Miután visszadobtam a gépbe, és megsült, ilyen lett az egyik oldala.
A másik oldala.
Nem tudom, milyen a bélzete és az íze, még most hűl, de nagyon kíváncsi vagyok.
Tegnapelőtt sütőzacskóban sütöttem a kenyeret, gőzös sütőben. A teteje már nagyon szép piros volt, de az alja szinte fehér, és mintha nem is sült volna át teljesen. Most ugyanígy jártam a jénaival is, a végén le kellett tennem a legalsó szintre a tálat, hogy alulról is süljön. Mit ronthattam el? Lehet, hogy nem kellett volna vizes edény a jénais sütésnél?
Most pedig tova suhanok mert a szomszédomnál még most kezdödik meg a finis ,2 napja csináltunk 60 mini képviselöt ,1 adag Stahl féle diós kosarat ma egy különleges dió tortát, és most kezdjük el tölteni,mivel holnap megy vendégségbe a fiáékhoz 2 szülinapot tartani,és hát jó nagy a család sok lessz a vendég.
Cristina ! Húúú, nagyon szépeket készítettél. Az a csiga legyező fantasztikus, ahogy a nyg könyvben meg van írva! Sajnálom a kisfiadat, de tényleg az a jó, hogy nem lett nagyobb baj.
Limara ! Én is úgy látom, hogy nagyon fincsi az a torta. És a máz hogy feldobja ! Én is lopikálnék a mosolygós pogikból, de ma már kalács volt reggelire és délutánra fánkot terveztem, így nekem mára sok lenne.
Zsóka ! Sajnálom, hogy így jártál a kenyereddel. Sajnos ez néha előfordul.
Bezsa! Sajnálom, hogy beteg vagy, gyors gyógyulást kívánok!
Julika! Nagyon szép foszlós lett a kalácsod, ügyes vagy!
Superkeri! Az a pite nagyon kelleti magát, szívesen megkóstolnám, a kalács is gyönyörű! Kérlek add át a pékinasodnak is gratulációmat!
Kenyérke! Nagyon jó, hogy jelentkeztél, hiányoztál már nagyon!
Cristina! Gyönyörűeket készítettél!Sajnálom, hogy baleset érte a kisfiadat, szerencse, hogy nem lett komolyabb baj, de meg tudom érteni az ijedségedet.
Hoztam én is egy kis nasit. Répatorta , még 2 napja sütöttem, nagyon finom:
Volt itthon egy kis tepertő, arra kevés, hogy igazi tepertős pogi legyen belőle, ezért begyúrtam egy adag burgonyás pogi tésztát, majd kettévettem, az egyik felét hajtogatáskor a tepertő krémmel kentem meg, másik fele símán lett hajtogatva.
Gombás, teljes kiőrlésű lisztes tortillát csináltam tegnap este vacsinak.
Csigalegyező.
Kakaós csiga.
Búzacsírás-almás lepény diétásan.
A fiam meg a legnagyobb sütés kellős közepén szétcsapta a fejét, vér volt mindenfelé. Percek kellettek, mire meg tudtam nézni, hogy vinni kell-e dokihoz. Szerencsére nem nagy sebe lett, valami élessel ütötte meg a fejét, pici csillag alakú seb lett. De nem kell mondanom, hogy a nagy ijedelem után mennyire remegett a gyomrom.
Szándékosságot, rosszindulatot még nem tapasztaltam a gyerekeknél velem szemben. Mennél többen vannak, annál inkább egymással vannak elfoglalva s minden egyébb érdekesebb s fontosabb számukra mint a figyelés, tanulás. Aztán állandóan azt próbálgatják, hogy mennyire mehetnek el nálam. Egy rakat kiskamasz között nehéz rendet rakni. Ha rádöbben, hogy elkaptam valami rosszaságot, akkor "bocsánat tanárnéni!", de csak egy picit kell félre fordulni s vége a bocsánatnak. Minden kezdődhet elölről.
Én is jártam már igy,volt amikor sikerült a kenyér,de bizony volt,amikor nem.Azt is el tudom képzelni,hogy jobban beindult a tészta a 2.dagasztás után.Én csak egyszer szoktam dagasztani,azután kelesztőedényben duplára kel,megformázom,és utána is kel,jobb esetben 45-50 percet,de ez most több szokott lenni.
De az is igaz,hogy Margitka is igy irta a kenyérsütési útmutatóban,hogy kétszer dagaszt.
Ha nem volt elkovászolódva,és szépen,simára összedolgozta a gép,talán van remény.Én utoljára a hibernált kenyérnél jártam igy,az bizony túlketl,és leeresztett,mint a lufi.
A rozskenyereim közül az ukrán rozskenyér a legsikeresebb. Ízét, állagát, munkaigényét és költségét tekintve minden téren az első helyen áll. Mostanában már leginkább ezt az egyféle kenyeret szoktam sütni. Örülök neki, hogy Neked is tetszik és jól sikerült.
Szia Zsóka. Valószinű, túlkelt a kenyérke. Minden esetre gratula a lélekjelenlétedhez. Nekem meg hirtelen az jutott volna az eszembe, hogy ven 2 szilikonos sütőformám, elfeleztem volna és két cipót sütöttem volna. De valószinű, Te tetted jól. Mert szépen öszedolgozttad a tésztát. Kiváncsi vagyok milyen lett. Egy biztos: finom lesz mert a saját kenyérkéd
Ma sima fehér kenyeret akartam sütni. Szépen megdagasztottam a tésztát 20 perc dagasztás, 20 perc szünet, újabb dagasztás. Megformáztam, betettem a jénaiba. Gondoltam, 1 óra elég még a kelesztésnek. Úgy ledobta a tetőt, a szélénél pedig mindkét oldalt kibuggyant a tészta, hogy amikor megmozdítottam a tálat, összeesett. El voltam keseredve rendesen, mert annyira gyönyörűen kelt, így mérgembe bevágtam a gépbe, összedolgoztam újra, megformáztam, vissza a jénaiba, és be a langyos sütőbe. Nagyon kiváncsi vagyok, mi sül ki belőle. Lehet, hogy hatalmas kudarc lesz, de a kutyának is kell ennie valamit. Majd beszámolok a végeredményről.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit