Lányok!Ma a Metróban véletlenül megtaláltam a marcipánt.natúrszínű,és az 1 kg-os kb 1200 Ft-ba kerül.Én azt hittem,hogy drágább.Tudja valaki közületek,hogy kell rárakni a tortára?
Szia Bau! A második kenyérnél már kikentem a jénait, pedig már egyszer sütöttem, de nem emlékeztem, hogy ez a kenyér ragadt-e bele. Köszi.
Szia Bogi! Tudom, hogy sok türelem kell hozzá, de muszáj kibírni. Minden helyen akadhat probléma. Örülök ennek a diótorta recinek, mert nem kell bele liszt, így kevesebb benne a szénhidrát. Nekem a torta sütés a mumus. Akár hányszor csináltam, kinézetre egyik pocsékabb, volt mint a másik, mint pl. a piskóta, mert annak a magassága piskótatekercsnek való volt. Nem tudom hol szúrhatom el, mert még Margitka piskótája is úgy sikerült nekem. Lehet, hogy allergiásak rám, mert azért ennyire tehetségtelennek nem érzem magam.
Pékecskék! Bekutyultam a Cristina 1,5 órás zsömijét, hát nem tudom milyen lesz, mert nagyon lágy a tésztája. Mindegy csak ízre legyen jó. Azon már túl vagyok, hogy szépek is legyenek a sütéseim. Megyek leviszem az ajándékkenyeret utána zsömizés.
Masala! Az egyik tésztát csak simán a tepsid méretére sodrod ,-és sütöd,-a másik tésztát szintén ,de rögtön a kiszedés után kockára kell vágni és úgy feltenni a már elkészített krém tetejére! A krémet én legalábbis mikróban főzöm,és a habot hozzákeverés után is még fél percig mikrózom.... melegen kell ráönteni,simítani!
Lehet, hogy nem a számítógépen terjed a vírus, de hogy itt van, az biztos! Nem is tudom, melyiknek örüljek inkább? Délután úgy neki álltam a sütésnek, mintha a héten több lehetőségem nem lenne.
DNZS csak fehér lisztből
Mini calzonék baconnal és sajttal és az általam eltett bazsalikomos, paradicsomos hagymával töltve. A tészta tk. tönköly rétesliszttel van keverve.
A kenyerem még most kel. Amíg ezeket sütöttem, addig a kenyeret száműztem a spájzba. Most kezd éledezni, remélem nem robban szét!
Bau jól föltaláltad magad! Ehez már kell egy kis tapasztalat! Jól sikerült minden!
A krémes készítés az egyik mumus nálam, de Ti olyan szépeket csináltok, hogy talán az én bátorságom is megjön.
bau akkor hála az égnek nem kell lemondanod a sok sok lisztes finomságról.Limara a kenyered egyszerüen megunhatatlan! /elmehetnél a pékeknek leckét adni/
Bogika! Úgy néz ki,hogy a rozslisztre vagyok érzékeny... Minden féle formájában,köhögök tőle... Ezek a "kifli" féle zsemlék és kenyérke... teljeskiőrlésű lisztből vannak,...-zsemlét ehetek,de én abonetten élek! A krémes még nincs megkezdve,de az most el is van dugva,mert még titok! Most itt a család,de holnap vendég jön,meg a nagyfiam is jön haza! Az ő kedvence...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit