Kartika sütés nélküli receptjei között megtaláltam:
3./ gyümölcsös kekszkocka
Alapanyag:
Háztartási kocka alakú keksz, 1 nagy tejföl, 2 van. cukor, porcukor 10-15 dkg, 1 otker zselatin, gyümölcs a diszítéshez
2 zacskó kocka alakú sima háztartási keksz ( én 1 kg-t szoktam venni a tescoban)
1 nagy tejföl, 2 vaniliás cukor, 10 dkg porcukor (ki mennyire szereti édesen) ezt habverővel habosra keverni.
Kocka alakú tálban vagy tepsiben lerakni (kibélelni az alját) a kekszből 1 sort, erre rákenni a tejfölös krémet, majd megint egy sor keksz ezt addig folytatni míg el nem fogy. Tejfölös krém legyen felül.
Minden kekszkockára gyümölcsöt tenni. (én idény szerint varriálom, mindig 2 féléből, hogy szines legyen és átlósan mutasson)
1 kiwi, 2 banán karika, és igy tovább az elsősor, a második sorban forditva, ahol a kiwi volt oda a banán. Nagyon szép szinkonbinációkat lehet csinálni.
Elkészítem az otker zselatint, a gyümölcsök tetejére rakom (mindenhol lepje el)
1 napot áll, (ha kettőt az sem baj) és a kekszkockák mentén szép kockákat vágok belőle tálra rakva tálalom.
Andrej, Cristi! Egészségetekre, könnyű light csokikrém, tökéletes maradék tojásfehérje felhasználásra.
Kati! Így látatlanban elég nehéz megmondani, mitől reped szét a kalácsod sütés közben, több oka is lehet. Sajnos én is jártam már így, többször is. Egyrészt ha túl sok élesztővel csinálod, az is okozhatja. Másrészt, ha formázás után nem kelt meg eléggé, akkor is repedhet Fél kiló liszthez én már csak 2 dkg élesztőt használok, bár a sok zsiradék miatt lasabban kel, de nem reped csúnyán szét.
Hát sajnos nem mehetek reklamálni, mivel én mértem le a bútoroknak a helyét. Az egyik oldalon nem számított, mert hosszú a fal, a másik oldalon pedig sajnos én nem kalkuláltam be a csempe vastagságát. Úgyhogy reklamációnak helye nincs. Sajnos le kellett verni a csempét, s csak így fért be a bútor. Így jártam.
Szerettem volna írni Neked emilkét, de nem találtam az emilcímedet. Arra szeretnélek megkérni, hogy világosíts fel orchidea ügyben. Milyen helyet szeret? Az öntözés? A víz nem állhat az alátétjében? A földjét Te állítod össze, vagy készen veszed? A napot egyáltalán nem szereti? Hány fokban érzi jól magát? Csak esővízzel vagy forralt kihűtött vízzel locsolható? Tápoldat adható-e és milyen? Amit esetleg nem kérdeztem, légyszives írd le.
Olvasgattam az interneten, de sokkal jobb lenne nekem, ha egy tapasztalt orchidea tulajdonos írná meg nekem a helyes tennivalókat, ezért gondoltam Rád. Az olvasott dolgok nem biztos, hogy bejönnek.
Jelenleg a konyhában van az ablakpárkányon, ott kap egy kis délutáni napot most, de nyáron egyáltalán nem süt oda a nap a lépcső feletti tető miatt. Pára az van neki, meg hát meleg is a főzésnél és esetleges sütésnél, de nyitott ablakok mellett. Már a lilásnak egy virága csukódik össze, biztos ledobja. A konyha déli fekvésű, és még északi helyem van, se nyugati, se keleti. Keleti hely csak a lépcsőházban lenne, de akkor nagyon ritkán látnám.
Ha tudtok egy kis tanáccsal szolgálni azt megköszönném! Fonott kalácsom amit sütőben sütök mindig szétreped, nem maradnak meg szépen a fonások. Az íze finom, de nem esztétikus látvány...
Na kesz lettek a gyors zsomleim dietas valtozatban.Kulsore nem a legszebbek.Viszont izre nagyon finomak,eddig a joghurtos zsomi volt nalunk a slager,de ezutan ez is lesz rendesen.A belzete nagyon szep lyukacsos,puha,kulsore ropogos.Isteni.
Limara lenne egy kérdésem,ha erre jársz! Nézd meg légyszíves a DNK és a gyors zsemle ( DNZS) recepteket, és mondd meg,hogy szerinted mennyi friss élesztő kellene hozzájuk? Olvasgattam a blogosokat, a hozzászólásokban írtak néhány helyen,de annyira eltérő mennyiségeket,hogy nem lehet mit kezdeni vele. Masala megsütötte a gyors zsemlét nagyon rozsosan, azt hiszem 5 dkg friss élesztőt írt hozzá,az nem túl sok? Köszi előre is!
Kenyérke láttam azért néha bekukkantasz ide is, megsütöttem a beiglidet nemrégen,mert a Nagyikám sajnálta,hogy már elfogyott a karácsonyi adag. Köszönet a receptért, nálunk ez lekörözte az összes eddigit. Frissiben kóstolás címén eltűnt két rúd, de a többi sem száradt ránk!
Most olvastam vissza, és mindenkinek egy óriási gratuláció jár! gyönyörűségek készültek.
Cristina jobbulást Daninak, kezdhetsz hozzászokni ehhez,egy fiúgyerek mellett, nekünk bérletünk volt a Heim Pál kórház sebészetére a fiammal. A fejét legalább négyszer ragasztották,varrták különböző helyeken.Szerencsére az őrangyala mindig ott volt mellette,nem történt komolyabb baj.
Boglárka a cukrászüzemnek külön elismerésem,rengeteget dolgoztatok!
Zsóka nem akarok beleszólni, de ha csináltattad a butort, és ők mérték le, akkor kérhetsz kártérítést. én két felújításon vagyok túl, sajnos nagyon lelketlenek az iparosok nagyrésze, már kihalt az hogy a munkájuknak örülnek és büszkék rá, csak olyant ad ki a kezéből, amit magának is megcsinálna, és felelősséggel. drága Apám iparos volt 50 évig, soha nem adott ki selejtes v. hibás dolgot, mindig azt mondta, úgy kell megcsinálni, hogy még az unoka is tudja használni. Na ma ez nem igy működik, akkor nem lenne munkájuk. Igaz az én édesapám soha nem is lett gazdag, mégcsak jómódú se. de mindig nyugodt és boldog ember volt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit