik, egyenként kellett szétszedni és úgy beletenni a tepsibe, mert 4 marék lisztet tettem a tésztához, de még így is lágy lett, sülés után nagyon törékeny. Tettem még bele szezámmagot, amarántot, ezek nem látszanak és 2 db Boci tejszínes kockasajtot. Nagyon fini.
Ropi másképp. Türelmem iszonyúan elfogyott, hát így folytattam. Jó lenne, ha lehetne ropihoz való szerkentyűt kapni, mint kekszkinyomót. Nyomozni fogok.
El vagyok kenődve mert a családom meg van buggyanva. Lányom azt mondja, hogy nem eszik kenyeret, mert hízlal. Puff nekem. A férjem mivel nem volt kenyér vett hát bótit. Pedig ízlik nekik. Nem baj majd sütögetem magamnak az egészséges diétás dolgokat. Úgy kell nekik, kiéheztetem őket. Míg kiéheznek gyönyörködöm a Ti műveitekben. Én biztos, hogy nem fogok elmenni zsömiért, meg kenyérért, szerezzék be maguknak. Megbánják ők ezt még. Most bevágtam a durcit.
Úgyhogy ma sütés one, mosás, takarítás és valami ebédfőzés lesz.
Judit ! Azt nem tudom megmondani, hogy egyforma kalácsot sütött-e Moha és Limara, de Limara tejszínes kalácsa biztos, hogy ez és ez isteni, ez nagyon bevált jó kis recept: Fonott kalács - Limara
Nagyon szépeket sütöttetek az elmúlt időszakban. MIndenkinek gratulálok. A kifli láz engem is elkapott, a jövőhéten én is megfogom próbálni.
Moha és Limara az általatok sütött kalács rabul ejtett. Gyönyörű szépek. Mindketten azt írtátok, hogy tejszines kalács. A recept ugyanaz? Az alapreceptet megtalálom valahol az oldalon?
Manócska ezekre a képekre gondolsz vagy a smile-ra?
Ezeket egy kicsit másképp kell idetenni.
A másolandó képre jobb klikk, az ablak alján a tulajdonságokra katt. A keret közepén kijelölöd a kép tulajdonságait / sok betű, szám, URL / kékre. Jobb klikk, másolásra klikk. Vissza a hozzászólásba és a keret második sorában van egy kis piramisra hasonlító kép, arra klikk. Előjön egy ablak , a hivatkozás csíkba jobb egér, beillesztésre klikk és utána a keret alján a Rendben szóra klikk.
Amióta átállították a G-portalt. azóta ez egy kicsit macerás lett. A Smile-at már tudod.
Kati,én szombaton sütöttem meg,de nem bírtam ki,és még melegen megvágtam.HMMMMM!Isteni az íze!Fél adaggal csináltam,így lett 70 dekás.Aznap a felét megcsócsáltam.
Manócska!Amikor rákattintasz a "hozzászólas"ra,ott találod azt a ki s sárga fejet.Arra ugyancsak rá katt,ekkor előjön egy kis tábla amin sok kis sárga fej van.Azok közül kiválasztod a neked megfelelőt és rákatt,és már meg is jelent.
Nem tudom milyen böngésződ van?Azt hiszem ezt csak Internet Exploler-el tudod megcsinálni!Ha Neked is az van,csak próbáéd meg,sikerülni fog!
Így készült a hagymás kenyerem:most nem tálban,hanem a gép üstjében élesztettem a nyanyát,a hozzávalókat belepakoltam,és a tészta progin addig keverte amí szép síma lett/kb 5 rerc/
Drága Péktársaim! Mindenkit kérek,hogy a leg újabb gyönyörűséges sütéseinek képe előtt tegye ki számomra a MEGNÉZNI TILOS táblát! Ezt már nem lehet nyálcsorgás nélkül bírni...
Ezért mindenkinek most jön egy
Mohácska! Csodálatos lett a kalácsod,és a kenyered! Látom használod a jénais tippet!
Én most nem sütöttem,de ísteni finom csülkös-körmös pörköltöt készítettem,bár azt hiszem inkább Limara kusz-kuszosát kóstálnám meg!
Sziasztok!Annyi mindent sütötettek a napokban én se maradhattam tétlen.
Limara kenyere kerek jénaiban.
Keresztben vágtam be.
Nigella Norvég fahéjas tekercse.(karácsonyi ajándék könyvemből)
Hozzátenném a receptben szereplő 600g liszthez sok a 4dl tej ezért még böven raktam hozzá.Raktam még bele citrom héjat és vanilia aromát.Nagyobb tepsit is elbir ha a 2cm vastagságot betartom szeleteléskor.A kenyér mögött látszik a jénai közepéig ért sülés közben a másik jénai tetejét kiverte.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit