E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2008.01.10. 14:30 - #34296

Húúúú Bezsa ! Nekem is nagyon tetszik a kenyered, ez valami gyönyörű lett !

Limara ! Köszi ha beírod a Répatortát, így már engem is érdekel, hogy tk. liszt van benne.és nekem a Stahlos recik nagyon bejönnek.


Brigitta Előzmény | 2008.01.10. 14:29 - #34295

Bezsa!

Nekem is tetszik!


zitti Előzmény | 2008.01.10. 14:29 - #34294

Limara, ha már itt vagy, az elkészített  croissant betehetem a hűtőbe reggelig, hogy csak akkor süssem? Megkelve rakjam be?


vogii Előzmény | 2008.01.10. 14:29 - #34293

Limara! Köszi-köszi! Időközben én is hasonló következtetést vontam le az általad írottakból. Annyit még mondjál meg légyszi, hogy mennyit ártottam azzal, hogy lenmagpehely helyett búzacsírát raktam hozzá?


zitti Előzmény | 2008.01.10. 14:28 - #34292

Bezsa, gyönyörű lett a kenyered, az alufóliát én is kipróbálom majd, látom jót tesz neki:)

Vogii, nem akarok bele kotyogni, hiszen csak pékinasnak mehetnék, de szerintem a meleg vízzel nem tett jót neki. Egyszer nekem is sikerült ilyet gyártanom. Viszont én csak akkor teszek meleg vizet amikor nyanyát élesztek. Amikor már a kenyeret keverem be akkor kizárólag hideg vízzel dolgozok. Fogadd meg Limara tanácsait én azóta sütök családom nagy örömére gyönyörű kenyereket:)


Limara Előzmény | 2008.01.10. 14:25 - #34291

Vogii!
Azt kell mondjam, ez így mind. 35 dkg nyanya meleg vízzel átitatva, + hozzá 1 dkg élesztő, na ez már sok és ettől beindulhat a tészta rendesen. A sikér is rásegít, a cukor pláne, főleg hogy melegvízhez tetted és az azonnal beindult élesztő elkezdte szó szerint zabálni a cukrot és a sikért. Ha hideg vízzel kezded, ezt talán elkerülheted.

bezsa Előzmény | 2008.01.10. 14:23 - #34290

No kisült a kenyérkém, nagyon tetszik. Alufóliával takartam le a formát és úgy sütöttem.


Limara Előzmény | 2008.01.10. 14:21 - #34289

Moha!

A rusztikust az én tk.-s élesztett nyanyás receptemből csináltam, Margitka módszere szerint hajtogatva: Rusztikus zsömlecipók - kovászos változat

Répatorta Stahl répás muffin recije szerint készül, de nem muffinformában, hanem királyformában sütöm. Már többször csináltam, nagyon finom, tk. liszt van benne Beírom a bármitbe a recit, nézd meg


vogii Előzmény | 2008.01.10. 14:19 - #34288

Az elkovászolódott kenyértésztám története:

Szóval, adva van a "Tk. kenyerem öregtésztával - Limara" nevű recept " Barnakenyér - Moha - Limara című alváltozata.
Kezdődik ott, hogy 35 dkg tk. öregtészta, eddig o.k. De! Mivel nem emlékeztem pontosan, hány napja
készítettem a nyanyát, ezért először 2 dl meleg vizet adtam hozzá, és ott állt a konyhapulton, amíg kimértem a többi hozzávalót.
30 dkg fehér tönköly és 30 dkg tk tönköly lisztet mértem ki, ezek voltak itthon, majd 2 ek. burgonyapelyhet, és mivel lenmagpehely nincs itthon, helyette 4-5 ek. búzacsírát tettem hozzá. Aztán amit még változtattam, hogy raktam hozzá 1 ek. sikért és 1,5 kk. cukrot.

Kérdem én, melyik volt a bűnös összetevő, ami ennyire beindította az élesztőt?

 


Moha Előzmény | 2008.01.10. 14:16 - #34287

Sziasztok!

Visszaolvastam végre mindent,gratulálok mindenkinek! Nagyon szorgos minden pékecske

Limara a rusztikusok melyik recept alapján készültek? Ja és a répatortádat melyik alapján sütöd? Én eddig kétféle répást próbáltam,nem volt az igazi egyik sem.

Joli én pesti pék vagyok,de eddig a Metrós BL 80 a legolcsóbb,amit találtam. Ez 5 kg-os csomagolásban,nagy papírzsákban van, jó minőségű.


Limara Előzmény | 2008.01.10. 14:13 - #34286

Szia Vogii!
Az elkovászolódás időről időre előkerül sajnos, szinte minden pék átesik ezen. Tulajdonképpen ilyenkor a tészta már dagasztás közben el kezd kelni, és ahogy dagasztódik egyre jobban beindul a hőtől az élesztő, szinte forr a tészta, mint a kovász. Ez akkor fordul elő, ha meleg hozzávalókkal indítasz, különösen, ha aktív kovásszal vagy beindított nyanyával készíted a tésztát. A folyadékot célszerű hidegen, de min. szobahőmérsékleten a hozzávalókhoz tenni, sőt, lehet hogy elég szakszerűtlen, de én van hogy a sót az aktív nyanyára vagy kovászra teszem, hogy kicsit lassítsa a folyamatot, vagy egyszerűen először visszakavarom a nyanyát vagy kovászt, úgy teszem bele a max. szobahőmérsékletű hozzávalókat. Arra kell vigyázni, hogy dagasztás alatt ne melegedjen át a tészta. Figyelni kell, először olyan karfiolos lesz a felülete, mint ahogy Bezsa írta, ha jól emlékszem, és ez nagyon találó. Aztán ez a tészta kelés közben így viselkedik, ahogy a tied, ha beteszed sülni, akkor meg szinte felrobban. A régebbi pékek biztosan emlékszenek, én kezdetben hány kenyeret robbantottam fel, mire rájöttem, rájöttünk Margitkával, mi okozhatja. A legnagyobb probléma az, hogy ezzel a tésztával már nem lehet kezdeni semmit, hiába adsz hozzá vizet, vagy lisztet, egyre rosszabb lesz, a tészta teljesen szétesik, csak a kukának jó. Talán az enyhén elkovászolódott tészta még nyanyának jó lenne, de a mait nem használnám fel a helyedben.

Brigitta Előzmény | 2008.01.10. 14:11 - #34285

Andi!!

Tk. kenyerem öregtésztával-Limara


vogii Előzmény | 2008.01.10. 14:04 - #34284

Cristina, szép lett a kenyered! Ma a te általad diétásított gyors zsömiket sütöttem, és tudod ...hát nálam tuti nem lesz diétás hatása, mert megkóstoltam, és annyira finom, tuti nem tudok megállni 1 db-nál! 

Limara, ezek a rusztikus zsemlecipók nagyon guszták!


majorkaj Előzmény | 2008.01.10. 14:00 - #34283

Sziasztok !

Hááááát, lehet ezt mégfokozni kérem szépen ?

Kati ! Nagyon szép lett a hibernált kenyered. Ügyes vagy !

Zsóka ! Szép szalagos a fánkod. Annyian süttök mostanában fánkot, hgo nekem is kell hamarosa sütnöm, úgy megkívántam és hát ugye farsang is van.

Vogii ! A te zsömikéid is szépek, !

Limara ! Ezek a különlegesen formázott zsömik csak úgy mosolyognak, már megint. De jó soruk van a fiúknak:répatorta uzsira.

Mindenkinek jár a

 


Cristina77 Előzmény | 2008.01.10. 13:58 - #34282

Sziasztok!

Hoztam egy kis kenyeret nektek. Ma valahogy nehezen akart megsülni.

Esti kovászos kenyér

Név nélkül, nagyon szépeket alkottatok ma, gratulálok!

Megyek is, fiam felébredt, megpróbálom visszaaltatni.


Brigitta Előzmény | 2008.01.10. 13:54 - #34281

Sziasztok!

Lányok,micsoda remekművek,nap,mint nap!

Van itt cipó,zsemle,és most zsemlecipó,lehet még fokozni?

Mindenkinek gratulálok!


Limara Előzmény | 2008.01.10. 13:50 - #34280

Sziasztok!
Ma rusztikus zsemlecipók sültek:

rusztikus zsemlecipók Két tepsi között csücsültek a sütőben, a gőzben jó nagyra, puhára sültek.

Most a répatortám sül, királyformában. Az lesz a fiúk uzsonnája holnap.

Legyen szép a napotok!


vogii Előzmény | 2008.01.10. 13:32 - #34279

Cristina-féle másfél órás gyors zsemle diétás változatban.


bezsa Előzmény | 2008.01.10. 13:15 - #34278

Farsangi fánk2 

Hoztam nagyobban a képet.


bezsa Előzmény | 2008.01.10. 13:13 - #34277

No sül a kenyerem a széthúzható formában, de most alufóliával letakartam az elején, előtte lespricceltem, hát sokkal szebbnek néz ki a kenyerem.


[Későbbi] [35116-35097] [35096-35077] [35076-35057] [35056-35037] [35036-35017] [35016-34997] [34996-34977] [34976-34957] [34956-34937] [34936-34917] [34916-34897] [34896-34877] [34876-34857] [34856-34837] [34836-34817] [34816-34797] [34796-34777] [34776-34757] [34756-34737] [34736-34717] [34716-34697] [34696-34677] [34676-34657] [34656-34637] [34636-34617] [34616-34597] [34596-34577] [34576-34557] [34556-34537] [34536-34517] [34516-34497] [34496-34477] [34476-34457] [34456-34437] [34436-34417] [34416-34397] [34396-34377] [34376-34357] [34356-34337] [34336-34317] [34316-34297] [34296-34277] [34276-34257] [34256-34237] [34236-34217] [34216-34197] [34196-34177] [34176-34157] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG