Nekem is evekig eltartott amig iden felfedeztem veletlenul a piacon hogy ott lehet kapni cukrasz marcipant. Sajnos EZ csak szezonalis dolog,ez. Most ugymond lejart a marcipan ideje. Gondolom a cukraszoknak megvan a biztos forrasuk ebbol is hogy hol szerezzek be.
Itt sem olcso. Mazlim volt!! -mert ennel az arusnal 1/2 kg volt 5 euro. Amugy megrdragabb itt is. Van meg 1-1 1/2 kg -om. "Orzom"jol lecsomagolva. hihi
MINDENKINEK koszike a jo kivansagokat. Igyekszem gyogyulni annal is inkabb mert minel elobb megakarok szabadulni ettol a fajdalmas micsodatol. No, puszka! PS: KI ker toltott paprikat?? Majdnem kesz.
Lanykak, nemkell bonyolultan gondolkodni , ha "forma tortat akartok kesziteni". Pl az emlitett Katicabogarka formajat kisutheted egy olyanfajta "gombos"Jenai keveroedenybe ami birja a hot is. VAGY egyszeru labos ill tortafonma. NEM hig-csuszos kremmel tolteni! Vissza a kapcsos formaba es tanyerat majd arra nehezeket. csucsul 3-4 orat a hutobe es utanna kessel megszobraszkodod. UUUGY ahogy mondom. Az eletet lekerekited kessel faragod stb mig el nem eri a kivant format. Ugyanigy a vonatot is stb. Elkeszited a kor v. 4 szogu kremes toltott tortat. kihuteni/nehezekkel!/ es utana formara vaghato-marcipannal bevonhato.
Lattam sok ujsagban, csak ures tesztat vonnak be marcipannal hogy vonat formaja legyen. Egy TORTAT tolteni is illik megha formazott is. Foleg gyerekek, szeretik a kremes dolgokat. Egykicsit kiabranditonak talaltam az ures cakes marcipan vonattortat. Egyeni velemeny ez csak!!Fontos hogy jol kilegyen a torta hutve mert igy konnyebben farigcsalhatod formara!
Ittvoltak az unnepek es vettem ujsagokat es konyvet . Isteni dolgokkal tele. hihi Torta, formatorta. stb. Abrandozok NEM is keveset . Ha egyszer en ujra.... HA a tuzhelyem lesz ujra".... Trallala-trallala. hihi AZ az ido is elfog jonni.
BRIGI, legyen bizalmad magadban a tortakeszitesnel is. EN sem vagyok cukrasz!!! A lapok ottvannak elottem is. hihi amikor keszitek vmit. Jo a cukraszoknak, mert ok tobb evig ezt tanultak, DE lehet es BIZTOS! a MI tortainkat szivesebben eszem mert tudom mi van benne es a szi!!! mindig benne lakozik minden egyesbe! Ezt en latom a TI kenyereitekben. Isteni! hihi
No , megyek mert regenyiras van ittt . hihi A toltott paprikam meg lefo. Betegseg idevagy oda a csaladnak enni kell. Slussz!
Ildikó gyógyulj meg hamar, és menj orvoshoz ha nem javulsz.
Amarilisz, én a nagy tűzoltóautóra két 150gr-os marcit vettem az Auchan Tesco áruházakba nézd meg, szerintem ott olcsóbb én úgy emlékszem nem volt 1000 a kettő, de ha megyek megnézem. Küldök neked képet a tortáról, nem tudom emlékszel-e rá. Sőt februárban katicásat szeretnék. És ahoz képest hogy a cukiban 7-8 ezret mondtak az elkészítésére, nekem 2 ezerbe sem került.
Cris, gyönyörű a zsemléd az enyém is keleget, és a kenyérke is.
Sajnálom,hogy nem vagy jól,ha másként nem megy jöjjön az anti!Az legalább segit!Gyógyulgassál hamar,és irjál sűrűbben!
Nagyon jókor jön a segitség,mert itt sokan torta-lázban égünk,jönnek a szülinapok.Én megfogadom mindenki minden tanácsát,csak a kezem is engedelmeskedjenek!Na,ebben van néha hiba,de muszáj lesz a csemetének valamit összehozni,legfeljebb csukott szemmel eszi a nép.
"Megint " sok-sok finomsag keszult! Gratula! Udvozlet az uj pekeknek! Sussetek finomakat es szepet. NE keseredjetek ha nemsikerul vmi. Nemlehet minden azonnal perfekt.NE adjatok fel hisz ez a lenyeg.
En meg mindig nyomom az agyat.Haat ugy ahogy mondtam itt az orvos nemir fel egyhamar antibiotikumot.Egy szteroidos orrspret kaptam. Ha hetvegeig nem javul akkor felirjak az anti... Ugy gondolom egy jo kis virus is melleje jott, mert lementem a gyogyszertarba es igencsak iparkodnom kellett mert nagyon vigonya lettem. Majd meglatjuk hetvegeig. MASALAM, igazad van. En minden even "beszedem"ezt az arc-homlokureg gyulladast.Sajnos ez van.Nincs mit tenni.
Tegnap muszaly"volt osszedobnom egy dios kalacsot. Gepben meg megsutottem. Hogy ne is mondjam: eletemben eloszor jool el....tam a tesztajat. Valahogy nagyon furcsa allagu lett, de amikor kisult finom. Mostanaban egyre ....... nem sikerul semmi CSAK jon hozza megtobb. Talan a tavasz meghozza a valtozast .
Kicsit visszaolvastam. Lattam hogy MARCIPANROL kerdeztetek. A marcipan ala mindig kell "kenes"vmi mert nemmarad meg a tesztan es runda is mert levego marad alatta. NOMEG mivel ha tesztat piskotat suttok egy kicsit bubos vagy egyenetlen majdnem mindig. No, EZERT szoktak KREMET hasznalni hogy a nibat kijavitsa igy a marcipan is egyenletesen rasimulhat a tortara. Semmi betoji ha megis levego kerulne alaja! Tuvel vagy vekony kesheggyel kiszurod es rasimitod ujra a marcipant hogy a jukon eltavozzon a levego. Az ujjacskaval ill. egy kiskanal hataval a lyukat visszalehet formazni. Egy jo tanacs a kremhez. NE hig kremet hasznalj ehhhez es NE vastagon.! "csuszhat rajt a marcipan. Hagyjal eleg idot a torta "egybeereshez ha AAZ mar keszen van. Keszitsd inkabb el 1-2 napal az unneples elott.
MARCIPAN szinezese. Akarhogy is ugralhatnak a tudomanyos cukisok, nekem a tomeny alkoholos szinezo jol bejott. A porba nem hiszek. AZZAL kell sokat dolgoznos megha nem a megfelelo marcipant vetted.Lasd : kulonbozo minoseguek. Ha ragad akkor hintsd meg a deszkat porcukorral es az eszkozodet. En 2 folia kozott szoktam kisodorni. Akkor konnyebben megy es nem ragad.
Sok etelfestek van forgalomba mindig alkoholos alaput hasznalj. Az hnem higit a marcipanon es nem kenocsosodik igy el tule.
MINDIG! jobb kis adag festeket hozzaadni egyszerre.Jol kidolgozni es ha megsotetebb szin kell EZT a muveletet addig ismetled mig a Neked megfelelo szint elnem erte. VISSZAFELE NEM ervenyes ez a torveny! Egy sotetre festett marcipanon mar NEM tudsz javitani!!
Lekenheted a krem helyett olvasztott baracklekvarral is. MINIMALIS!!-viz hozzaadasaval ha az szukseges higithatod. ecsettel felviheted ill kessel kisimitod rajt a lekvart. MEGVAROD!- amig megszilardul ill. megszarad es csak utana simitsd ra a marcipan lapot. Gondolj ra: a legtobb lekvarsikamlos es csuszos igy.
Remélem így már jó. Teljes kiőrlésű lisztet kevertem össze korpával, azon formáztam. Nekem annyira ízlik, hogy azt hiszem maradok is ennél a fajta zsöminél.
Megcsináltam én is a gyors zsemlét, diétás változatban. Nagyon finom, puha zsemlék lettek, és ahhoz képest mennyi teljes kiőrlésű liszttel csináltam, nagyon lukacsos.
Nem tudom mi van a tvn-nel, remélem azért látható a kép.
Bezsám, ha én ezt beírom a diétásba, ahogy csináltam, kit írjak oda forrásnak, hiszen Moha receptjét és ötleteit vettem alapul.
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült a sütés, ahogy szeretted volna, de ha az íze jó volt, akkor csak fél kudarc. A zsemlék ha laposak lettek, vagy formázási hiba, vagy lágy lett a tészta. Itt jobb oldalon a Menü altt van egy Videók címszó, ott Margitka mutatja a zsemle formázását, láttad már?
A fánknak mi lett a baja? Tömör lett, vagy nem szalagos? Kérdezz nyugodtan, segítünk. És ne add fel, nekünk sem ment eleinte, aztán rájöttünk az apró titkokra, amin bizony sok múlik.
Sziasztok Pékecskék! Tisztára levagyok törve. Sütöttem zsemléket laposak lettek. Utánna sütöttem fánkot azsem lett az igazi. Mindkettő ize finom csak a küllemével van problémám. Ez nem az én napom. De nemadom fel, holnap megint sütök valamit. Kalácsról írjátok hogy kell tárolni. Hát nálunk nem kell tárolni sütés után fél órával már csak a morzsa marad. És még megis jegyzik hogy nemjó ez a kalács mert megint kicsi volt. Kicsit írigykedve nézem megint milyen ügyesek vagytok, de próbálkouok én is meg majd segítséget is kérek ha valami nem megy.
Bezsa, Moha, Masala! Nagyon guszták ezek a zsemik, gratulálok!
Judit! A kalácsokat én szorosan folpackba tekerem, abban nem száradnak ki, a kenyeret meg miután kihült egyszerűen visszateszem a jénaiba, még 3 nap múlva is puha. Ezt a fodrászomtól tanultam, és bevált
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit