Olyan sok finomság született megint, hogy csak lesek és nyelek! Csigák, kenyerek, bagett, buci, süti és kalácsok. Jó volt nézegetni a képeket és észrevettem, hogy többen a régi receptek alapján sütöttetek. A csíkos kalácsot már én sem sütöttem egy jó ideje, pedig nagyon szívesen ette mindenki. A rusztikus cipó is eszembe jutott, de kovász híján elvetettem az ötletet. Én nem vagyok olyan kreatív, mint Limara és megállt a tudományom. Most már látom, lehet másképp is megsütni.
Superkeri a mákos-meggyes nagyon jó kombináció! Lehet, hogy így én is meg fogom sütni.
Jaj de jot nevettem! NEHOGY sertesnek vedd! A konyharuha vegett. En ma vontam be a bombamat es az egesz ruham csokis volt mire vegeztem., es csak akkor vettem eszre milyen malacul nezek ki. hihihi
Holnap spenot lesz. Csaladi kivansag musor volt. Szeretjuk tukor tojassal.A Karacsony utan vmi mast kivan az ember.Nem hust.
LANYOK, ki tud egy nagyon konnyu dios tortatoltelek recit. NE legyen sok vaj bent. Vmi mast szeretnek. Koszi elore is!
Ildikó szia, én is így jártam a gyöngyel, idén már nem is vettem. még a tavalyiból van egy kevés, diszíteni egy-egy gyöngyként jó, de ehetetlen olyan kemény. azért biztos szép lett a bombát, neked ez nagyon megy! (megkostolnám, pedig mostanában alig-alig eszek édességet)
CHRISTINA, szegenyem! Akkor Te ugy jartal mint annak idejen En a lanyommal. 4 varrat a szajaszelen es fogorvoshoz jaras stb es rohanas volt a sebeszetre. Meg most se felejtem el. Milyen jo hogy nemlett komolyabb .Az orzo angyalka ottvolt, csak gondolom az is cigarettazott es epp felrenezett akkor.Gyogyuljon meg mielobb!
BEZSAM, hogy vagy??
LANYOK! Csodanlatos dolgok keszultek megint. Nevet nem irok mert felsorolni is nehez. Le a kalappal elottetek. Vegig kostoltam mindent! A labtorlo alatt valo atdugas sem megy a Net-en keresztul??? Ha En egyszer ottlennek ilyenkor.... hihihi
Jol sikeralt"a Cs.bomba. Feldiszitettem ezust cukorgyongyokkel egy kicsit a tetejet, de bar ne tettem volna:mert szepnek szep, DE olyan kemeny es draga ez az ize hogy kiabrandultam belole.Legkozelebb CS&CS lesz. Hogy mi az?? Haaaat CSAK&CSOKIVAL! hihi
Szia ANAIS! Udv az oldalon. Sok sikeres sutogeteseket kivanok!
Medvehagymás cipók a dagasztás nélküli recept alapján. Tegnap vettem a szárított medvehagymát a bio boltban. Sajnos frisset tavasszal nem tudtam venni. Gondolom csak a nagy piacokon árulnak, mert nem ismerik az emberek, pedig régebben az árokparton nőlt. Kicsit édeskés ízű, de nagyon finom!
Most kel egy tk. tönkölyös kenyerem, amit sikerült " konyharuhával" töltenem Margit szerint.....hi,hi,hi Bocsánat, de ez csak a régi fórumozóknak mond valamit. A konyharuha azért megúszta.
Üdvözölek az oldalon, érezd magad jól! Gratulálok a sikeres sütésekhez, szerintem ezután nyugodtan vállakozhatsz saját összetételű kenyerekre is. Várjuk a képeket! Üdv
új vagyok még itten de már 3 hete naponta olvasom ezt az oldalt. Nagyon tetszik, nagyon inspiráló. Gépet még nem sikerult vennem de nem bírtam ki így hétvégénként kenyeret sutogetek, egyenlore nagy sikerrel. Persze még úgy igazi saját bekeverésure nem vállalkoztam, a Lidlben lehet nálunk kapni nagyon jó kenyérliszteket mindenféle E meg szinezoanyagnélkulit és nagyon sikeresek a kenyereim. Jénaiban sutom, ahogy itt ellestem és nagyon jó találmánynak tartom. Gázsutom van, legalulra teszem a rácsot és természetesen a jénai sutéshez nem kell vizes edény mert a nedvességet megtartja magában és nem szárad ki a kenyér. Ezt csak azért írom mert valaki itt lejjebb megkérdezte...
nagyon jó sutogetést mindenkinek, legkozelebb képpel jovok :-)
Lányok a teljesség igénye nélkül nagyon sok szép dolog született, micsoda kalács Julika, elfogadnám, én már nem is emlékszem mitől lesz ilyen csikos? régen csináltam én is, Superkeri elfogadnám a sütiket, Boglárka, Limara és mindenki nagyon sok szépség született.
Én egy nagyon kis guszta vegyes-lisztes-magos kenyeret sütöttem, nagyon kis helyes és finom lett.
Bezsa, és a többi betegnek pedig gyógyulást kívánok.
Holnap úrinő leszek, a fiamék elvisznek ebédelni, ünnepelni. úgyhogy laza kis napom lesz.
Kihűlt a kenyerem, nagyon kíváncsi voltam, úgyhogy felvágtam.
Kis szépséghibája, hogy az alja néhány helyen elvált, mivel elbénáztam a sütést, de most már tudom, hogy mit rontottam el.
Amúgy a héja tényleg finom ropogós, a belseje nem a legegyenletesebb, lehetne szebb is, de finom, ruganyos, laza a tészta, és jó az íze is. A gyerekeim épp most kenegetik szamócadzsemmel.
Zsóka!Nálunk Fruzsi szalagavatója februárban volt.Bizony erősen kellett rá gyúrni.A kosztüm 23000ft volt.Nem mondható soknak,miivel úgy varratták,és ebben az anyag ára is benne volt.De,tudod a többivel együtt a végösszeg elég ütősre jött ki.Főleg,ha hozzá teszem a ballagás költségeit is.
Cristinahááát hallod én nagyobb frászt kaptam volna, mint Te. Szerencse, hogy olyan helyen dolgoztál, hogy jobban tudtad mérlegelni a helyzetet. Örülök, hogy nem lett nagyobb baja Danikának.
Lányok egyfolytában remekeltek. Mindenkinek tiszta szívből gratulálok a sok finomság előállításához. Csodálom a kitartásotokat.
Edo-bedo Sajnos ez így igaz, ahogy leírtad. Ahol én lakom itt is vannak rendes emberek, csak túl kevés és vannak akik fennthordják az orrukat, mert gazdagok. Csodálkoztak, hogy a férjem még nem adta el a házat és nem tört bele a bicskája. Igaz, hogy rengeteg munka van a házon, de egyszer elkészülünk. Nagyon sok türelmet igényel.
5-én volt Andi szalagavatója, hát majdnem lehidaltam. Nadrágkosztümöt akartunk venni, a blézer volt ahol 27.000 Ft-volt, a nadrág hozzá 14.000 Ft. Végülis nem vettünk, volt olcsóbb is, csak ott a méret nem volt jó. Még soha nem vásároltam nadrágkosztümöt, de nem gondoltam volna, hogy ilyen árak vannak. Én naív mondtam magamnak, hogy megúszom 15.000-ből. Azért nem gyúrtam annyira rá, mert igazán nem fogja hordani, még majd érettségire kell. Úgyhogy egy blézert vettünk 14.000-ért, nadrágja volt.
Betegtársaim fogjunk össze és csakazértis gyógyuljunk meg mihamarabb.
Megpróbálkozom a képekkel, ha nem megy akkor átmegyek bútorszállítóba.
Milyen vizes edény? Ha jénaiban sütsz, nem kell külön vizesedény, nincs értelme, az a gőz elég ami a jénaiban van. Ugyanígy a zacsis sütéshez sem kell külön vizes edény, arra csak akkor van szükség, ha szabadon sütsz.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit