Bezsa ha rendezed a Bármit receptjeit,lenne még egy kérésem. Az 529.sz. beírás a gesztenyés alagút, kipróbáltam a meggyes verziót is, van róla kép a képtáramban, ha beírod az ABC-sbe,akkor hozzátennéd azt a képet is,ha lehet? Köszönöm!
Judit én konyharuhába göngyölöm és nylonzacskóba teszem. ( a kenyeret,péksütit is ) De a kalács tényleg nem olyan,mint frissen. Azért megkenve ezzel- azzal finom tud lenni, vagy próbáld ki pirított kalácsként, mézes vajjal!
Én személy szerint alufóliába csomagolom,és úgy teszem konyharuhába,a konyhapolcon tartom.Nekem ez bevált,de biztos mindenkinek más módszere van erre.Persze az eredeti állagot nem várhatjuk,mert ugye igazából frissen finom minden.
én ennyit tudok irni,a többiek is biztos adnak tippet majd.
Tegnap este láttam, hogy Limara milyen szép kalácsot sütött és leírta, hogy ez a mai uzsonna lesz náluk. Azóta azon gondolkodom, hogy Ti milyen módszerrel tartjátok frissen másnapig. Nálunk az ilyen kalácsok frissen fogynak, de másnap már nem igazán néznek rá kis családom tagjai. Nekem van egy műanyag tortatartóm és abba szoktam beletenni, hogy ne száradjon meg. Van ennél jobb módszer is? Hidegre teszitek, vagy a konyhában marad?
Cristina felesleges a géppel kevertetni, mert ez is dagasztás nélküli. Elég csak egy jókora edényt összekenni,ebbe teszek mindent és összekeverem a robotgép dagasztóspiráljával éppen hogy. Nem érzek késztetést rá, hogy kézzel csináljam és könyékig kulimász legyek. Ebben kel, aztán a gyúródeszkán dolgozom vele tovább.
Azért számoltam 20 darabbal, mert egy cukros reggelire általában 30 gramm szénhidrátnyit fogyaszthat. Én speciel 25 szénhidrátnyit ehetek reggel,mert reggel a legrosszabbak a cukraim, sajna, ezért nekem így lenne jó. Lehet ma én is megcsinálok egy fél adagnyi tésztát, csak vennem kell fehér tönkölylisztet és majd azzal is bekavarok. Majd írom én is, hogy sikerült.
Moha, hát azt így nem tudom megmondani, hogy nagy hirtelen a kanál mézzel hogyan is számoljunk. 100 grammnyiban 81 gramm szénhidrát van és szerintem, ahogy legalábbis én gondolom, úgy 5 grammnyi lehet egy kiskanálnyi, persze ezt érdemes lenne mérlegen lemérni, hogy mennyi az annyi.
Számoltam gyorsan szénhidrátot. 517,7 gramm lesz egy adagban, 5 gramm mézzel számolva, és 20 darabra kell osztani, hogy egy zsömlében 25,885 gramm szénhidrát legyen.
Ha variálunk a liszten, tehát 40 dkg kenyérlisztet és 35 dkg teljes kiőrlésű lisztet használunk, akkor 512,7 gramm lesz és 20-ra osztva egy zsömlében 25,635 gramm szénhidrát lesz.
Ancsa: Ne szomorkodj. Sajnos nekem sem lett cserepes a kenyerem, de az is igaz, én voltam a ludas, mert kiváncsiskodtam, s sütés közben bekukkantottam a jénai alá Meg talán az is a fontos, hogy jó hideg vízzel kell meglocsolni . De ezt a többiek jobban tudják. Én már régen sütöttem kenyeret.
Gyorsan benézek, most hogy végre alszanak a pindúrok.
Moha nagyon szépek és guszták a zsömikéid. Nekem a kenyér nem igazán sikerült a 12 órás. Úgy csináltam pedig ahogy írtad. A tészta olyan ragadós lukacsos volt mikor kiborítottam, mint amikor nyanyát élesztek. hajtogatás után még vagy 2 órát állt csak utána sütöttem 30 perc lefedve + 30 perc fedő nélkül. A belseje tapintásra olyan fura kicsit ragadós. nem tudom mit ronthattam el, már kétszer ugyanolyan lett. nem kelt olyan nagyra sem, a másik kenyér ennyi idő után már kimászik a tálból. Neked milyen a zsömid belseje? Illetve a kenyérkédé? mennyire nőtt meg a kelesztés alatt? Szeretném kipróbálni a zsömit, mert olyna jókat írtatok róla Masalával.
Bezsa szerkesztőtündér! A karácsonyi receptesbe Zittivel megbeszélve beírtam a szilvalekváros-mézes tekercs receptjét, kitörölheted a beszkennelt reciket,azokról elég nehéz volt elolvasni. Köszi!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit