Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Vikikém ! Még szerencse , hogy nincs kanalad semmihez , így csak néhány kenyérkét dobsz össze így megfagyás közben . Arra mindenesetre mérget veszek , hogy holnap nem a kenyér világnapjára készülök. Szerintem egy rumtopfos vörösbor - kúra után , maximum vízionálok , milyen csodákat kellene sütnöm . Egyenlőre várom a fuvart , itt állok készen a bulizásra. Húgomék visznek minket. Ők bezzeg ketten bújtak a takaró alá , és most hívott , hogy kicsit késik , mert most keltek fel. Egyébként a szomszéd falusi kotló fesztiválra megyek. Tudod itt vidéken megünnepeljük , hogy a kotló bot ideje alatt mindenki életben maradt a pincékben. Ez az a társasjáték tudod, a " sűrű murci töménnyel "
Bellusom, húúúú ha közelebb lenne a Rumptopfod, úgy, de úgy meghúznám. Hogy Te milyen jól tudod, hogy nekem nincs szaggatóm, de poharam legalább már van, csak azt nem tudom minek ? amikor már átváltottam a kerek pogácsákat is szögletesre :) Oly annyira nem késtél el a recepttel, hogy hozzá sem fogtam. Éppen most tüsszentettem vagy huszat. Semmi kanalam hozzáfogni semmihez.
Az nem jó ötlet ám, hogy kettesben ágybabújni, hát még lehúzza valaki a takarót rólam :) na akkor lesz gáz :-) egyelőre nincs :-))
Olyan hülye vagyok, hogy az már elviselhetetlen. Hónapok óta tudom, hogy erre a két napra (hétfő-kedd) készülnöm kell. El is mentünk bevásárolni, hát már a pénztárnál álltunk, amikor a sajt eszembe jutott, de a margarin csak most, hogy azt meg nem is vettünk. Tiszta hülye lettem. De van negyedkiló vajam, majd azzal csinálok valamit.
Bellus közi, ezt a receptet is lementem, azért jó lesz szükebb időkre.
Most sülnek a kenyereim, mert holnap lesz a KENYÉR VILÁGNAPJA. Remélem sok péktársunk hoz az oldalra egy frissen sült kenyérkét.
Jó szórakozást Nektek. (A napokban különösen sokat gondoltam Rád, de majd kiderül, hogy mit találtam ki) :-) Te csak addig szórakozz nyugodtan.
Viktor ! Ez remek hír , ha kifogy a liszt raktáram , biztosan kipróbálom.
Viki , itt egy garantáltan nem száraz sütőporos pogi .
25 dkg túró , 1 cs. Rama , 30 dkg liszt , 1 sütőpor, só. Mindezt összegyúrjuk , apró pogácsákat szaggatunk belőle.Tudom , hogy nincs szaggatód , de az is lehet , hogy pálinkás poharad sincs. Vajon mivel szaggatod apróra ? 175 fokon kb 15 perc alatt megsül. Lehet hogy elkéstem már a recivel , de el voltam foglalva a sajtosod sütésével . "Batyubálba" megyek ma hatra , és a rumtopfomból is viszek , feldobni egy kanálkával a többi italt. .Ennyit advent első vasárnapjáról. Jó lesz ha marad addigra . A paplan alá pedig ne bújj egyedül , kettesben melegebb lesz .
ILDIKÓM ! Csókoltatlak most már csak egy kis meleget küldj aztán megleszek valahogy. Egyszer én is próbáltam sütőporos pogácsát sütni, de nekem nagyon kiszáradt, egyszerüen nem izlett. Na de majd most jövök én. Majd beszámolok hogy sikerült. Egyelőre ki sem merek bújni az ágyból olyan hideg van. Ha így haladunk megfagyunk idő előtt
A pálmaolaj "bele van permetezve" semmilyen átalakításon nem esik át. Kis mennyiségben tartalmazza a termék, de ha kézzel jó erősen összeszorítod akkor érzed, hogy olajos a termék.
40dkg liszt, 25dkg margarin, 2dl tejfol, 3 dkg eleszto, 15 dkg reszelt sajt a tesztaba! , 3tk so
Ezeket osszedolgozzuk majd kisodorjuk, kessel "beirdaljuk "es tojassargajaval megkenjuk es az extra kulon adag reszelt sajtival megszorjuk. Kiszaggatjuk es suthetjuk kelesztes nelkul aranyszinure. Ez volt a mindmegetterol a reci .
Van valahol itt nalunk is pogi reci sutoporos. Ha nagyon gyorsan kell "" pogi akkor ezt is szoktam neha kesziteni.
Kedves Viktor ! Azért kérdeztem ezt , mert az oldalatokon ezt olvastam: Összetevők : búzafehérje , kukorica rost , pálmaolaj . Nyilván nem olaj formában kerül a lisztbe .
Kedves Shillador ! Megértelek , hogy találtál valami számodra nagyon jó dolgot és szeretnéd ha mások is élveznék a hatásait. Én is találtam már ilyet és lelkesen propagáltam , de az emberek gyanakvóak és a mai világ sajnos okot ad erre . Sokszor nem lehet eldönteni , hogy az anyagi érdek , vagy a jó szándék vezet-e valakit . Szerintem egyáltalán nem probléma az sem , ha a kettő össze tud fonódni , csak az a fő hogy az utóbbi is jelen legyen . A fórum társaknak csak azt tudom mondani , hogy az ember kizárólag akkor tudja meg , hogy számára hasznos vagy nem a dolog , ha kipróbálja . A szervezetünk sem egyforma , kinek ez jó , kinek az.
Neked pedig Shillador , javasolom hogy nézd meg a Györgytea oldalt , ha esetleg még nem láttad , mert a cukorbetegséggel kapcsolatban nagyon hasznos információkat kaphatsz. Nyilván tájékozott vagy ez ügyben , de sose lehet tudni , mikor kapsz mégtöbb infót.
vagy juhtúróval, vagy sajttal összekeverni, és olajos asztalon olajos nyújtófával kinyújtani, tojással megkenni, sajttal megszórni, és pogácsának kiszaggatva
15, 5 CH van benne :)
380 g-os cipócska lett!
Azaz 100 g kész kenyér = 4 gram CH :) A cukor szénhidráttartalmát azért nem kell beleszámolni, mert azt az élesztő eszi meg, abból csinálja a széndioxidot, amitől lyukacsos lesz a kenyér :)
ez egy nyilvános album, benne gyűjtöm a szépen sikerült ételek fotóit. Az összes receptemet fotókkal, és megjegyzésekkel, elküldtem a ch-minuszra Miklósnak, remélem hamarosan viszontláthatjuk a honlapon is :D
Teljesen igazuk van azoknak, akik egészségesek és karcsúak, és nem kell semmilyen diétát követniük! Én is csak az eredeti, hagyományos kenyér és egyeb finomságok mellett tettem le a voksom, mígnem egy ranada napon a dokim kijelentette, hogy cukorbeteg vagyok, és egyek minél kevesebb szénhidrátot! Azóta próbálom minél alacsonyabb szénhidrát-tartalommal (CH) elkészíteni az ételeimet. Pl.: a normál (sima, rétes, teljeskiörlésű,... ) lisztben 70-75 g CH van 100 g-ban. A ZERÓ-6 lisztkeverékben csak 7 g CH van 100 g-ban. Ez konkrétan a tizede! Magyarul, ha a "normál" lisztből 1 dkg kenyeret ehetek, akkor a ZERÓból 10 dkg-ot! Amikor egy cukorbetegnek/fogyókúrázónak a napi adagja mondjuk 30-50-100 gCH, akkor nagyon meg kell gondolnia, hogy miből mennyit eszik. Amíg rá nem leltem a ch-minusz weboldalra, addig szinte egyáltalán nem ettem kenyeret, süteményt, tésztát, és ezáltal egy jó pörköltöt se, egy szülinapon torta nélkül, egy családi ünnepen mindenki jókat zabál, csak én ültem nyálcsorgatva, és mosolyogva, köszönöm, nem vagyok éhes!!!!! Karácsony bejgli nélkül, és a hó kiflivel mi van? Már nem szeretem???
Hála Istennek, nem beteg mindenki, nem is kell diétáznia annak aki nem kövér! És ehet bármit! Én kövér voltam, az is vagyok, de amióta rátaláltam a ZERÓra, azóta ismét kinyílt a világ, és úgy fogytam 10 kilót 2 hónap alatt, hogy az albumban látható finomságokkal lakom jól! Nekem Isten áldása ez a lisztkeverék.
Hogy érted, hogy liszt halmazállapotot készíteni pálmaolajból. Pálmaolaj liszttel és/vagy Pálma liszttel még nem találkoztam, ha pontosabban körül írod nekem beszélek a gyártásért felelős emberrel és referálok a válaszával, aki minden bizonyára tud választ adni, mert pálmazsírt több termékben használunk.
Egyébként minden ZERO-6-os receptet meg fogunk osztani, amint kialakul valamiféle receptgyűjtemény. :)
A hetvegen leestem a lepcsonkrol es hala az egnek nincs eltorve a csuklom csak jol megvan huzodva.Igy nem dolgozok , itthon vagyok a heten.Mielott meg ez megtortent volna, szerencsesen megsutottem a mostoha lanyom szulinapi tortajat. MOHAM, a Te csokis-meggyes recidet /kocka/ atgyartottam egy 26cm-es tortara. Foto keszult, majd valaha lathatjatok ha lesz ra ido feltenni. Sajna a tesztajat egy kicsit elszurtam mert egyik felet a tepsinek lejjebb raktam a masiknal es igy termeszetesen ferden sult is ki. Igy is megettek. hihi Cukor fondantrozsakat nyomtam ra disziteskent.
Kozeledik majd a honap vegefele a Halloween. Ti egyik even a Boszorkany ujjal leptetek meg itt a bandat. No, en talaltam es bonbonos variaciot. Csak jo idegzetueknek! Sajna, csak angol nyelvu.
http://makeprojects.com/Project/Halloween-Skull-Truffles/1402/1 Nekem tetszik! Tulajdonkeppen par muanyag v.uveg jatekkoponyara van szukseg. Folyekony szilikonra es igy magad ontheted ki a szilikonos bonbonos formadat es ezutan kezdodhet is a nagyuzem ""
Mi nalunk spenot lesz majd kaja tukortojassal. En nagyon szeretem. Lecsos pipicicit tervezek majd meg.
Kedves Viktor ! Mostanában mindenütt azt halljuk , hogy a margarin mégsem annyira egészséges mint a vaj , hiszen a folyékony növényi olaj állagból szilárdat kell készíteni és ez az ejárás egészségtelen végeredménnyel jár. Jó lenne , ha kiderülne , hogy a pálmaolajból egészségesen készítenek liszt halmazállapotot. Erről tudsz -e bővebb tájékoztatást adni , mert érdekelne ez a dolog , pláne ha még élvezhető is a belőle készült péksüti.
Szia Viktor !! ÁÁÁÁ nem vagyunk ám mi olyan rossz kislányok, hogy egyből haragudjunk. Üdvözlünk az oldalon. Láttam ám én shillador hozzászólását
a honlapotokon, csak egy kicsit mozgatta meg a fantáziám az itteni betoppanása és ajánlása. Ugyanis, ha én bekeverednék egy ilyen kenyeres
oldalra és lenne a kezemben egy ilyen ütős dolog, mint a (majdnem) szénhidrátmentes lisztkeverék, azonnal ajánlanám sz itteni kenyerestársaknak
de shillador-ról eddig még sokat nem hallottunk. Na remélem ezen túl majd többet jelentkezik és megosztja velünk új szerzeményeit és az abból
készült csodákat.
Shillador ! az én agyam lehet, hogy lassan követi a szememet, (Tudod ez olyan, mint a szerelem első látásra, aztán majd alakul valahogy,)
ha már ilyen sokfajta dolgot megsütöttél ebből a lisztkeverékből legalább egy fotót hozhattál volna, hogy lássuk is és osztozhassunk sikerélményeidben.
Tudod mi itt ugy vagyunk, mint a jó testvérek. Ha egyiknek van valami jó és okos ötlete, azonnal megosztja a másikkal.
Bizunk benne, hogy hamarosan jelentkezel egy ZERO-6 lisztkoncentrátumból készült finomsággal.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit