E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

boglarka70 Előzmény | 2008.01.14. 17:17 - #34554

Amarillisz én is rántott camambert szeretnék enni , a sajtot már megvetem de még egy hetet kell várnom, amikor is a diéta multával megehetem, de  azon töröm a fejem ,hogy kéne úgy megsütni,hogy ne érje olaj,mit gondoltok ha sütöpapirra teném és be  a  sütöbe úgy is megsülne?Nem csinálta még valaki így esetleg ????


boglarka70 Előzmény | 2008.01.14. 17:12 - #34553

látom baukám te is a diabetika szerint élsz ennyi finomság és a krémes lemaradt??? Mi van a lisztérzékenységeddel,vagy nem te mondtad hogy lisztérzékeny lettél, erröl jut eszembe a diótortába nincs liszt ezért remek a lisztérzékenyek is ehetik!!!


boglarka70 Előzmény | 2008.01.14. 17:08 - #34552

Megint nagyon sok a csábitó falat de ami nagyon megfogott ez a répás muffin nem néz ki rosszul egy probát tuti megérne, de majorka muffinformás szalonás régi bucikája sem elhanyagolható .Zsóka hát amint irtad van akkor még min idegeskednetek a felújitás egy rémálom lehet ,mert ha belekezd az ember úgy érzi sose ér a végére,kitartás hipp hoop majd csak elkészül minden ,csak egy kis türelem hosszabitás kell hozzá.

 

Ígértem a különleges dió torta recijét,most ide írom,majd ha megsütöm és felvágom akkor képpel együt beteszem a bármibe ,de ha van kedve valakinek süse meg a héten gyors,és nagyon finom állitólag a szomszédom azt mondta a buliba egy szemig elfogyott.

 

Különleges dió torta/a receptet a sógornöm től kaptam  az eredeti ötletgazdát ezért nem ismerem/.

tészta:8 tojássárga,9 kanál darált dió,7 kanál zsemle morzsa,8 kanál cukor,1,2 dl forró viz,1 cs. sütöpor,1 citrom héja ezt jól összekeverni és bele forgatni  óvatosan a 8 tojás kemény habját, majd megsütni/bármilyen formában/.

krém :2 cs vaniliás puding 10 dkg cukor,7 dl tej  összefözni  majd ha kihült 3/4 margarint belekeverni és ezzel  a krémmel betölteni a tortát.


bau Előzmény | 2008.01.14. 16:56 - #34551

Sziasztok! Zsóka Kenjed be a jénaid tetejét margarinnal,és akkor nem ragad bele a kenyér! ...én már kipróbáltam,nálam bevállt!

Zitti Nagyon jó az ötlet,hogy hibernálva sütötted a kalácsot! Legközelebb én is kipróbálom,mert szép lett a Tiéd!

Elmesélem a mai történetem... Reggel beledobtam a gépbe egy kis nyanyát,és mondtam neki,hogy ébresztő!   De bizosan buliban volt az éjjel,mert a világért sem akart felébredni! Veszekedtem vele egy sort,aztán mégis csak megsajnáltam,ezért adtam neki még egy kicsi cukorkát! -hát egyből jobb kedve lett a kis huncutnak.Eredetileg Limara sós kiflijét akartam sütni,de menet közben elfedkeztem róla. Amíg lustálkodott a nyanyám,sütöttem egy krémest! Aztán a nyanya mellé még bedobáltam a többi hotzzávalót,mármint a "kenyér" hozzávalóit....kifli helyett!  Akkor vettem észre,hogy elrontottam valamit!  Most már mindegy,valamit kezdek vele...  nem akartam nagy kenyeret sütni,hát kétfelé vágtam a tésztát,és az egyik felét bedugtam a hűtőbe! Szépen megformáztam,és az is ment hibernálódni! Közben a másik darab tésztám akkorára nőtt,hogy nem volt mese,kezdeni kellett vele is valamit    Hát nekiálltam zsemléket formázni!   Tepsiben sült,alufólia alatt,szép ducira nőttek,habkönnyűek lettek!   Így lett ma a Limara sós kifli receptjéből egy kenyerem,és 9 zsemlém!   Itt a mese vége,fussatok el véle!

limarazsemle.jpg picture by bau4

Limarazsemlekzeli.jpg picture by bau4

Limarazsemlefelezett.jpg picture by bau4

Limarakenyeresskiflitsztval.jpg picture by bau4

És megmutatom a tegnapi sütőben sült fánkjaimat is!

sutobensultfank.jpg picture by bau4

sutobensultfank2.jpg picture by bau4

 


Amarillisz Előzmény | 2008.01.14. 16:27 - #34550

sziasztok!

meghoztam a mai ebédem(a kép karácsonykor készült-mert akkor is ezt ettem)!nagyon finom, liszt-tojás-darált dióba panírozva camembert, olajban kisütve, áfonya lekvárral!


zsoka Előzmény | 2008.01.14. 15:35 - #34549

Szia Lányok!

Limara bevált kenyerét sütöm kétszer. Az egyik már kisült, de alig tudtam kiimádkozni a jénaiból.

Az ajándékkenyérbe nem mertem magokat tenni, mert nem tudom, hogy szeretik-e. A mienkébe tettem lenmagot és pattogtatott amarántot. Összedobtam a második kenyeret, betettem a gépbe bekapcsoltam és olyan szagot árasztott, mintha a fűtőszál ki akarna purcanni, de aztán megemberelte magát és megdagizta a tésztát. Úgy döntöttem, hogy nyúzom még két hétig aztán elviszem a szervízbe.

Hátra van még Cristina másfélórás zsömije.

Szeretném megcsinálni barátnőm ropirecijét. A boltokban lehet kapni Sticklettit, remélem jól írom, kinézetre ropi kinézetű és sajtos ízesítésű. A recit át akarom variálni, mert egyszer csináltam finomlisztből nem rossz, de most megpróbálom réteslisztből attól talán szárazabb lesz. Gondoltam tömlőssajtot tennék bele, de most nincs itthon. Húsdarálóval nyomatnám át. Dekorsó hiányában egy kicsit több sót tennék bele. Úgyhogy ez holnapra marad.

 

 


zitti Előzmény | 2008.01.14. 14:30 - #34548

Sziasztok!

Leírnám hibernált kalácsom történetét, hogy más is bele merjen fogni. Először is én Limara Fonott kalács receptje alapján csináltam ez a recepte1-ben találjátok. Ez talán azért fontos mert ebben a kalácsban nincsen zsiradék. Nos, én bedagasztottam a tésztát, felébe kakaót rakva illetve ki mit szeret, mazsolát, narancshéjjat. Mikor nagyjából megkelt mindkét színű tészta kicsit kunyújtva egymásra raktam feltekertem és beleraktam a formába. Lefedtem alufóliával és azonnal beraktam a hűtőbe, egyáltalán nem kelesztettem kint. Reggel 6 óra tájban megnéztem és hát akkora volt, hogy felért az alufóliáig. Nos akkor kivettem, túzhelyt bekapcsoltam, és mikor bemelegedett beraktam sülni. Hideg sütőben még nem próbáltam kalácsot sütni, Limara biztosan tudja, hogy lehet-e? Nagyon finom foszlós kalács lett belőle. Máskor is lesz ismétlés És ami jó,  hogy ha fogyni akartok, akkor inkább reggelire süssetek ilyet, nekem is ez a célom. Eddig ugyanis mindig este sütöttem és én nem bírom ki, hogy ne csábuljak el.

 


Edo-bedo Előzmény | 2008.01.14. 13:39 - #34547

Ildiko,lenyugoztel a bombaddal!Vagy ezerszer biztos megneztem,sajnos nem akarja nagyitani,pedig a reszletekre is kivancsi lennekGyonyoru es ahogy elnezem finom is lehet.

Moha,nagypon szepek a muffinjaid,en meg sosem jutottam el odaig h muffint sussek,mert meg nincs formam.De mar gondoltam arra is,hogy megsutom mas formaban.

Zitti,a te kalacsod is ennivalo,szepen is muatat,nagyon ugyi vagy

A tegnap gyors zsomleim olyan hamar elfogytak,ma sutjetek ismet,mert annyira izlik nekunk,azt hiszem egy ideig nagy slager lesz nalunk.Keszulok kepviselofankot is sutni,ha az ido megenged.

]Szep napot mindenkinek


Brigitta Előzmény | 2008.01.14. 12:40 - #34546

Sziasztok!

Itt mindig tényleg gyönyörű képek fogadják az embert!

Moha,igazán guszták a muffinok,nekem mázilag is tetszenek!A göngyölt kel nagyon egyszerű,és úgy készül,mint a rakott,igy biztos tudod is,hogyan.

Köszönöm a levelet,nem sokára válaszolok is!

Zitti,az a kalács gyönyörű,gratulálok!

 


Moha Előzmény | 2008.01.14. 11:51 - #34545

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Nelly aranyos vagy, de hogy nevethess is,elmesélem, hogy a csodás és roppant fotogén répás muffinok úgy végezték,hogy a férjem kivételével mindenki levakarta a mázat róla,mert senkinek nem ízlett! A látványt nem ragozom, a férjem viszont még a lekapart mázakat is eltüntette. Megrendelték mára is,mázatlanul.  A túrós pedig elterült,de fini lett.


majorkaj Előzmény | 2008.01.14. 10:46 - #34544

Móni ! Itt a recept: Baconos tekercs - Majorkaj


nelly Előzmény | 2008.01.14. 10:14 - #34543

NÉzegetem a hétvégi eredményes munkákat, és nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Mi lenne, ha én lennék MArgitka? AKkor igazán büszke lennék Rátok! Mert Ildikó gyönyörű tortája igazi cukrász remeknek készült, nagyon guszta!Zitti kalácsa is valami csudaszép! Látszik, hogy nagy hozzáértéssel készült! Vogii krémese nekem teccik, akár lapos, akár magas! Nekem magas!!! Moha muffinjai pedig gazdájuk szokás szerinti nagy gyakorlatát bizonyítják a sütés terén!


bnezsoka Előzmény | 2008.01.14. 09:56 - #34542

Gratulálok a sok finomsághoz, megint csodaszépeket alkotott mindenki. Sajnos én a hétvégén valahogy nem remekeltem. Annyira akartam, hogy gyöngyörűek legyenek a kenyereim, hogy egyáltalán nem jött össze. A tegnapi hosszában kettévált, alig bírtam kiszedni a jénaiból. Aztán bedagasztottam egy újat (próbaképp csak fele adagot), betettem éjjelre a hűtőbe, hát, az meg olyan lapos lett, mint a Nagyalföld!!!!!!! De azért finom.... No mindegy, kimászok a gödörből, és újra belevágok.

Ha valakit érdekelne receptverseny, email-ben jelezze, és küldöm a linket. Itt ugyanis fantasztikus pékek, cukrászok vannak!!!!!!!!!!!!


Limara Előzmény | 2008.01.14. 09:22 - #34541

Sziasztok!

Reggeli előtt nem ér ide ülni, micsoda szépségek várják a gyanutlan betérőt!

Ildikó gyönyörű csokibombája, Moha guszta muffinjai, Zitti foszlós kalácsa! Vogii krémeséről már nem is beszélve!

LKJudit! Bármiben tárolhatod az aszkorbint, csak ne érje nedvesség és fény szerintem. Nekem egy zacsiban van, ami egy fiókban, semmi gond vele.

Micimackó! Örülök, hogy sikeres lett a kifli, ha tudod, mutasd meg nekünk, szívesen gyönyörködünk egymás munkáiban!

Legyen szép a napotok, üdv


zitti Előzmény | 2008.01.14. 08:16 - #34540

Szép reggelt mindenkinek!

Moha, ezt a réppás muffint ki kell próbálnom, nagyon guszta, persze a másik is:))

Ildikó, milyen ügyes vagy ilyen tortát összehozni sütő nélkül!!! Hogy készült? Milyen krém van benne?

Én tegnap egy hibernált kalácsot sütöttem reggel nagyon jól sikerült, hatalmasra nőtt az éjszaka alatt a hűtőben. Limara fonott kalács receptje alapján kis kakaóval, és kandírozott naranccsal:


LKJudit Előzmény | 2008.01.14. 07:36 - #34539

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az aszkorbinsavat hogyan kell tárolni. Mert a gyógyszertári papírzacskóra rá van írva, hogy csomagoljuk át. De sajna ezt a feliratot már csak itthon vettem észre.

Köszönöm

Judit


ILDIKO Előzmény | 2008.01.13. 22:39 - #34538

Gyorsan bekukucs aztan tunok is el csucsizni.

MOHAM, a bomban levo csokiforgacsot En "gyalultam". Svajci csoki: feher csoki -capuccino.A meg megnem dermedt  bevonora  zoldseghamozoval farigcsaltam ra. Probaljatok meg ezt otthon epres csokis valtozattal. Akkor szep rozsaszinu effektet kapsz."Kulonleges"lesz a torta.

MOHAM NE hasznaljatok gyongycukrot.Szepnek szep, DE a tomesed es a fogad banja mert olyan kemeny hogy nemtudod szetragni. EZ az egy kiabrandito volt rajta. Lattad a sutioldalas cimeket"" amit ma du-tan feltettem? Erdemes korbe kapizsgalni kozte.

Gyorsan osszedobtam este egy tortat ujra mert holnap felkoszontom vele a munkatarsamat. Sutes nelkuli mert nincs meg mindig sutom. SAJNA az En altalam nemszeretett gyumolcstorta alappal keszitettem. ITT nemlehet kapni  kesz piskota alapot sem. Nagyon bena dolognak tartom. No, mindegy! Majd meglatjuk. 

Jo ejt mindenkinek! Angyalkak orizzek almaitokat! Puszka


Moha Előzmény | 2008.01.13. 21:16 - #34537

Múltkor szó volt róla,hogy mennyibe kerülhetnek a kenyereink. Számoltam egy kicsit, íme az eredmény:

A Limara féle nyanyatészta ( ami készen 80 dkg-os) ára 84 Ft. Ha fele bio tk.búzaliszttel készítem, akkor  100 Ft.

Limara féle kenyér,ahogy én készítem   20 nyanya ( 21 Ft),  1,2 élesztő ( 5 Ft ), só,cukor,aszkorbin (együtt 10 FT ), 60 dkg BL 80 liszt (83 Ft ) , burg.pehely ( 16 Ft ), így a kb. 1 kg-os kenyér ára: 135 Ft

Ahogy én szoktam a tk-s kenyeret,szintén ezekkel a mennyiségekkel, de joghurt nélkül, bio tk.liszttel és tk.-s nyanyával, úgy a végösszege a kilós kenyérnek 206 Ft.

Energiaárat nem tudtam hozzászámolni,mert ez nyilván minden sütőnél eltérő.


Moha Előzmény | 2008.01.13. 20:47 - #34536

Brigi küldtem neked emilt! X

Ez a göngyölt kel hogy készült?  Olyan,mint a rakott, csak tekerve?


Moha Előzmény | 2008.01.13. 20:44 - #34535

Vogi a krémes nagyon szép, nem lapos!

Ildikó a csokibomba gyönyörű lett! Az oldalát milyen csokival borítottad?


[Későbbi] [35114-35095] [35094-35075] [35074-35055] [35054-35035] [35034-35015] [35014-34995] [34994-34975] [34974-34955] [34954-34935] [34934-34915] [34914-34895] [34894-34875] [34874-34855] [34854-34835] [34834-34815] [34814-34795] [34794-34775] [34774-34755] [34754-34735] [34734-34715] [34714-34695] [34694-34675] [34674-34655] [34654-34635] [34634-34615] [34614-34595] [34594-34575] [34574-34555] [34554-34535] [34534-34515] [34514-34495] [34494-34475] [34474-34455] [34454-34435] [34434-34415] [34414-34395] [34394-34375] [34374-34355] [34354-34335] [34334-34315] [34314-34295] [34294-34275] [34274-34255] [34254-34235] [34234-34215] [34214-34195] [34194-34175] [34174-34155] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?