Húúú mekkora kifli Limara, méricskélhet már Brigitta !
Brigitta ! Most úgy látom bepótoltad a lemaradásodat a sütésben. Tényleg hiányozhatott már ! Ügyes vagy.
Masala ! Teljesen igazad van, nekem is az a véleményem, hogy ne lehessen bárkinek nyitni új topicot, mert olyan káosz lesz. Én is mindig itt bal oldalon lejjebb nyitom meg a fórumokat és én sem tudtam miről beszél Manócska. De ezt Bezsa már lehet meg is oldotta közben.
Szemiramisz a kenyér az alább betett Limara kenyerénél lévő Moha variáns, a kalács pedig Limara tejszínes kalácsa, Winston fonással. Erről a képtáramban találsz fotókat a "fázisképek" című részben.
Akkor ide is leírom.Igazat adok Masalának.A nem látogatott topikokat Ki kellene törölni,és szerintem valahogy azt is meg kellene csinálni,hogy ne lehessen csak úgy minden egyeztetés nélkül új fórumot nyitni.Valahogy korlátozni kellene.Egyeztetés nélkül semmiképp,mert egyszercsak áttekinthetetlen lesz az egész.
Új látogató vagyok,örömmel olvasom a recepteket.Az öregtésztához szeretnék hozzászólni.A nagymamám kézzel sütött hetente 4-5 kenyérkét, mivel nem volt 1945-ben élesztő, kovászt készített,illetve nem készítette hanem a megkelt tésztából elcsípett egy marékkal és azt megszárította.Ezt legközelebb belmorzsolta a lisztbe és ezzel kelesztette a kenyeret.Megvallom én még nem próbáltam ezt a módszert,de anyám szerint bevált.A dupla kelesztéshez pedig csak annyit tennék hozzá,hogy ez a módszer beválik, legalábbis az én karácsonyi kalácsom így készült, és fantasztikusan foszlós, hatalmasra kelt tészta lett belőle.Én mindíg kézzel készítem a kenyret, gázütőben,régi karancs sütő,a maximumon előmelegítés nélkül, a fél kilós kenyér kb.20 perc, fél óra alatt megsül.Teljes kiőrlésű lisztet használok,de keverem simával,mert akkor jobban felemelkedik, lazább lesz a tészta,és mindíg keverek bele magvakat, ez nem befolyásolja a sütést,vagy a kelést.A kenyérkém egy hétig is eláll,persze a végére ha marad megszárad.Az aszkorbinsavat még nem próbáltam,de meg fogom tenni. gyorgyi69
Hű Masala! Most látom én is, nem értettem Andi milyen kenyérsütős topikról beszél Én mindig bal oldalon nyitom meg a különböző fejezeteket, nem itt fent, tényleg nagyon zavaró. Azt nem tudom, meg lehet-e oldani, hogy ne lehessen nyitni új topikot
Hűha!! Lányok erre ki kellene találni valamit, mert itt nagy összevisszaságok lesznek!!! Egyre több fiatal kerül erre az oldalra és sokkal tájékozottabbak a net ill. a fórumok működésével kapcsolatban, mint Mi. Nekünk eddig sose jutott eszünkbe új topicot nyitni, ha akartunk kérdezni. EZ a fajta megoldás, ha jól emlékszem az NLC-n lehetséges. Van is már vagy száz topic és lehetetlenség végig nézni. Csodálom, hogy a kérdező még megtalálja a sajátját!!!
Bezsa légyszíves töröld ki onnan, a MI silány próbálkozásainkat is, mert nagyon zavaró. A tavalyi találkozó után, Margit is kitörölte a szervezés folyamatát. Bocs, a tavaly előtti után.
Itt az Ált. Fórumban mindenről lehet beszélni és ez sok idelátogató számára elég hihetelen lehet! Ezért próbálkoznak külön spec. részeket nyitni, amit persze mi nem szoktunk megnézni. Andi is azért nézett be oda, mert ha jól emlékszem Ő is nyitott egy részt az elrontott sütéseknek. Rosszul emlékszem???? AZ IS befuccsolt!!! Nem lehetne ezeket valahogy blokkolni? Vagy ez túl durva megoldás lenne?
Írjátok le a véleményeteket, mert ezt meg kellene oldani.
Annyi finomság sült ma is,tegnap is,végre én is sütöttem.
A diós tekercsek tulajdonképpen aranygaluska helyett készültek a sodóhoz,mert tapasztalatom szerint eredeti formában sose fogyott el.Sütöttem még egy csokis kalácsot holnap is jó lesz babauzsinak is,és a szokásos kifliket:
Limara nem mérted le a kiflidet? Ha emlékszel egyszer Margitnak lefényképeztem és lemértem a mi bolti kiflinket, de én még sosem sütöttem meg. Annak kivételesen nagyon finom tésztája van, kicsit édeskés és tejes, szerintem. Te melyik tésztából sütötted?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit