Amarillisz én is rántott camambert szeretnék enni , a sajtot már megvetem de még egy hetet kell várnom, amikor is a diéta multával megehetem, de azon töröm a fejem ,hogy kéne úgy megsütni,hogy ne érje olaj,mit gondoltok ha sütöpapirra teném és be a sütöbe úgy is megsülne?Nem csinálta még valaki így esetleg ????
látom baukám te is a diabetika szerint élsz ennyi finomság és a krémes lemaradt??? Mi van a lisztérzékenységeddel,vagy nem te mondtad hogy lisztérzékeny lettél, erröl jut eszembe a diótortába nincs liszt ezért remek a lisztérzékenyek is ehetik!!!
Megint nagyon sok a csábitó falat de ami nagyon megfogott ez a répás muffin nem néz ki rosszul egy probát tuti megérne, de majorka muffinformás szalonás régi bucikája sem elhanyagolható .Zsóka hát amint irtad van akkor még min idegeskednetek a felújitás egy rémálom lehet ,mert ha belekezd az ember úgy érzi sose ér a végére,kitartás hipp hoop majd csak elkészül minden ,csak egy kis türelem hosszabitás kell hozzá.
Ígértem a különleges dió torta recijét,most ide írom,majd ha megsütöm és felvágom akkor képpel együt beteszem a bármibe ,de ha van kedve valakinek süse meg a héten gyors,és nagyon finom állitólag a szomszédom azt mondta a buliba egy szemig elfogyott.
Különleges dió torta/a receptet a sógornöm től kaptam az eredeti ötletgazdát ezért nem ismerem/.
tészta:8 tojássárga,9 kanál darált dió,7 kanál zsemle morzsa,8 kanál cukor,1,2 dl forró viz,1 cs. sütöpor,1 citrom héja ezt jól összekeverni és bele forgatni óvatosan a 8 tojás kemény habját, majd megsütni/bármilyen formában/.
krém :2 cs vaniliás puding 10 dkg cukor,7 dl tej összefözni majd ha kihült 3/4 margarint belekeverni és ezzel a krémmel betölteni a tortát.
Sziasztok! Zsóka Kenjed be a jénaid tetejét margarinnal,és akkor nem ragad bele a kenyér! ...én már kipróbáltam,nálam bevállt!
Zitti Nagyon jó az ötlet,hogy hibernálva sütötted a kalácsot! Legközelebb én is kipróbálom,mert szép lett a Tiéd!
Elmesélem a mai történetem... Reggel beledobtam a gépbe egy kis nyanyát,és mondtam neki,hogy ébresztő! De bizosan buliban volt az éjjel,mert a világért sem akart felébredni! Veszekedtem vele egy sort,aztán mégis csak megsajnáltam,ezért adtam neki még egy kicsi cukorkát! -hát egyből jobb kedve lett a kis huncutnak.Eredetileg Limara sós kiflijét akartam sütni,de menet közben elfedkeztem róla. Amíg lustálkodott a nyanyám,sütöttem egy krémest! Aztán a nyanya mellé még bedobáltam a többi hotzzávalót,mármint a "kenyér" hozzávalóit....kifli helyett! Akkor vettem észre,hogy elrontottam valamit! Most már mindegy,valamit kezdek vele... nem akartam nagy kenyeret sütni,hát kétfelé vágtam a tésztát,és az egyik felét bedugtam a hűtőbe! Szépen megformáztam,és az is ment hibernálódni! Közben a másik darab tésztám akkorára nőtt,hogy nem volt mese,kezdeni kellett vele is valamit Hát nekiálltam zsemléket formázni! Tepsiben sült,alufólia alatt,szép ducira nőttek,habkönnyűek lettek! Így lett ma a Limara sós kifli receptjéből egy kenyerem,és 9 zsemlém! Itt a mese vége,fussatok el véle!
És megmutatom a tegnapi sütőben sült fánkjaimat is!
meghoztam a mai ebédem(a kép karácsonykor készült-mert akkor is ezt ettem)!nagyon finom, liszt-tojás-darált dióba panírozva camembert, olajban kisütve, áfonya lekvárral!
Limara bevált kenyerét sütöm kétszer. Az egyik már kisült, de alig tudtam kiimádkozni a jénaiból.
Az ajándékkenyérbe nem mertem magokat tenni, mert nem tudom, hogy szeretik-e. A mienkébe tettem lenmagot és pattogtatott amarántot. Összedobtam a második kenyeret, betettem a gépbe bekapcsoltam és olyan szagot árasztott, mintha a fűtőszál ki akarna purcanni, de aztán megemberelte magát és megdagizta a tésztát. Úgy döntöttem, hogy nyúzom még két hétig aztán elviszem a szervízbe.
Hátra van még Cristina másfélórás zsömije.
Szeretném megcsinálni barátnőm ropirecijét. A boltokban lehet kapni Sticklettit, remélem jól írom, kinézetre ropi kinézetű és sajtos ízesítésű. A recit át akarom variálni, mert egyszer csináltam finomlisztből nem rossz, de most megpróbálom réteslisztből attól talán szárazabb lesz. Gondoltam tömlőssajtot tennék bele, de most nincs itthon. Húsdarálóval nyomatnám át. Dekorsó hiányában egy kicsit több sót tennék bele. Úgyhogy ez holnapra marad.
Leírnám hibernált kalácsom történetét, hogy más is bele merjen fogni. Először is én Limara Fonott kalács receptje alapján csináltam ez a recepte1-ben találjátok. Ez talán azért fontos mert ebben a kalácsban nincsen zsiradék. Nos, én bedagasztottam a tésztát, felébe kakaót rakva illetve ki mit szeret, mazsolát, narancshéjjat. Mikor nagyjából megkelt mindkét színű tészta kicsit kunyújtva egymásra raktam feltekertem és beleraktam a formába. Lefedtem alufóliával és azonnal beraktam a hűtőbe, egyáltalán nem kelesztettem kint. Reggel 6 óra tájban megnéztem és hát akkora volt, hogy felért az alufóliáig. Nos akkor kivettem, túzhelyt bekapcsoltam, és mikor bemelegedett beraktam sülni. Hideg sütőben még nem próbáltam kalácsot sütni, Limara biztosan tudja, hogy lehet-e? Nagyon finom foszlós kalács lett belőle. Máskor is lesz ismétlés És ami jó, hogy ha fogyni akartok, akkor inkább reggelire süssetek ilyet, nekem is ez a célom. Eddig ugyanis mindig este sütöttem és én nem bírom ki, hogy ne csábuljak el.
Ildiko,lenyugoztel a bombaddal!Vagy ezerszer biztos megneztem,sajnos nem akarja nagyitani,pedig a reszletekre is kivancsi lennekGyonyoru es ahogy elnezem finom is lehet.
Moha,nagypon szepek a muffinjaid,en meg sosem jutottam el odaig h muffint sussek,mert meg nincs formam.De mar gondoltam arra is,hogy megsutom mas formaban.
Zitti,a te kalacsod is ennivalo,szepen is muatat,nagyon ugyi vagy
A tegnap gyors zsomleim olyan hamar elfogytak,ma sutjetek ismet,mert annyira izlik nekunk,azt hiszem egy ideig nagy slager lesz nalunk.Keszulok kepviselofankot is sutni,ha az ido megenged.
Nelly aranyos vagy, de hogy nevethess is,elmesélem, hogy a csodás és roppant fotogén répás muffinok úgy végezték,hogy a férjem kivételével mindenki levakarta a mázat róla,mert senkinek nem ízlett! A látványt nem ragozom, a férjem viszont még a lekapart mázakat is eltüntette. Megrendelték mára is,mázatlanul. A túrós pedig elterült,de fini lett.
NÉzegetem a hétvégi eredményes munkákat, és nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Mi lenne, ha én lennék MArgitka? AKkor igazán büszke lennék Rátok! Mert Ildikó gyönyörű tortája igazi cukrász remeknek készült, nagyon guszta!Zitti kalácsa is valami csudaszép! Látszik, hogy nagy hozzáértéssel készült! Vogii krémese nekem teccik, akár lapos, akár magas! Nekem magas!!! Moha muffinjai pedig gazdájuk szokás szerinti nagy gyakorlatát bizonyítják a sütés terén!
Gratulálok a sok finomsághoz, megint csodaszépeket alkotott mindenki. Sajnos én a hétvégén valahogy nem remekeltem. Annyira akartam, hogy gyöngyörűek legyenek a kenyereim, hogy egyáltalán nem jött össze. A tegnapi hosszában kettévált, alig bírtam kiszedni a jénaiból. Aztán bedagasztottam egy újat (próbaképp csak fele adagot), betettem éjjelre a hűtőbe, hát, az meg olyan lapos lett, mint a Nagyalföld!!!!!!! De azért finom.... No mindegy, kimászok a gödörből, és újra belevágok.
Ha valakit érdekelne receptverseny, email-ben jelezze, és küldöm a linket. Itt ugyanis fantasztikus pékek, cukrászok vannak!!!!!!!!!!!!
Moha, ezt a réppás muffint ki kell próbálnom, nagyon guszta, persze a másik is:))
Ildikó, milyen ügyes vagy ilyen tortát összehozni sütő nélkül!!! Hogy készült? Milyen krém van benne?
Én tegnap egy hibernált kalácsot sütöttem reggel nagyon jól sikerült, hatalmasra nőtt az éjszaka alatt a hűtőben. Limara fonott kalács receptje alapján kis kakaóval, és kandírozott naranccsal:
Azt szeretném megkérdezni, hogy az aszkorbinsavat hogyan kell tárolni. Mert a gyógyszertári papírzacskóra rá van írva, hogy csomagoljuk át. De sajna ezt a feliratot már csak itthon vettem észre.
MOHAM, a bomban levo csokiforgacsot En "gyalultam". Svajci csoki: feher csoki -capuccino.A meg megnem dermedt bevonora zoldseghamozoval farigcsaltam ra. Probaljatok meg ezt otthon epres csokis valtozattal. Akkor szep rozsaszinu effektet kapsz."Kulonleges"lesz a torta.
MOHAM NE hasznaljatok gyongycukrot.Szepnek szep, DE a tomesed es a fogad banja mert olyan kemeny hogy nemtudod szetragni. EZ az egy kiabrandito volt rajta. Lattad a sutioldalas cimeket"" amit ma du-tan feltettem? Erdemes korbe kapizsgalni kozte.
Gyorsan osszedobtam este egy tortat ujra mert holnap felkoszontom vele a munkatarsamat. Sutes nelkuli mert nincs meg mindig sutom. SAJNA az En altalam nemszeretett gyumolcstorta alappal keszitettem. ITT nemlehet kapni kesz piskota alapot sem. Nagyon bena dolognak tartom. No, mindegy! Majd meglatjuk.
Jo ejt mindenkinek! Angyalkak orizzek almaitokat! Puszka
Múltkor szó volt róla,hogy mennyibe kerülhetnek a kenyereink. Számoltam egy kicsit, íme az eredmény:
A Limara féle nyanyatészta ( ami készen 80 dkg-os) ára 84 Ft. Ha fele bio tk.búzaliszttel készítem, akkor 100 Ft.
Limara féle kenyér,ahogy én készítem 20 nyanya ( 21 Ft), 1,2 élesztő ( 5 Ft ), só,cukor,aszkorbin (együtt 10 FT ), 60 dkg BL 80 liszt (83 Ft ) , burg.pehely ( 16 Ft ), így a kb. 1 kg-os kenyér ára: 135 Ft
Ahogy én szoktam a tk-s kenyeret,szintén ezekkel a mennyiségekkel, de joghurt nélkül, bio tk.liszttel és tk.-s nyanyával, úgy a végösszege a kilós kenyérnek 206 Ft.
Energiaárat nem tudtam hozzászámolni,mert ez nyilván minden sütőnél eltérő.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit